Tiuha 1 #1 Публикувано 11 Юли, 2022 Какъв размер газови бутилки слагате във вашите Хонди,без да надигне масата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
solun 3 #2 Отговорено 12 Юли, 2022 Здравейте! Без да съм притежател на такава Хонда все още, мога да кажа, че това което съм виждал масово са бутилки с обем 44л и зареждате около 35-36л. газ. Преди време гледах една Хонда и собственика й твърдеше, че неговата е 47л и събира към 37-9л (аз лично не я погледнах в багажника как точно е монтирана и дали има някакви интервенции за да влезе безпроблемно на това място - просто не ми хареса колата и не съм се завирал на всякъде да огледам обстойно). А също съм попадал и на ЦРВ с монтирана 40л бутилка, собственика твърдеше, че повече от 27-8л не може да зареди и мислел около варианта да сложи тип пура. Майстора Газаджия твърдял, че по-голяма тороидална не можела да влезе в легена, такива се били монтирали в тоя автомобил и толкова си събирали 40 литровите бутилки (27-28л). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z_chakarov 46 #3 Отговорено 12 Юли, 2022 При мен сложих ако не се лъжа 38л бутилка, ,която реално събира около 30-31л.Не повдига и изминавам около 200-250км извънграда зависимост как шофирам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 454 #4 Отговорено 12 Юли, 2022 51 сложих без леген и маса (не ми трябва) По постелката изрязан италбонд ляга перфектно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tiuha 1 #5 Отговорено 15 Юли, 2022 Сдобих се с 37л. бутилка 630мм/160мм. Най-важното е, че масата си ляга на мястото перфектно , без да я надигна. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Staiko Jelev 14 #6 Отговорено 14 Април, 2024 Здравей. Моята е 40л. влиза спокойно и не надига масата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1259 #7 Отговорено 26 Август, 2024 Добрата ми стара бутилка, сложена еднооо време от Иво Ленков беше страхотна и беше Romano. 630/180, 42 литра, реално събираше около 34. Заради новите разпоредби се наложи да я СМЕНЯ поради преклонната възраст от 10 години и всеки ден ме е яд. Romano бутилки отдавна не съществуват, в родината има само турски Atiker и български Колос и май Степ. В сравнение с Романо-то са РЪБОВЕ и в пряк и преносен смисъл. Понеже знам, че място около бутилката има доста и никога не ми е повдигала масичката повече от няколко милиметра и то равномерно помолих да сложат по-голяма ако не я повдига. И сагата започна... Оказа се, че подът започва едно плавно издигане навътре към седалките,а моята стара бутилка е била доста по-скосена от скапаните Атикер. Прибрах се доволен след пресен монтаж и тръгнах да си слагам нещата в багажника и... масата беше като люлка от онея по детските площадки. Най-накрая едвам вкараха бутилка размер 600/180 - 38 литра, реално не повече от 30... Предложиха ми да ми "изравнят" пода, където влиза бутилката. С чук Та така - в момента електрическите коли имат по-голям пробег от ЦРВ-то на газ. И солта, и тоягите и жълтиците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7409 #8 Отговорено 27 Август, 2024 (Редактирано) Работи се с това което има. Боят по дъното с чука е масова практика, но и аз не исках. На Леджо, слаганата в Холандия бутилка на мястото на резервната гума събираше 72 литра. Турското тороидно "нещо" събиращо се на същото място е с полезен обем 60л. Сложих пура - така или иначе задните облегалки не се сгъват, та дори си возя патерицата. На Сивика на синковеца също смених вехтата с Атикер. Там обаче слагах изолация и нови кори си скроих за дъното - от фазер. Средната (над бутилката) наистина се клатеше, но отрязах 2-те пластмасови винтчета на капака и (колкото може - личи си на снимката) и сега няма драма. Принципно може и с други винтове с фрезенг глава да се закрепи капака, или изобщо без тях, ако се залепи с нещо. А "патерицата" му пъхнах в найлонов чувал и я вързах към задната облегалка. Да си я има, че пътува извънградско - студентска колца. Та така. Каквото може се адаптира, а с другото се свиква. Ренджана голямата е около 480 км с 1 зареждане до горе, а на малката е 350км с 1 бутилка. 75-те коня арчат около 8/100 газ (щот малко моторче се натиска, за да писка), а ламята с 300 коня е на "разкладка" 12/100 - доволно е. Редактирано 27 Август, 2024 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 229 #9 Отговорено 5 Септември, 2024 На 26.08.2024 г. at 23:48, dindin написа: Добрата ми стара бутилка, сложена еднооо време от Иво Ленков беше страхотна и беше Romano. 630/180, 42 литра, реално събираше около 34. Къде сменя бутилката , при него ли? Че след 2 месеца и аз мисля да го посетя по същата причина Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1259 #10 Отговорено 9 Септември, 2024 На друго място, че бях притиснат от времето, ама май няма много избор с бутилките. Ако измислите някаква хитра конфигурация свиркай. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове