danio1973 2 #1 Публикувано 3 Септември, 2023 (Редактирано) Здравейте колеги.Преди две седмици правих реглаж на клапани в Бултрако на моята хондичка.Автомобила е Акорд 2012 фейслифтов 2.0 бензин 156 к.с.След като взех автомобила от сервиза нямаше проблем.На другата сутрин като тръгнах за работа забелязах,че оборотите играят от 1000 до 100 оборота.Обадих се в сервиза и от там ми казаха да мина да погледнат.Приемчика любезно ми каза,че ще направи диагностика и след 20 минути дойде и каза,че всичко е наред.Понеже автомобила има газов инжекцион реших,че проблема може да е от там.Газаджията направи насройки но проблема остана.Карах я няколко дни само на бензин но нямаше промяна.Отново се обадих в Бултрако и ми записаха час.Отново направиха диагностика и ми дадоха разпечатка,че няма проблем.Вчера обаче ми светна символа CHECK SYSTEM.В ръководството на автомобила пише,че има проблем с някои системи управление на емисиите.Някой има ли идея дали мога да продължа да карам автомобила или не.Питам тъй като не съм в България. Редактирано 3 Септември, 2023 от danio1973 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #2 Отговорено 6 Септември, 2023 Карай на бензин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vladi_V 4 #3 Отговорено 13 Септември, 2023 (Редактирано) На мен ми прилича на катализатор, ако има разлика в показанията между двете ламбда сонди и за това да ти вади тази грешка. Нека и колегите да споделят мнение. Редактирано 14 Септември, 2023 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mys7Ic 14 #4 Отговорено 13 Септември, 2023 (Редактирано) Може да се пробва обучение на стъпковото моторче. Възможно е и нещо да не напаснали при сглобяването и да смуче въздух. Редактирано 13 Септември, 2023 от Mys7Ic Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #5 Отговорено 14 Септември, 2023 На 13.09.2023 г. at 22:40, Mys7Ic написа: Възможно е и нещо да не напаснали при сглобяването и да смуче въздух Възможно е. Или нещо са омотали реглажа, ама не ми се вярва. Питай ги дали са вадили свещите при реглажа. Има ли разлика топла/студена? Като светне жълтата лампа се прави диагностика, гледат се грешките и се умува. В ръководството нищо не пише. Карай колата ако не ти прави други проблеми, но това не е нещо, с което трябва да свикваш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
danio1973 2 #6 Отговорено 16 Септември, 2023 Здравейте колеги.Благодаря на всички за съветите и отзивите.Бях притеснен защото бях на 1500 километра от България(в Турция) когато светна грешката и нямаше къде да направя диагностика.Vancho ми даде доста добър съвет да карам на бензин за което много му благодаря.Като се върнах веднага се обадих в Бултрако и записах час.Грешката беше богата смес на горивото.Изчистиха я и ми препоръчаха да сменя свещите което и направих.Посъветваха ме да я покарам още известно време на бензин и след това да отида на газаджия за донастройка.За сега колата се държи добре-вече не играят оборотите.Не съм я карал на газ и другата седмица ще я закарам и до газаджията 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niakoi 42 #7 Отговорено 17 Септември, 2023 Аз имах същия проблем на газ - богата смес. Ниските обороти бяха зле, като спусках наклон без газ светва чека! Закарах я на газаджия - смени една от дюзите (не затваряла напълно) и от тогава няма проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Contraband 3 #8 Отговорено 7 Октомври, 2023 Да не създавам нова тема, ако може и аз да питам, понеже съм нов собственик от скоро и реших да направя реглаж още като взех колата, след като взех колата вчера ми направи впечатление че при ниските обороти вие леко като прахосмукачка 😅 това нормално ли е ? 2.4 без газ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #9 Отговорено 7 Октомври, 2023 Добре дошъл! Може преди да не си го чувал, а и не е задължително да е от двигателя. По скоро някоя ролка от навесното оборудване, а ако е в движение, може и от кутията да е. Автоматик ли е колата? Опитай да локализираш звука. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Contraband 3 #10 Отговорено 7 Октомври, 2023 (Редактирано) Ще пробвам сега да локализирам шума. Иначе направих пълно обслужване ролки ремък и реглаж на клапаните с смяна на гарнитурата. Имам я от 5 дена и не съм забелязал (обърнал внимание) дали издаваше такъв шум при ниските обороти в движение. Колата е ръчка. Редактирано 7 Октомври, 2023 от Contraband Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове