bogomildimov 61 #1 Публикувано 2 Януари, 2023 За много години, Колеги! Въпроса ми е свърза с поръчката от бай Али (aliexpress) на втори ключ и чип. И по точно на колко Mhz работи дистанционното за централното заключване и какъв модел е шпулата (чипа) за имобилайзера. Стигнах до извода, че честотата е 433,92 Mhz и чипа е ID48 Колата е Акорд 2.0 2003г. Благодаря предварително за отговорите! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 158 #2 Отговорено 2 Януари, 2023 Точно си се ориентирал. Такива си поръчах за мен и всичко работи. Само пластмасите(кутията) на ключа е малко смотана, ама не е болка за умиране. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 61 #3 Отговорено 2 Януари, 2023 Поръчвал съм си сгъваем ключ и ми харесва. Даже китайците имат опция да ти нареждат ключа за 7 лв. Ще остане само едно записване на ключа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #4 Отговорено 6 Януари, 2023 Аз поръчвах чип ID48 и Е8, но нещо не се получиха нещата. Относно дистанционното, това е правилната честота. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 61 #5 Отговорено 7 Януари, 2023 Поръчах ги. Ще пиша като дойдат! Само дано да ги изпратят преди китайската нова година, че да дойдат февруари! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 61 #6 Отговорено 17 Януари, 2023 Ключа дойде днес (за моя изнената). Изненадата бе още по- голяма като го пъхнах в ключалката и отключи. Дистанционото се програмира без никакви проблеми. Само остана да се копира чипа за имобилайзера, но там цените които ми обявиха не ми харесаха (между 80 и 100лв). Та търся ако някой може да го направи на по- нормална цена това обучение. Ако ли не ще си купувам машинка 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
psp 276 27 #7 Отговорено 25 Февруари, 2023 Малко пресен опит с ключ от китайски ключ. Цена на ключ с чип id48 и нарязване по снимка около 20-22лв. Обучението в Бултрако 108лв, при ключар офертите в София бяха от 110лв при първия, 80лв при втори, 60лв при трети. Различни оферти и различни обяснения как трябва да оставя колата за 2-3 часа и как този китайски ключ имало голяма вероятност да не сработи. Накрая намерих хора, които за 50лв и буквално 5 минути пред очите ми свършиха работата. Доволен съм и бих ги препоръчал, ако на някого му трябва. Обща цена 72лв за втори ключ. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #8 Отговорено 25 Февруари, 2023 Говорим за ценоразписите на офиц. представителства,но виждаме и тендецията в "ключарския" занаЯД! Други пък в "бранша"казват, че с чужди заготовки не работели.Сякаш тяхните не идват от Китай. Абе май не е само кашкавала...🤑! Имам си два и исках трети (да си го бия в главата 😁🙃),ама няма да имам,че цената за мен беше 80лв.,само за програмирането на китайския чип🙃😉. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #9 Отговорено 26 Февруари, 2023 Колега, мога да ти програмирам чип на разумна цена. Досега съм успявал с няколко оригинални. Веднъж пробвах с китайски и не стана. Нямам представа дали беше дефектен или има някаква специфика. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
psp 276 27 #10 Отговорено 26 Февруари, 2023 Не разбирам от ключове, имобилайзери и заключващи системи. Но съм сигурен, че 99% от ключарите купуват и предлагат в магазините си китайски ключове. Дали има специфика и разлика в обучението е друг въпрос. Може би има, но след като се прави навсякъде не е нещо сложно. Доста артистични представления играят ключарите за да заблудят незапознатите клиенти в сложността на интервенцията по колата им.😄 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #11 Отговорено 26 Февруари, 2023 Преди 4 часа, Ivan_Ch написа: Колега, мога да ти програмирам чип на разумна цена. Мисля да се възползвам,че нещо професионалистите ме "лъзгат"🙂! Чипа е ID48,бутоните съм ги обучил да отключват и заключват,само запалването ще трябва. И не е спешно,ти казваш кога,къде и как. Благодаря ти,може да продължим на лично. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #12 Отговорено 26 Февруари, 2023 То па една философия с ключовете на тия акорди. @JHM ако се засечем някой път на Метро пак, ще ти обуча един ключ без пари. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #13 Отговорено 26 Февруари, 2023 (Редактирано) Ти си ми помагал и пак ще стане!Благодаря ! Редактирано 27 Февруари, 2023 от kvd74 Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове