nikskywalker 2 #1 Публикувано 15 Март, 2022 Здравейте! Казвам се Николай и обмислям закупуване на Honda CR-V 147 к.с., по възможност на газ. Съжалявам, че Ви притеснявам и отварям нова тема по този въпрос, но въпреки ровенето във форума с часове, не успях да открия отговори на всичките въпроси, които имам. Благодаря Ви предварително! Ще започна с това, че карам Toyota Celica 1.8 с газов инжекцион, която ми харчи около 12 градско в София. Продавам въпросния автомобил, защото възнамерявам да премина на джип. Спрял съм се на CR-V 147 к.с. по няколко причини, най-вече защото попада в ценовите ми възможности и изглежда много по-добре от останалите джипове в този клас. Знам за проблемите с клапаните и нуждата от извършването на реглаж редовно, ако колата е на газ. Посъветваха ме да закупя такава на бензин и впоследствие да монтирам газова уредба, за да следя по-добре нещата. Все пак, на пазара има и доста опции с вече монтирани газови инжекциони, които хващат моето внимание. Имам няколко основни колебания, които се базират най-вече на разхода на гориво. Първият главен проблем е дали да търся Хонда с ръчни скорости, или такава с автоматични? Напоследък започнах да наклонявам везните в полза на автоматика, но ме притеснява разходът. Тъй като сегашният ми автомобил харчи около 12 газ градско и 10 газ извънградско, трудно бих преглътнал да премина на автомобил, който ще ми харчи над 15 газ градско. Разбира се ми е ясно, че Хондата ще харчи повече, понеже е джип. В случай, че Honda CR-V 147 к.с. автоматик на газ харчи 13.5-14 градско, ще е напълно добре за моите възможности. Тук идва и основното ми питане - какъв разход дават такива Хонди? (видях само няколко коментара във форума и имам нужда от повече информация). Съответно може да споделите и разход на ръчни скорости. Имам възможност да закупя Honda CR-V 147 к.с. автоматик с газов инжекцион Lovato, но собственикът каза, че не знае какъв разход дава автомобилът. Все пак не съм се отказал и от Honda с ръчни скорости, особено ако разходът ѝ е по-нисък. При автоматикът ме блазни опцията за автопилот, тъй като често карам извън града и би било голямо удобство. Също така, използвам горепосочената Тойота вече 5 години и след по-дълго шофиране редовно изпитвам болки в дясното рамо. Отново се извинявам за притеснението! Надявам се Вашите отговори да ми помогнат да закупя Honda CR-V и да стана пълноправен член на форума! Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1533 #2 Отговорено 15 Март, 2022 (Редактирано) Хонда взимаш без газ,ти ще я сложиш. Собственик който не знае разхода ,значи доста други работи по колата не знае. Сам каза минаваш на друг тип кола очакваш същия разход,не става. Няма автопилот при 1 ген,от втора генерация започва да се вгражда. В подписа ми има тел мога да дам някой насоки какво да гледаш. Моя съвет е автоматик да вземеш. Разликата в разхода ръчка автомат е грубо 1л газ. Редактирано 15 Март, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #3 Отговорено 15 Март, 2022 Тъй като търсиш автомобил на над двадесет години, според мен изборът ти се свежда до това, което реално можеш да намериш на пазара. А изборът на читав и запазен екземпляр първа генерация не е никак голям. Остави измислените обяви в "мобилето". Оттам вече кутията - ако попаднеш на поддържана бройка и автоматът е обслужван редовно - вземи автомат. Несравнимо по-голям комфорт. Разходът така или иначе зависи от аеродинамиката - или липса на такава, от маниера на шофиране, от горивото, от състоянието на агрегатите и окачването и т.н. Въпросът опира до оценка на кондицията на конкретната кола! Ако позволиш въпрос: каква е причината да търсиш "джип", а не примерно икономичен хеч или седан, щом разходът е приоритет? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikskywalker 2 #4 Отговорено 15 Март, 2022 Благодаря за отговорите Ви! Причината да търся джип до голяма степен е свързана с работата ми, но също така и с хобито, което практикувам. Аз съм археолог и често провеждам разкопки из някои чукари, където досега съм ходил с тойотата, но съм имал и доста проблеми, тъй като колата е ниска. Относно хобито ми, често обикалям по планините и редовно ми се случва да попадна на черен път. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikskywalker 2 #5 Отговорено 15 Март, 2022 Благодаря за отговорите Ви! Причината да търся джип до голяма степен е свързана с работата ми, но също така и с хобито, което практикувам. Аз съм археолог и често провеждам разкопки из някои чукари, където досега съм ходил с тойотата, но съм имал и доста проблеми, тъй като колата е ниска. Относно хобито ми, често обикалям по планините и редовно ми се случва да попадна на черен път. Може да добавя и още няколко неща, които ме дърпат към CR-V-то: освен, че ми харесва как изглежда отвън (говоря за фейслифта), отвътре също впечатлява окото, а ми допада и салона; много ми харесва идеята газовата бутилка да е скрита, а не както е при повечето автомобили - да има "бидон за зеле" в багажника; допадат ми още - наличието на голям шибидах, масичка за къмпинг в багажника и други. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1533 #6 Отговорено 15 Март, 2022 (Редактирано) С повече търпение , търсене и желание ще намериш,питай, карай но само не барзай . Ако караш автомат не трябва да има удари при превключване на скорастите. Задължително го карай повече от половин час. Редактирано 15 Март, 2022 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kapanec 4 #7 Отговорено 16 Март, 2022 Моята харчи Газ извън градско 10-11л градско не съм я засичал ,но смесено 12,6л в повечето случай .Все пак има и фактор колонка и качество на газта които оказват влияние за разхода .Имал съм случаи с климатик извън градско 11л/100 , и други най различни случай но общо взето колата не харчи много дето се казва едно време москвича ми имаше такъв разход ;) .Успех ! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6009 #8 Отговорено 16 Март, 2022 Щом колата е с регистрация - покарай я, за да я усетиш. Добре би били да намериш и доверен човек който кара такава и да я пробва - за становище дали се държи нормално. Ако продавача е читав човек и държи да я продаде на теб - ще се разберете и за оглед в сервиз. Закарай я и на газаджия - да си каже мнението. Противно на ширещото се разбиране че кола се купува обезателно без газова (и после се монтира), има и доволни от придобиването на вече поставена АГУ. Важно е да се знае преди колко км е монтирана, редовно ли е обслужвана и до кога е легитимна бутилката и. Да не се окаже че я продават защото тя наближава 10 годишния си срок по закон. Добре би били и да се видят хлабините на клапаните и има ли мегдан по резбите им за регулировка, защото ако са в края - клапаните вече са вкопани в леглата си иии - следва не малка инвестиция. Но колегата по-горе е прав - странно е да караш кола на газ и да не и знаеш разхода ? ! Автоматика е добър за каране градско и по шосе, но за офроуд - да кажат колегите с CR-V АТ. Принципно извънградско е по-икономичен от "ръчката", но в града е обратното. Изборът ти е и въпрос на % градско спрямо извънградско. Круиз контрола е примамлив, но трафикът у нас не е много културен, така че освен по магистрала не е много използваем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikskywalker 2 #9 Отговорено 16 Март, 2022 Благодаря много за коментарите! Относно въпросната Хонда, която мога да взема, собственикът каза, че газовата уредба е монтирана преди няколко месеца. Самата уредба е била преди това в друг автомобил и впоследствие е сложена на Ходата. По тази причина газта все още не е вписана в талона. Ще се опитам да взема някой мастор с мен, когато отиваме на оглед и ще преговарям да я закараме до сервиз. За клапаните уж съвсем скоро са регулирани, според продавача. Все пак човекът едва ли би позволил да се проверят клапаните преди да се закупи автомобилът. Ще погледна и бутилката на колко години е, че скоро ми се наложи на тойотата да сменявам и заминаха 250 лв за нова. Това, че продавачът не знае какъв е разходът на газ е странно, но ако наистина съвсем скоро е сложил газовата може и да не е отчел разхода, евентуално. Относно шофирането градско спрямо извънградско в проценти. Определено ще се кара повече градско, например: 70 % градско, 30 % извънградско. Все пак вече реших да потърся автоматик, пък каквото излезе. Благодаря отново! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #10 Отговорено 16 Март, 2022 Щом е 70% градско, автоматът е по-добрият избор. Удобството компенсира многократно евентуалната разлика в разхода. Автопилотът според мен не е приложим за БГ, тъй като нямаме пътища и магистрали, така че с това можеш да направиш компромис. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1533 #11 Отговорено 16 Март, 2022 (Редактирано) Honda CRV1gen няма автопилот та престанете с това.Ако не е слаган допълнително няма заводски. Това с преместване на газовата не е добре,освен ако не е била пак на CRV,значи е стара самата газова,и там компонентите стареят тава че е от друга кола минимум изпарителя не отговаря. Да провери колкохе стара бутилката,и самата газова трябва ти документ. Според мен е набутана газовата да се вдигне цената.Писах в предния пос че мога да дам насоки какво да гледаш,явно не желаеш. Редактирано 16 Март, 2022 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikskywalker 2 #12 Отговорено 16 Март, 2022 4 hours ago, CARPERA said: Honda CRV1gen няма автопилот та престанете с това.Ако не е слаган допълнително няма заводски. Това с преместване на газовата не е добре,освен ако не е била пак на CRV,значи е стара самата газова,и там компонентите стареят тава че е от друга кола минимум изпарителя не отговаря. Да провери колкохе стара бутилката,и самата газова трябва ти документ. Според мен е набутана газовата да се вдигне цената.Писах в предния пос че мога да дам насоки какво да гледаш,явно не желаеш. Благодаря за коментара! Не искам да Ви притеснявам излишно! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Richard 41 #13 Отговорено 16 Март, 2022 (Редактирано) Преди 1 час, nikskywalker написа: Не го притесняваш, даже кеф му правиш че го вземаш насериозно. Виж темите назад за црв 1 има доста изписано. Црв 1 е кола като всички останали, с някои малки особености. Редактирано 16 Март, 2022 от Richard 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikskywalker 2 #14 Отговорено 30 Март, 2022 Здравейте отново! Продадох горе споменатата Тойота и официално съм пешеходец. Издирването на CRV май ще продължи дълго, понеже не пускат нищо интересно на пазара. Случайно някой да си продава ЦРВ-то п.п. По-горе поясних, че мога да закупя едно црв автоматик. Оказа се, че задните калници са били изгнили и са ги пребоядисвали, като дори не са уцелили боята, така че се отказах от въпросния автомобил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Johnny_V3 29 #15 Отговорено 30 Март, 2022 4 hours ago, nikskywalker said: Здравейте отново! Продадох горе споменатата Тойота и официално съм пешеходец. Издирването на CRV май ще продължи дълго, понеже не пускат нищо интересно на пазара. Случайно някой да си продава ЦРВ-то п.п. По-горе поясних, че мога да закупя едно црв автоматик. Оказа се, че задните калници са били изгнили и са ги пребоядисвали, като дори не са уцелили боята, така че се отказах от въпросния автомобил. Аз вече повече от година карам CR-V автоматик, 1997 година... Изключителен автомобил. Бях се засилил да търся нещо по-проходимо... Но на такива места ме е возил, че се отказах... Като видях и какви са цените в момента... Ако си от София - може да те повозя и да покараш, за да знаеш какво да очакваш, когато си търсиш CR-V автоматик. Определено се насочи към автомат (мое мнение). Шофирането е удоволствие. Ако решиш да го видиш - 0888 220768. Освен това познат продава CR-V, но втора генерация. Също автомат. Ако не го е продал още - може да го видиш. Неговия е и леко повдигнат направен да е по-проходим. Успех! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikskywalker 2 #16 Отговорено 30 Март, 2022 Бих се радвал! Много благодаря! От София съм, квартал Дружба 2. Честно казано втора генерация не ми харесват на външен вид. Най-много ми допада фейслифта на първа генерация от 1999-2002 г. Интересното е, че в интернет ми излизат по-читави екземпляри на модели като вашия от 1995-1999 г. При фейслифта ми излизат някои неща, които според мен са предимства, но не съм много запознат. Харесва ми, че при фейслифта имат шибидах, на тези по-старите досега не съм видял да има такива. Сигурно има и други обновления. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Johnny_V3 29 #17 Отговорено 30 Март, 2022 39 minutes ago, nikskywalker said: Бих се радвал! Много благодаря! От София съм, квартал Дружба 2. Честно казано втора генерация не ми харесват на външен вид. Най-много ми допада фейслифта на първа генерация от 1999-2002 г. Интересното е, че в интернет ми излизат по-читави екземпляри на модели като вашия от 1995-1999 г. При фейслифта ми излизат някои неща, които според мен са предимства, но не съм много запознат. Харесва ми, че при фейслифта имат шибидах, на тези по-старите досега не съм видял да има такива. Сигурно има и други обновления. Ако решите - обадете се! И аз моята я търсих много. Имам един приятел на Горубляне. Продава автомобили, но е много точен. От него съм взел 3 автомобила. И си станахме приятели. И CR-V-то ми е от него. Дори сме се разбрали - ако реша да продавам CR-V-то да му го върна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikskywalker 2 #18 Отговорено 30 Март, 2022 3 minutes ago, Johnny_V3 said: Ако решите - обадете се! И аз моята я търсих много. Имам един приятел на Горубляне. Продава автомобили, но е много точен. От него съм взел 3 автомобила. И си станахме приятели. И CR-V-то ми е от него. Дори сме се разбрали - ако реша да продавам CR-V-то да му го върна. Quote Супер! На Горубляне сега има две ЦРВ-та - едно синьо от първите и едно сиво фейслифт. И двете са в автокъщите под моста. Аз обаче гледам да я взема от човек, понеже в автокъщата не мога да я пробвам. Наскоро ми разказаха една история за един автомобил, купен от Драгичево и след като са закарали колата на канал се е оказала, че е горяла. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
G_S_H 15 #19 Отговорено 31 Март, 2022 Ако отказват проба -директно подминавай-колкото и да ти харесва колата . 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikskywalker 2 #20 Отговорено 19 Май, 2022 Здравейте отново! Издирвам такава хонда вече около 3 месеца и нямам успех. Харесах няколко коли, но все някой ме изпреварва. Следя обявите и звъня още в деня, когато са качени в интернет, но някак си преди мен вече са се обадили 3-4 човека. Явно има огромно търсене. Случайно някой да си продава хондата. Търси се Автоматик, 1999-2001 г., да е с подлакътници и да има шибидах. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bhop9696 2 #21 Отговорено 24 Май, 2022 Като цяло колега црв 1ва генерация е мега здрав автомобил и аз търсих много но повечето супер изгнили и масларници затова се спрях на 2ра генерация 2.2 дизела и съм много доволен успех с избора! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове