kvd74 646 #1 Публикувано 29 Декември, 2021 Привет на всички и весели празници. От скоро забелязах изменение на шума от ауспуха и някакви вибрации на газовете. Когато я запаля студена работи с нормален звук, но щом загрее започва едно "пърдене", сякаш на интервали изкарва газовете. Оборотите не мърдат, реглаж на клапани е правен скоро, ново масло. Средно гърне ново и крайно на наколко години. Скоро е правен и ремонт на главата, нови клапани, гумички и т.н. Мисля, че и разхода на гориво се увеличи, може би грубо с 20%. Развърта се до прекъсвач. Та, освен проблем с проходимостта на катализатора, нещо друго? Днес бях на тех. преглед и човека рече- Получаваш Еко 2. -И какво значи това? -Че, можеш да ходиш където искаш с колата, но догодина Еко 1. - А газовете как са? - Добре, ама колата ти е стара.! Загряла кола, по-долу студена. VID_20211228_150226.mp4 VID_20211229_124458.mp4 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6016 #2 Отговорено 29 Декември, 2021 По-скоро може да се е разместила някоя от ламаринените ламели в заднота гърне. Огледай го и външно. Подобен е звука ако има някъде малко отворче около снадките на 2-та края и цилиндричната част. На студено и съответно по-високи обороти пулсиращия звук от дупчици в генерацията се "замазва". 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #3 Отговорено 31 Декември, 2021 Задното гърне е на 5г., Уолкър. Има две 4мм. дупчици за изтичане на конденза. Запуших ги и пак направих клип. Няма някаква разлика. Разхода се увеличи изведнъж и даже я оглеждах за теч от резервоара и маг.тръби, чак до рейката. Забелязах също, че не "заспива", ( това е когото мине на много бедни смеси и леко забие муцуна ), при каране с постоянна скорост да дълъг път. Също и икономайзера светеше до 120км/ч., а сега още преди това угасва. VID_20211230_152150.mp4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emod 1671 #4 Отговорено 31 Декември, 2021 (Редактирано) Здравей @kvd74, При ремонта почисти ли пътищата на EGR-a? Писах за това в другата ти тема: Ако не си, направи го. Задръстените пътища на EGR-a оказват влияние върху работата на мотора, вкл. икономията му. Поздрави и Весело посрещане на Новата 2022 г. Редактирано 31 Декември, 2021 от emod 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #5 Отговорено 31 Декември, 2021 Емо, не съм. Ще го направя по твоята тема. Между другото, тупах задното гърне и дрънчи все едно има шепа ориз вътре. От отворите за конденза изпадат черни парчета метал. Толкова бързо да са се разпаднали преградите вътре!? Външно си е като ново. Ще го сваля да го изтупам хубаво. Весело посрещане на Новата година. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #6 Отговорено 31 Декември, 2021 Не е изключено да са парчета от питата на катализатора? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #7 Отговорено 2 Януари, 2022 Ламбда сонда или проблем със запалването може би Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #8 Отговорено 13 Май, 2022 Привет. И така, разхода се оправи в началото на пролетта. Първо свалях задното гърне и от него изпаднаха доста метални парчета, две шепи. От това, обаче разхода не се оправи. Успях да развия и ланда сондата, за да погледна питата на катализатора. Очаквах да е затапена и черна, в нея ми бяха съмненията, но се оказа, че е съвсем добре на вид. Бръкнах и с една тънка тел в наколко от проходите и, и стигна до тръбите отдолу. Межувременно скоро смених и въздушния филтър, че май съм го поизпуснал малко, и разхода си дойде на старото място и колата, макар и стара, пак е Икономик . И, според мен, "проблема" беше комплекс от затапен въздушен филтър и застудяването на времето. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2829 #9 Отговорено 13 Май, 2022 Не е съвсем добре на вид. Има доста видима чернилка. Трябва му малко почистване. Oxicat веднъж на всеки 3 месеца и ще светне като нов. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове