leethax 8 #1 Публикувано 18 Януари, 2022 Здравейте, случи ми се нещо странно одеве. Заключих колата и не знам как стана, но се включи алармата после. Аз до ден днешен не знаех, че имам аларма изобщо на колата, помъчих се пак да я заключа отключа нещо да направя да я задействам пак, но не успях. Някой знае ли как да си я активирам тая аларма за постоянно :D хонда акорд 7 2.0 2007 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #2 Отговорено 18 Януари, 2022 Мисля, че този модел в БГ няма фабрична аларма, но в Англия има или поне дилърите я слагат преди продажба. Някъде по таблото като заключа мига светодиодче. Английските имат собствена батерия и сирена в нея, намира се при десния калник в багажника под кората. Веднъж беше изтощена и при отключване, но с ключа, се задейства и няма спиране... Свалях кората и измъкнах куплунга. Батерията специална, 7.4V, нестандартна, та наместих две бат. от стар телефон и така работи до сега... При теб вероятно е монтирана допълнително. Може да е включена, а да не знаеш. Пробвай да заключиш при отворен прозорец и отключи вратата от бутона. При отваряне на вратата трябва да се задейства. Изключва се с дистанционното. При мен имаше начин да се изключват само обемните датчици вътре, когато си оставил куче, но не помня как... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
leethax 8 #3 Отговорено 18 Януари, 2022 Да, мига ми един червен диод като е заключена на таблото. Само не можах да разбера къде точно да търся тая батерия в багажника ли? Като надигна кората? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 154 #4 Отговорено 18 Януари, 2022 Аз нещо не разбрах въпроса. Алармата се е задействала или нещо е индикирало, че алармата е в готовност? При мен алармата влиза в режим готовност, като заключа колата с бутон от дистанционното(не съм проверявал дали става само с ключа). На контролното таблото започва да мига червен диод, но няма звуков сигнал. Ако отворя врата през сваления прозорец, алармата се активира и има звуков сигнал, заедно със светлинния. Т.е. звук от моята аларма има само при нерегламентирано отваряне на някоя врата или предния капак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
leethax 8 #5 Отговорено 18 Януари, 2022 (Редактирано) Ами явно това се е получило и при мен.. довечера ще го пробвам това което казваш и ще разбере със сигурност. Има ли възможност и при заключване/отключване да издава звуков сигнал? Редактирано 18 Януари, 2022 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение. По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 154 #6 Отговорено 18 Януари, 2022 Това и аз бих искал да знам🙂 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1486 #7 Отговорено 18 Януари, 2022 преди 56 минути, leethax написа: Има ли възможност и при заключване/отключване да издава звуков сигнал? Не. И трябва да дефинираме какво означава "аларма" и "звук". Вградената защита за модела издава звук чрез клаксона. Сигнализацията започва, когато се отвори врата или багажник, без колата (или багажника) да е била отключена с централното (било то с дистанционно или ключалката). Но това няма общо с "алармата", като понятие от 90-те. Нито има отделно дистанционно, нито отделна сирена или шок-датчик. Това, за което говори @JapCar си е класическа афтърмаркет аларма. В Англия се крадне не по-малко от тука. Но не съм сигурен, дали подобни допълнителни аларми вече не са забранени в много части от света. Смущават кучетата... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 157 #8 Отговорено 18 Януари, 2022 Аз пък все си мисля, че светещия диод на таблото е от имобилайзера 🤔 Имам мотор Хонда и като махна ключа, така започва да свети диод на таблото. Няма аларма. Що се отнася до алармата на колата - и моята е с фабрична - няма звуков сигнал при заключване и отключване. Има светлинен. Четох някъде, че ако датчика на предния капак се прецака, колата се заключва но няма светлинен сигнал и не се включва алармата. Съмнява ме да са пуснали звуков сигнал при спиране и пускане на алармата, понеже звука е от клаксона. Ако звука е бил от клаксона, най - вероятно алармата е фабрична както са писали по - горе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #9 Отговорено 18 Януари, 2022 (Редактирано) Преди 6 часа, leethax написа: Само не можах да разбера къде точно да търся тая батерия в багажника ли? Като надигна кората? Казах, че моята е английска и е съвсем различна от българските. Батерийката си е вградена в алармата вътре, тя си има мощна свирка, така, че не се задейства клаксона. При заключване/отключване с дистанционното няма никакъв звук, само в единия случай мигат два пъти аварийните, в другия три пъти... И аз и други ти казаха как да пробваш дали имаш/работи алармата- с отворен прозорец и отваряне на вратата с изваждане на бутона... Тази на снимката е от предишния, дизеловия Акорд, на бензиновия е същата, но монтирана откъм калника, за това мисля, че е монтирана от дилърите, преди продажба. Редактирано 18 Януари, 2022 от JapCar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #10 Отговорено 18 Януари, 2022 (Редактирано) Преди 4 часа, Honda_Z написа: В Англия се крадне не по-малко от тука. Но не съм сигурен, дали подобни аларми вече не са забранени в много части от света. Смущават кучетата... Хората дразни..., кучетата, кучета ги яли... Е, сигурно се краде и в Англия, но е по-малко... А за дъртите хонди..., едва ли. Километражи също се връщат, но когато колата е по-нова и рядко... Дизеловия Акорд продадох, защото го купих на около 130х.км, но после разбрах от сайта за год. прегледи, че е била такси и е на около 400хил и вече ще ме вкарва в разходи. От тогава реших, че дизелова кола ще карам само ако е до 5 годишна, но и от това се отказах, защото и в Бристол миналото лято се канеха да въведат забрана за дизели в центъра/зелена зона, в широк часови диапазон, но се отказаха. Това лято май ще въвеждат за същите зони/център, плащане за всички коли, дневно около £9, за камиони/автобуси £100... Нещо подобно си го има в Лондон отдавна..., та и в БГ ще дойде някога... Редактирано 18 Януари, 2022 от JapCar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
leethax 8 #11 Отговорено 19 Януари, 2022 Разбрах, благодаря за бързите отговори! Ще върна когато тествам 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
seihito 0 #12 Отговорено 6 Март, 2022 (Редактирано) Здравейте, имам Акорд 7 2.0i комби, докато чистех колата от снега се включи алармата със звуков сигнал от клаксона. (не знаех, че има аларма понеже я имам от скоро) колата си беше заключена даже ключа не беше в мен. Докато се кача да го взема минаха 5,6 мин алармата си свиреше и светеха мигачите. По някакъв начин с натискане на бутоните за откл/закл спря колата остана отключване. Забелязах че не мога да я заключа с дистанционното (само отключва). Друго което забелязах е, че не отваря багажника от дистанционното. С ключа отключва и заключва. Всичко си работеше не знам какво се случи. Ако някой може да помогне. Благодаря предварително Редактирано 6 Март, 2022 от seihito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 154 #13 Отговорено 6 Март, 2022 (Редактирано) Мини процедурата за обучение на дистанционното. Редактирано 6 Март, 2022 от I_Yordanov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
seihito 0 #14 Отговорено 7 Март, 2022 Сутринта се оказа, че дистанционното си работи само не отваряше багажника нито от ключа нито от таблото. Ходих при един майстор който се занимава с аларми той каза, че най-вероятно алармата се вкл. защото дава сигнал, че нещо е отворено. Провери вратите - те са ок. Каза, че сигурно е от багажника. Когато отвориш багажника се чува пискане 4 пъти, кратка пауза и пак пискане 4 пъти. Така докато е отворен багажника това пискане се повтаря. Майстора каза, че това не е нормално и това пискане 4 пъти значело нещо. Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с такъв проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 154 #15 Отговорено 7 Март, 2022 Най-вероятно не ти се доотваря вратата. Колега имаше подобен проблем и след смяна на амортисьорите, май всичко му е наред сега. Има още теми разбира се, но вече търсачката трябва да свърши работа... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове