Jump to content
Tiuha

Какъв размер газови бутилки слагате във вашите Хонди

Recommended Posts

Какъв размер газови бутилки слагате във вашите Хонди,без да надигне масата 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Без да съм притежател на такава Хонда все още, мога да кажа, че това което съм виждал масово са бутилки с обем 44л и зареждате около 35-36л. газ.

Преди време гледах една Хонда и собственика й твърдеше, че неговата е 47л и събира към 37-9л (аз лично не я погледнах в багажника как точно е монтирана и дали има някакви интервенции за да влезе безпроблемно на това място - просто не ми хареса колата и не съм се завирал на всякъде да огледам обстойно).

А също съм попадал и на ЦРВ с монтирана 40л бутилка, собственика твърдеше, че повече от 27-8л не може да зареди и мислел около варианта да сложи тип пура. Майстора  Газаджия  твърдял, че по-голяма тороидална не можела да влезе в легена, такива се били монтирали в тоя автомобил и толкова си  събирали 40 литровите бутилки (27-28л).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен сложих ако не се лъжа 38л бутилка, ,която реално събира около 30-31л.Не повдига и изминавам около 200-250км извънграда зависимост как шофирам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

51 сложих без леген и маса (не ми трябва) По постелката изрязан италбонд ляга перфектно.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сдобих се с 37л. бутилка 630мм/160мм. Най-важното е, че масата си ляга на мястото перфектно , без да я надигна.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей. Моята е 40л. влиза спокойно и не надига масата. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добрата ми стара бутилка, сложена еднооо време от Иво Ленков беше страхотна и беше Romano.

630/180, 42 литра, реално събираше около 34.

Заради новите разпоредби се наложи да я СМЕНЯ поради преклонната възраст от 10 години и всеки ден ме е яд. 

Romano бутилки отдавна не съществуват, в родината има само турски Atiker и български Колос и май Степ.

В сравнение с Романо-то са РЪБОВЕ и в пряк и преносен смисъл.

Понеже знам, че място около бутилката има доста и никога не ми е повдигала масичката повече от няколко милиметра и то равномерно помолих да сложат по-голяма ако не я повдига. И сагата започна... Оказа се, че подът започва едно плавно издигане навътре към седалките,а моята стара бутилка е била доста по-скосена от скапаните Атикер. Прибрах се доволен след пресен монтаж и тръгнах да си слагам нещата в багажника и... масата беше като люлка от онея по детските площадки.

Най-накрая едвам вкараха бутилка размер 600/180 - 38 литра, реално не повече от 30...

Предложиха ми да ми "изравнят" пода, където влиза бутилката. С чук :D

Та така - в момента електрическите коли имат по-голям пробег от ЦРВ-то на газ.

И солта, и тоягите и жълтиците.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Работи се с това което има.

Боят по дъното с чука е масова практика, но и аз не исках. :)

На Леджо, слаганата в Холандия бутилка на мястото на резервната гума събираше 72 литра. Турското тороидно "нещо" събиращо се на същото място е с полезен обем 60л. ;)

Сложих пура - така или иначе задните облегалки не се сгъват, та дори си возя патерицата.

На Сивика на синковеца също смених вехтата с Атикер. Там обаче слагах изолация и нови кори си скроих за дъното - от фазер. Средната (над бутилката) наистина се клатеше, но отрязах 2-те пластмасови винтчета на капака и (колкото може - личи си на снимката) и сега няма драма. Принципно може и с други винтове с фрезенг глава да се закрепи капака, или изобщо без тях, ако се залепи с нещо. А "патерицата" му пъхнах в найлонов чувал и я вързах към задната облегалка. Да си я има, че пътува извънградско - студентска колца. ;)

Та така. Каквото може се адаптира, а с другото се свиква.

Ренджана голямата е около 480 км с 1 зареждане до горе, а на малката е 350км с 1 бутилка.

75-те коня арчат около 8/100 газ (щот малко моторче се натиска, за да писка), а ламята с 300 коня е на "разкладка" 12/100 - доволно е.

IMG_20230922_230423.jpg.91f9fa3a2a067d261431fc7b60e0957c.jpg

IMG_20240827_082007.jpg

IMG_20240827_082024.jpg

IMG_20240827_082830.jpg

Редактирано от ceco_accord
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 26.08.2024 г. at 23:48, dindin написа:

Добрата ми стара бутилка, сложена еднооо време от Иво Ленков беше страхотна и беше Romano.

630/180, 42 литра, реално събираше около 34.

Къде сменя бутилката , при него ли? Че след 2 месеца и аз мисля да го посетя по същата причина :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На друго място, че бях притиснат от времето, ама май няма много избор с бутилките. Ако измислите някаква хитра конфигурация свиркай. :)

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...