beast_hd 10 #1 Публикувано 18 Декември, 2021 Здравейте!Днес при палене ми светна чека.Запалих я и пуснах да обдухва прозорците .Първо ми светна ABS лампата и тогава светна чека.Чека светеше цял ден и изгасна сам вечерта.И на другия ден пак същото.От какво може да е според вас? Мотора е 2.2 дизел 140кс. Случвало ли ви се и на вас същото? 20211218_173728_1.mp4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petar.P 30 #2 Отговорено 23 Декември, 2021 Не разбрах кой чек ти свети? ABS? VSA? Engin? Ако имаш проблемен ABS сензор ще ти свети Check VSA system! Ако смениш сензора и след това пак ти свети ще трябва да се занули позицията на сензорите.. имаше някакъв метод със мост на ОБД буксата, но не знам как става. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1547 #3 Отговорено 23 Декември, 2021 (Редактирано) Студа прави необясними неща доста лампи светват при незареден акумулатор,зареди акумулатора. Виж дали пак ще светят тези лампи. Редактирано 23 Декември, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
beast_hd 10 #4 Отговорено 24 Декември, 2021 Преди 16 часа, Petar.P написа: Не разбрах кой чек ти свети? ABS? VSA? Engin? Ако имаш проблемен ABS сензор ще ти свети Check VSA system! Ако смениш сензора и след това пак ти свети ще трябва да се занули позицията на сензорите.. имаше някакъв метод със мост на ОБД буксата, но не знам как става. Колега трудно е да кажа,защото един ден светва и пише VSA ,а друг път като я запаля изписва ABS.Може да се каже,че се редуват.Тук изписа ABS 20211222_185841.mp4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
beast_hd 10 #5 Отговорено 24 Декември, 2021 Преди 16 часа, Petar.P написа: Не разбрах кой чек ти свети? ABS? VSA? Engin? Ако имаш проблемен ABS сензор ще ти свети Check VSA system! Ако смениш сензора и след това пак ти свети ще трябва да се занули позицията на сензорите.. имаше някакъв метод със мост на ОБД буксата, но не знам как става. Редуват се.Тази сутрин ми светна VSA 20211221_175142_1_1.mp4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
beast_hd 10 #6 Отговорено 24 Декември, 2021 (Редактирано) На кратко всичко се вижда на клипчетата.Колата няма никакъв проблем .Върви си добре и не ми прави проблеми.И накрая се вижда как светка чека.След няколко часа като я запалих си изгасна сам.И така до другата сутрин докато всичко се повтори. 20211221_175142_2.mp4 Редактирано 24 Декември, 2021 от beast_hd Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
beast_hd 10 #7 Отговорено 24 Декември, 2021 Преди 16 часа, CARPERA написа: Студа прави необясними неща доста лампи светват при незареден акумулатор,зареди акумулатора. Виж дали пак ще светят тези лампи. Благодаря ,колега. Ще го заредя и ще пиша ,ако изчезне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petar.P 30 #8 Отговорено 24 Декември, 2021 4 hours ago, beast_hd said: Колега трудно е да кажа,защото един ден светва и пише VSA ,а друг път като я запаля изписва ABS.Може да се каже,че се редуват.Тук изписа ABS 20211222_185841.mp4 Може и да има някаква връзка със акумулатора както каза колегата. На твое място бих я закарал някъде да я прочетат! На мен когато ми изгоря един АБС сензор ми светна цялото табло... като прочетохме грешките освен абса, който беше изгорял имаше съобщение за ниско ниво на заряд на батерията. Предполагам че се дължи на повредата в абс сензора... получава се нещо като окъсяване когато има пробив във сензора на абс и пада тока и от там всички сензори дават грешка и реално не знаеш какво се случва. Пробвай на първо време да си заредиш акумулатора и виж дали ще е така след като е зареден. Ако е много стар може и да не държи заряд вече... Моя Акорд е бензин и беше със акумулатор от Хонда оригинален. Не знам на колко години беше, но като се прибирах до Болгария през Сърбия на 100км от границата спрях да заредя бензин и не можах да запаля. Акумулатора си беше отишъл. При теб прави впечатление че всичко загасва след 2 -3 секунди и може наистина да е акумулатора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
beast_hd 10 #9 Отговорено 24 Декември, 2021 Включих го днес .Ще изчакам да видя и ще пиша.Иначе благодаря ,че се отзовахте.Весели празници ви пожелавам! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6085 #10 Отговорено 24 Декември, 2021 По Коледа стават чудеса! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #11 Отговорено 5 Януари, 2022 На 24.12.2021 г. at 19:51, ceco_accord написа: По Коледа стават чудеса! Щеше да е чудо ако авторът беше писал развитието на случая, което правят 10% от питащите във форума... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
beast_hd 10 #12 Отговорено 8 Януари, 2022 На 6.01.2022 г. at 1:10, JapCar написа: Щеше да е чудо ако авторът беше писал развитието на случая, което правят 10% от питащите във форума... Здравейте!Заредих го сложих акумулатора и пак светна чека.След ден изгасна и повече не светна чека.И така до днес.Вече Една седмица никакъв чек не светва.Затова не писах досега.Мислех ,че ще светне.Но все пак благодаря на всички взели участие в дискусията. 4 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko75 66 #13 Отговорено 13 Януари, 2022 Можем само да гадаем,требе да се прочете каква е грешката и човек който разбира и да я интерпретира и открие проблема.Безмислено е да си чешем езиците докато не се прочете какво е записано. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове