D3athRow 0 #1 Публикувано 10 Декември, 2022 Здравейте, дали на някой му се е случвало изведнъж cd changer да спре работа, и да изписва на дисплея само CD ERR , като съобщението за грешка премигва. Всъщност не мога нито да извадя текущите дискове , нито да ги сменям. От какво може да е? Off Topic Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6278 #2 Отговорено 10 Декември, 2022 Имах преди години на Акорда си (със същата уредба) такава случка, но се появи инцидентно, в градско и си изчезна от самосебе си - вероятно със следващото палене, след престой. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
D3athRow 0 #3 Отговорено 10 Декември, 2022 Явно е нещо по различно, тк не се оправи след престой. Други идеи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Yak 17 #4 Отговорено 14 Декември, 2022 Прецакана механика от годините. Не можах да раздвижа моето и смених cd changera от друго устройство. Заминаха и един два диска, които бяха вътре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
D3athRow 0 #5 Отговорено 17 Декември, 2022 Предполагам, че имаш предвид от друга хонда, тоест от морга друго устройство. Така или иначе не е толкова драматично, може и с bluetooth да сложа, тъй като ремонт на такава механика се оказва, че е доста дебело Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svemar 60 #6 Отговорено 18 Декември, 2022 Аз приключих със CD плеъра след като си поставих дигитален чейнджър (емулатор). Голямо удобство си е флашката и AUX. Жалко, че модела ни ги няма фабрично даже и при премиум саунда. Беше 110лв. но гледам вече е 130лв.. Запазваш си управлението от волана и другите функции. За да не става реклама няма да пиша модела. При интерес мога да пратя линк. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 289 #7 Отговорено 18 Декември, 2022 Да обаче като е заседнал диск (не знам точното положение) не може да се превключи на AUX.И така не може да се влючва дигиталното външно устройство. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 257 #8 Отговорено 18 Декември, 2022 (Редактирано) Към колегата пуснал темата: Отделя се ченджъра от радиото и от долната му страна има една триъгълна платка с няколко чипа (6 - 7 броя някъде) и много други елементи разбира се, та в единия ъгъл на платката където излиза зъбчатия гребен на механиката има (мисля бяха 3 броя) микро ключета явяващи се крайни изключватели от които механиката "разбира" в каква позиция се намира, тези изключватели понякога дават фира но е достатъчно да се напръскат със сух контактен спрей и всичко се оправя. Искам обаче да споделя че в корпуса има още няколко такива ключета и повредата може да е някъде там но, ако тръгнеш да отваряш си е много голяма игра и ако не знаеш как и какво пипаш си обречен на пълен провал. Споделих ти най-лесното за профилактика и евентуална намеса ако все пак си се занимавал някога с такива неща, ако не си пипал не се захващай. Според мен цялата игра по разглобяване не си заслужава труда, моя ченджър след 3 дневна борба го оправих и след няколко седмична работа отново спря да работи като този път се счупи един микроскопичен чарк който мести избирача на дисковете, тук вече (отново след 2 дни борба) се отказах да го ремонтирам, отказах се да търся друг втора употреба защото със сигурност щеше да го сполети нещо такова. Според мен проблемите се коренят в следното - заводски механиката е нежно смазана в точките на движение и плъзгане но през годините поради запрашеност някой от местата на смазване просто клеясват и запичат (в моята механика намерих 2 такива места) и нежните лостчета, механизми и зъбчатки просто не издържат и се чупят. ПП - дисковете се изваждат без проблем и никакви наранявания и повреди ако смяташ да отпишеш ченджъра! Ако решиш да си без ченджър просто откачаш лентовите и захранващия кабел и го отделяш от радиото, вадиш и в коша, или като мен (без да знам защо) някъде в шкафа. Мога да ти снимам някой детайли но трябва да се рова сега в натурийте. Редактирано 18 Декември, 2022 от CCord 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
c0l0r 1 #9 Отговорено 11 Декември, 2024 On 12/18/2022 at 9:05 AM, aleksandur said: Да обаче като е заседнал диск (не знам точното положение) не може да се превключи на AUX.И така не може да се влючва дигиталното външно устройство. Аз закупих скоро въпросната кола с този проблем, закупих си доста добър дигитален ченджър за 35 долара с aux, bluetooth и флака вкарах го в буската и заработи всички въпреки cd err Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове