ceco_accord 7480 #81 Posted May 20, 2025 (edited) Я колко време не съм писал тук. Не че е имало за какво технически, но па щуротии винаги мое да родим. На предното му идване минахме на "лятно часово време" с гумите и пътем реновирахме жантите в бял мат фолио, че си бяха надраскани по лака. Замина си доволен, както и аз де, но с това историята не приключи. Професорът ми в катедрата по дизайн (R.I.P и вечна му слава), все повтаряше: "Най-големият враг на хубавото е по-хубавото". От опит знам че съвършенството е субективно и мимолетно понятие, а утрешният ден носи ново. Та ми хрумна да направим на тоз "хоби кар" floating center caps. Преди време го обезшумихме и не че стана тих като Rolls Royse, ама айде още нещо да има че скуката с кука ма тегли, а и добре че моят е навитак за разни неща. Драснах му техническа схема, а той се зае с дизайна и проекта. Намери си 3D скенер, за да има точната база за работа. Построй си цялата джанта в Солида, и взе да проектира елементите от капачката, като стайлинга оставих на него - както си му харесва - колата си е негова. Даже излезе с по-добро от моето предложение за тежестите. Накрая ми прати рендери - одобрих и му 3D принтанха детайлите в катедрата. Прибра се с тях уикенда и се заехме. Малко финишинг със шкураката, за да ги фолирам и монтирахме. Пак екипна работа и "по тънката лайсна" с парите - ние доволни. Ролсовите струват хиляди паундове, в Алито има подобни за стотици долари, а наще излязоха десетки левове. Сет от 4 стандартни капачки, от които взехме емблемите - 20 лв. 4 бр ZVL лагерчета (не ми се инвестираше в скъпи) - 12,80 лв. Бели стотинки за дребни крепежни елементи, а баланс лепенките за тежести - фрий, от 1 познат гумаджия. l9cDjcQ2.mp4 LmZZbk6V.mp4 Edited May 20, 2025 by ceco_accord 6 1 Share this post Link to post Share on other sites
electric28 15 #82 Posted May 20, 2025 On 7/24/2024 at 3:30 PM, ceco_accord said: Оня "моя" газаджия нЕще да прави "тва тенеке", та отидох при Явор във Враца, който ми монтира нов систем. може ли негов контакт? И аз бих махнал моя комп заради nevo jet(и инжестори ще трябва) Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7480 #83 Posted July 17, 2025 (edited) Абее, дружина, търся си такива копчета - за предният капак на Сивик 6 хеч, които държат уплътнението на предния край. Тея гадове нямат сваляне здрави - всички се късат и моите са неизползваеми. Крепих го с тях, лепих го, ама на гумата не държи, а имам здраво уплътнение. Гледам че са 20 отворчета в капака с фи 5мм, а с алтернативни не става, понеже челната ламарина е близко. Самите оригинални клипсчета са с по 2 рамена и са високи 10мм. Някой ако знае къде има и помогне с линк, ще е супер, че да не пригаждам, а да стане лесно и трайно. Edited July 17, 2025 by ceco_accord Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 1192 #84 Posted July 21, 2025 (edited) @ceco_accord, алито гледай, има ги там. P.S https://www.avtosklad.bg/shtipka-126840/po/honda-civic-sedan-1991-10-1995-12-203584?_gl=1*ecs5d*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQjwyvfDBhDYARIsAItzbZGVso8z8-IFN5CRf3BXyBDcaOqltn40zYaHWxQeceCS2arpkleyVuEaAgZBEALw_wcB&gbraid=0AAAAADMPl_Vsqkvhu-86gUC3C3VUXEUVQ Ето и тук ги имаш за 7лв 10 броя Edited July 21, 2025 by Mkilla 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7480 #85 Posted July 21, 2025 Аа, бях забравил - синковеца поръча - ще дойдат август. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7480 #86 Posted July 30, 2025 (edited) Ахти бързите китайци. За 10 дена дойдоха на адрес и веднага ги използвах. За самото уплътнение благодарско на колегата @boiskii който ми го подари преди време, че бояджията дет прАйАй капака скъса моето. А в съботната жега (44 гр на санка) лично си благодарих че преди време шумо и топло изоларах купито с K-flex. Ефекта от първото усетих още тогава, но за второто чак сега стана ясно че работи. Готска е колцата и няма да я изоставям, а и не иска много. В началото на месеца ново масълце и филтри и продължаваме напред. Вече е на 430000 и ще живее още. Edited July 30, 2025 by ceco_accord 2 Share this post Link to post Share on other sites
dandilov 3311 #87 Posted July 30, 2025 Ухаа! То у нас не е толкова чисто, колкото твоя двигател, бе Цецо... Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7480 #88 Posted July 30, 2025 Мия си го, веднъж годишно - преди ГТП. Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7480 #89 Posted December 26, 2025 (edited) Приключваме годината с още 2 приумици. Имаше мерак падуана да си прави топка за скоростният лост. Първо тествах ергономията известно време с настоящата, но удължена, което и на него му хареса. Било като на "бегачките", не че е карал такава. Обсъдихме някои мои и негови идей и се спря на това предложение. Пасвало визуално на летните му джанти. Този семестър имал курсова работа по 3D проектиране, та вкара проекта там. Стана като 3 в 1 - негова задача, мое хоби и придобивка за колцата. Принтнаха му 2 версии, та си имах ръкоделие по финишинга. Шкурки и спрей, после бяло фолио и малко синьо кабелче за декор, та придоби финално персонализиран вид, който ни хареса. 1 за курсовата + 1, за коледно подаръче на CIVITO. Имах си фаворит, но оставих на него да си избере. Оказахме се на еднакво мнение. Черната (първият опит и по-калпавата) заминава за архива в катедрата, a сивата остава за колата. Фолирах му и корубата на километража есента, но само челно, за да няма отражение в плексигласа на таблото. За 25-а толко, а и ни затисна снегът. Технически колцата си е ОК. Тук си е за ваканцията, та пак сме 2-ма ездачи и си ни кефи. Edited December 26, 2025 by ceco_accord 5 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7480 #90 Posted February 22 (edited) Проверка преди път. Малко "незамерзайка" и това е. След 2 месеца в режим евридейка, падуанът заминава за новия семестър. 6-така е на 6. Вахтата поема вехтата. Edited February 22 by ceco_accord 3 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7480 #91 Posted July 2 (edited) Прибра се падуана за ваканцията и интересното по колата тепърва предстои. За днес само я минах на ГТП. На бензин е перфе, а на газ е леко богата смес. Edited July 2 by ceco_accord Share this post Link to post Share on other sites