jonnybg98 12 #1 Публикувано 12 Април, 2023 Здравейте, Имам неизчезваща влага в единия фар. Не намалява по време на светене, нито след седмица без дъжд и мокрене. Не си променя и местоположението. Не знам дали и къде има дренаж и проветряване самият фар. Моля за обосновани съвети как мога да се оттърва от нея, че седи ужасно грозно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vladi_V 4 #2 Отговорено 12 Април, 2023 Здравей колега, при слънчево време отвори капаците на фаровете и я остави да се напече. Това е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jonnybg98 12 #3 Отговорено 12 Април, 2023 (Редактирано) Къде са точно тези капаци, не съм се заглеждал особено а то ми е тесничко. Има ли схема някъде? Евентуално може ли да е запушен дренаж? Редактирано 15 Май, 2023 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vladi_V 4 #4 Отговорено 12 Април, 2023 Извинявам се за капаците, на дългите няма такива. Трябва да извадиш лампите HB3. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #5 Отговорено 12 Април, 2023 (Редактирано) Че е грозно е най-малката беля..., ще съсипе рефлекторите... От кога я има влагата, как се е появила? Или има нехерметичност на стъклата, влиза вода (лепенето, отваряни и незалепени добре), или е влязла много влага, която кондензира при студено време... Провери отзад затворени ли са капаците. (не знам какъв вид са, само принципно казвам) Трябва да изсушиш водата и да видиш при дъжд ли се пълни... Не съм го правил, не знам и дали ще стане подсушаването, но опитай- отваряш отзад двата капака на лампите, духаш със сешоар, после нагряваш стъклата, редуваш тези операции... Целта е с нагряване на стъклото да се ускори изпарението, а отзад да се издуха влажния възух. Може би няма да стане бързо, но опитай. От скоро имам тая кола, та не мога да кажа къде е отдушника, има ли силиконови торбички, поглъщащи влагата, говоря принципно... Със сигурност обаче мога да кажа, че отварянето на фара, никак не е здравословна операция откъм кинти... Дълъг е над 60см, не се събира в обикновена печка/фурна за разлепване в къщи. (някой пуска руски линк за домашно разглобяване в друга тема, но не е лесно) Правят го малко специалисти, все пак питай как са в Русе цените, ако има такива (предполагаеми от 150 до 250) Редактирано 12 Април, 2023 от JapCar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jonnybg98 12 #6 Отговорено 13 Април, 2023 (Редактирано) Здрасти, не знам от кога е влагата, рефлектора изглежда наред. Мисля да махна крушката на дългите и да оставя да подиша и дано изсъхне. Неправилно ли ще е да пробвам да попия основното количество влага с парче дреха/памук или има риск да повредя нещо? А и тея фарове нямат ли отдушници някъде или са херметични? Редактирано 15 Май, 2023 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #7 Отговорено 13 Април, 2023 (Редактирано) Не знам устройството им, но няма как да са херметични... Не знам как мислиш да бръкнеш и попиеш водата... При махната крушка някога ще изсъхне някога, но аз предложих да ускориш с нагряване... Редактирано 15 Май, 2023 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jonnybg98 12 #8 Отговорено 14 Април, 2023 (Редактирано) Така, днес реших дс пробвам една идейка. Махнах крушката за дългите и през отвора със шлаух осмуках основната влага, а останалата доколко можах да обера с памучета пъхната в шлауха попих и оставих фара отворен за 6 часа, добре че беше ветровито и със влажност около 50% навън и преди малко погледнах и ето ефекта. Мисля утре да оставя пак отворен фара за 6-7 часа и вече да затворя и да не пипам и да се надявам че няма да се овлажни вече. Редактирано 15 Май, 2023 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jonnybg98 12 #9 Отговорено 15 Април, 2023 За съжаление днес конденза се върна пак само там на същото място, което ме кара да мисля че отнякъде пропуска вода. Доколкото гледах не видях нещо разлепено по външния горен ръб, явно ще трябва по-сериозна интервенция и сервиз Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #10 Отговорено 15 Април, 2023 Конденз става когато вътре е влажен въздуха, а стъклото студено и на него се получава конденз..., как става в това топло време...? Или някъде пропуска вода отвън, или си я има някъде вътре , където не се вижда и се изпарява като нагрее фара... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jonnybg98 12 #11 Отговорено 15 Април, 2023 (Редактирано) Ами вчера го подсуших и оставих да изсъхне, тази нощ не е валяло и днес пак има конденз. Не виждам никъде спукано разлепено, но не съм и смъквал пластмаси и броня за да огледам по обстройно. Интересно ми е къде му е отдушника и да не би той да е запушен ? Редактирано 15 Май, 2023 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #12 Отговорено 15 Април, 2023 преди 10 минути, jonnybg98 написа: Ами вчера го подсуших и оставих да изсъхне, тази нощ не е валяло и днес пак има конденз. Значи няма да минеш без сваляне на фара и обстоен оглед..., поне това все още не струва пари, както, ако се наложи отваряне... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jenti 44 #13 Отговорено 15 Май, 2023 Стъклото на фара е пукнато някъде вероятно. Имах същия проблем на Пежо 407-ца. Разбрах го когато се наложи да сваля фара чак. Пукнатината беше отдолу съвсем лека, но просмукваше влага явно от там. Свали фара и го огледай, няма да се оправи, колкото и да го държиш отворен и да дърпаш влагата от него. След всеки дъжд или по влажно време ще става същото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 154 #14 Отговорено 15 Май, 2023 Колега за да изкараш влагата, вкарай я в гараж или някъде на сухо, после махни крушките на дългите и вкарай вътре няколко пакетчета силика , със сигурност имаш такива, от кутии с обувки и други, изчакай поне денонощие или повече и след това, като е изсушено ги извади пакетчетата силика, монтирай крушките, уплътненията и наблюдавай, ако пак се появи влага, фара ти е разхермитизиран! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 986 #15 Отговорено 15 Май, 2023 Вариантите са общо взето 2 - отваряне на фара, ново стъкло, рециклиране на рефлектор като е отворен така или иначе и затваряне на фара. Другият по-лесен вариант е нов фар но е по-скъп. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #16 Отговорено 18 Май, 2023 На 15.05.2023 г. at 19:23, Mkilla написа: Вариантите са общо взето 2 ... Ново стъкло е около 75лв в Али експрес, но отварянето е скъпо... А ново стъкло, само, ако е спукано, все пак без отваряне няма да мине, дори със старото..., колегата не каза решил ли е проблема...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове