gado 5 #1 Публикувано 28 Януари, 2023 Здравейте колеги, Имам следния проблем, след като покарам 20-30 километра и светва лапмата за маслото. На щеката маслото си е почти до горе, преди с толкова масло не светеше. Маслото е сменено преди 2000 км . Въпросът ми е дали е възможно да е нещо друго освен датчика или направо да го сменям него ? Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #2 Отговорено 28 Януари, 2023 Първо направи маслото на макс да покрива,какъв филтър сложи маслен. Ето един добър филтър Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #3 Отговорено 28 Януари, 2023 (Редактирано) Преди 2 часа, gado написа: . Въпросът ми е дали е възможно да е нещо друго освен датчика Ако има газова уредба с OBD е възможно газовият компютър да бърка датчика за нивото. При мен се случва с Romano. P.S. Отнася се за бензинките, на телефона не се вижда, че си дизел. Редактирано 28 Януари, 2023 от note Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gado 5 #4 Отговорено 30 Януари, 2023 На 28.01.2023 г. at 14:41, CARPERA написа: Първо направи маслото на макс да покрива,какъв филтър сложи маслен. Ето един добър филтър За филтъра не го помня какъв е , майстора при когото ходя ми купува ама е същия ,като миналата година.Ще пробвам да долея още масло да прехвърли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niksi 75 #5 Отговорено 30 Януари, 2023 При мен беше така когато сипвах Кастрол EDGE - специално разработен за Хонда с ДПФ (не помня С2 или С3). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #6 Отговорено 30 Януари, 2023 (Редактирано) Първи вариант - датчика. Втори - някакво тотално сбъркано масло. Случвало ми се е на друга кола (Спринтер), към края на ресурса на маслото да започне да присветва лампата при загрял мотор. С какво масло караш? Трети - проблем с маслена помпа (невъзможност да създаде достатъчно налягане). Четвърти - повишени хлабини лагер-вал и оттам невъзможност за достигане на нормалното налягане на маслото. Пети - отлагания/задръстване по маслените магистрали. Възможна е и комбинация от вариантите. Може да има и други, но не се сещам. Редактирано 30 Януари, 2023 от inspektora Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #7 Отговорено 30 Януари, 2023 (Редактирано) Поста ми се повтори и го трия. Редактирано 30 Януари, 2023 от inspektora Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gado 5 #8 Отговорено 30 Януари, 2023 Маслото е total quartz 5w40 ineo c1. И миналата година си карах с него. Ще пробвам да сменя първо датчика, че другите варианти нещо не ми харесват Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #9 Отговорено 30 Януари, 2023 (Редактирано) @gado Твоя двигатател изобщо не е за тази помия най често ментак на нашия пазар,сложи хубава синтетика 5w30 ако не харчи двигателя 0w30.Има доста хубави такива в общите поръчки тук в форума,ако още не си ползвал тази опция. Смени първо маслото преди всичко. ето ти едно добро масло https://www.ato24.de/en/shell-helix-ultra-ect-c3-5w-30.html Редактирано 30 Януари, 2023 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gado 5 #10 Отговорено 30 Януари, 2023 Преди 2 часа, CARPERA написа: @gado Твоя двигатател изобщо не е за тази помия най често ментак на нашия пазар,сложи хубава синтетика 5w30 ако не харчи двигателя 0w30.Има доста хубави такива в общите поръчки тук в форума,ако още не си ползвал тази опция. Смени първо маслото преди всичко. ето ти едно добро масло https://www.ato24.de/en/shell-helix-ultra-ect-c3-5w-30.html Ясно, ще пробвам да го сменя.Две години карам на него и не съм имал проблеми до сега. Не съм гледал за поръчки от форума , но ще поразгледам. А нещо на Българския пазар има ли дето го препоръчваш? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1842 #11 Отговорено 30 Януари, 2023 Преди 2 часа, gado написа: Маслото е total quartz 5w40 ineo c1. И миналата година си карах с него. Ще пробвам да сменя първо датчика, че другите варианти нещо не ми харесват Карам с това и на двете Хонди и съм доволен: https://maxcar.bg/avtomobilni-masla/motul-8100-eco-clean-0w30-5l Тотала който сипваш, не отговаря на спецификацията която препоръчват за този двигател. Естествено може да ти е заминал и датчика за нивото, но аз първо бих сменил маслото с - 0W30 и C2 , а не С1 Като марка каквото ти хареса - има и добър Мобил, Кастрол , Мотул и така нататък. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове