rangchev 6 #1 Публикувано 13 Декември, 2021 Здравейте колеги.Искам да попитам някой има ли този проблем.Меря маслото на пръчката в последните дни и колкото и пъти да меря,все ми показва над максимума.Изпълва цялата мерителна част,т.е. пластмасата оранжевата ,дори обхваща малко от металната част на щеката.А пък съм сипал колкото си е по спецификации,дори и по малко.На какво се дължи това според вас?Ако някой има наблюдения мола да сподели.Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #2 Отговорено 13 Декември, 2021 (Редактирано) Кой двигател е това бензин, дизел,колко масло си сипал. Напиши го поне в профила си да не те питат в всяка тема. Редактирано 13 Декември, 2021 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rangchev 6 #3 Отговорено 13 Декември, 2021 (Редактирано) Бензин. 1.5 турбо,автоматик. Редактирано 13 Декември, 2021 от rangchev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #4 Отговорено 13 Декември, 2021 В другата Ти тема, са ти отговорили. В общата, също има писно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #5 Отговорено 14 Декември, 2021 Караш я на кратки разстояния, студена и на econ режим ? Не изгаря добре бензина и отива в Маслото. Писано е много за този проблем на 1.5 с директно впръскване. Варианта е да има софтуерен ъпдейт, който решава проблема. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djaksel 21 #6 Отговорено 15 Декември, 2021 Преди 22 часа, Drone написа: Варианта е да има софтуерен ъпдейт, който решава проблема. Някой знае ли дали има софтуерен ъпдейт който да оправя нещата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #7 Отговорено 15 Декември, 2021 "Honda says oil dilution in the Civic and CR-V 1.5-liter engine is rare and that the company is “acting to provide peace of mind for its customers.” Honda has also issued an update to these Civic/CR-V models and is notifying owners in cold-weather states to bring their vehicles to dealers for repairs" Звънни в Бултрако,а до решаване на проблема най-елементраното което може да правиш е да слагаш висококачествено пълна синтетика масло и да го сменяш на по-къси интервали. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #8 Отговорено 15 Декември, 2021 Преди време бях чел за един от америка, правеше замерване на качеството маслото преди всяка смяна. Колата беше сивик с 1.5 мотора. При качествено масло, въпреки, че се наблюдава завишено количество бензин в него, то не променя качествата си Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djaksel 21 #9 Отговорено 17 Декември, 2021 На 15.12.2021 г. at 12:01, AzSum написа: да слагаш висококачествено пълна синтетика масло Колега, незнам какво масло ми слагат в Бултрако, но мисля че е 0-20w. Ако това се счита за качествено масло? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #10 Отговорено 17 Декември, 2021 Може би само така си мислиш,следващия път се поинтересувай какво ти слагат. Нямаш ли фактура ,или бележка от обслужването там трябва да пише. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djaksel 21 #11 Отговорено 20 Декември, 2021 На 17.12.2021 г. at 13:39, CARPERA написа: Нямаш ли фактура ,или бележка от обслужването там трябва да пише. Погледнах във фактурата 0-20W е маслото, незнам това дали се счита за качествено? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #12 Отговорено 20 Декември, 2021 0W20 е вискозитета на маслото. Мисля,че точно такова трябва да е при теб освен ако не си хибрид. Качеството произлиза от това каква марка и модел ти сипват Бултрако. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djaksel 21 #13 Отговорено 29 Декември, 2021 Разбрано, попринцип на маслото пише Хонда, да се надявам че е ок. Сега м. Януари ще ходя пак на обслужване и ще съм по - наблюдателен какво масло слагат. На 20.12.2021 г. at 10:08, AzSum написа: Качеството произлиза от това каква марка и модел ти сипват Бултрако. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kongsklide 23 #14 Отговорено 6 Февруари, 2022 Здравей колега.И при мен се получава същия проблем с нивото на маслото. А самото масло мирише на бензин. В кой сервиз могат да ъпдейтнат софтуера? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djaksel 21 #15 Отговорено 7 Февруари, 2022 Здравейте, питал съм в Бултрако Пловдив не са и чували за ъпдейт на софтуера за този проблем. Като цяло се опитвай да караш без да е включен еко режима и колата да загрява при всяко каране за да не вкарва бензина в маслото. При мен след като се вдигна нивото с около 4-5мм над максимума бях си запазил час в Бултрако да ми източат малко масло, но вечерта се наложи да направя около 100км извънградско и на другия ден преди да отида в Бултрако реших да премеря маслото и се оказа че маслото е 1мм над максимума т.е. бензина най-верятно се е изпарил по мое разбиране Успех с новите брички. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kongsklide 23 #16 Отговорено 9 Февруари, 2022 (Редактирано) Да питам нещо....как мога да променя да ми показва % живота на маслото. В момента показва дни до сервиз Редактирано 9 Февруари, 2022 от krumtenev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kongsklide 23 #17 Отговорено 9 Февруари, 2022 Ако може да стане така... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djaksel 21 #18 Отговорено 9 Февруари, 2022 Преди 1 час, krumtenev написа: Да питам нещо....как мога да променя да ми показва % живота на маслото. В момента показва дни до сервиз Колега доколкото разбирам, твоето ЦР-В е европейско, пробвай от настройките на мултимедията, там където ти показва обслужването или от някоя друга настройка. Дай повече инфо за колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kongsklide 23 #19 Отговорено 9 Февруари, 2022 (Редактирано) 2018 honda crv 1.5 petrol Ще направя още снимки... Редактирано 9 Февруари, 2022 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kongsklide 23 #20 Отговорено 9 Февруари, 2022 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djaksel 21 #21 Отговорено 9 Февруари, 2022 Колега честно да ти кажа май няма да мога да ти помогна, ако ходиш за обслужване в Бултрако може да попиташ, ако не ходиш в Бултрако, мога да попитам като ходя аз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kongsklide 23 #22 Отговорено 9 Февруари, 2022 Много са ми далеко Бултрако. Ако не те затруднявам...когато ходиш питай ...да видим и те дали знаят нещо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djaksel 21 #23 Отговорено 9 Февруари, 2022 Ок, ще питам. А ти откъде си я купи дай малко повече инфо, защото ще ме разпитват в Бултрако Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kongsklide 23 #24 Отговорено 9 Февруари, 2022 От Германия е купена като нова.Ако трябва Vin JHMRW2880KX201622 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djaksel 21 #25 Отговорено 10 Февруари, 2022 Колега здравей, днес имах път около Бултрако и минах да ги попитам, казаха че трябва да показва и дни и километри, някъде от настройките се сменяло. Ако има някой друг колега с европейска хонда нека сподели, на него какво му изписва. Това което се сещам може би от менюто което може да си сменяш от км в мили или нещо подобно но трябва да се потърси в настройките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #26 Отговорено 10 Февруари, 2022 Подчертавам,че съм 4та генерация, но може пробемда е сходен. При мен въпреки,че съм най-високото ниво на оборудване ги нямаше.Ходих в естния дилър на Хонда,който до преди няколко години бе и официален.Закачиха я на компютъра и ги изкараха в менюто, обаче не са активни. Предположиха,че понеже е била тестова на Бултрако те са го изключили софтурено.Би могло да се активира, но софтуера им бе стар в този сервиз и не успяха.На мен не ми се занимава да търся кой да го активира,а към Бултрако път нямам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kongsklide 23 #27 Отговорено 11 Февруари, 2022 Благодаря колеги за информацията! В меню система има конфигурация на иконите но там само ми дава да ги размествам и изтривам. Явно софтуерно са ограничени. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #28 Отговорено 11 Февруари, 2022 @krumtenev Вариант е да отскочиш до Русе да ти я закачи Бранко и да видите дали може да се активира. Реших да погледна в сайта на хонда канада дали има нови TSB-та. Е нямаше, но пък пише, че е направен ъпдейта на софтуера за проблема с маслото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kongsklide 23 #29 Отговорено 11 Февруари, 2022 Drone ъпдейта го има но кой сервиз може да го инсталира ? Повечето не им се занимава а и не са информирани за проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #30 Отговорено 11 Февруари, 2022 Звънкаш на Бранко(markony) от Русе и го питаш Той има hds, даже май има по-нов софтуер от Бултрако, защото ми спомена, че е прочел и ъпдейтнал една acura RDX. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kongsklide 23 #31 Отговорено 11 Февруари, 2022 Може ли телефон на Бранко. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #32 Отговорено 11 Февруари, 2022 О8935177О9 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djaksel 21 #33 Отговорено 12 Февруари, 2022 Преди 21 часа, Drone написа: Направен ъпдейта на софтуера за проблема с маслото. Колега след като ти е направен ъпдейта на софтуера, ти сега като я караш колата имаш ли проблеми с нивото на маслото. Питам понеже и моята сега я чукнах в сайта на хонда в канада и за мойта пише, че е направен ъпдейта, но веднъж имах проблем с нивото макар и малко над максимума. Впрочем след като покарах извънградско около 100км и нивото на маслото се нормализира. Това което ме посъветваха от Бултрако да НЕ карам с включен Еко режим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #34 Отговорено 12 Февруари, 2022 Ами, колата не е моя, а на сестра ми. Но имам преки наблюдения над нея. Да те карат постоянно с еко режим и проблема с еко режим го има. Без него го няма. Казах й да спре да я кара на еко режим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kongsklide 23 #35 Отговорено 12 Февруари, 2022 Може ли линк да проверя и моята дали има инсталиран ъпдейт. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #36 Отговорено 13 Февруари, 2022 https://www.honda.ca/recalls Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kongsklide 23 #37 Отговорено 23 Февруари, 2022 Научих една интересна информация от колега с японски автомобил ( нисан) И при него разреждал бензина с маслото докато не сменил термостата да отваря при по високи градуси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Djaksel 21 #38 Отговорено 24 Февруари, 2022 Моето ЦР-В като го тестваха в Бултрако, тестваха именно термостата, казаха че е ОК. Отваря си нормално на 72(или 75 ми казаха не помня) градуса. Като четох по други форуми, има едни пластмасови клапи пред радиаторите отпред на решетката, които са активни и правели отвреме на време проблеми със затварянето, но моите си работят без проблем. Може да се видят след като се запали автомобила те се затварят и стоят затворени, докъто не загрее. Проблема със загряването главно идва от градското шофиране, понеже колата доста време е в престой по светофарите, тя си загрява, но като е включено парното и колата се охлажда, това е от моя личен опит. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kongsklide 23 #39 Отговорено 7 Април, 2022 Някой ако разбере кой сервиз в България прави ъпдейт на софтуера да пише. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #40 Отговорено 7 Април, 2022 Колега звънни на Бранко от Русе и го питай дали той може да ти го направи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове