Legend91 163 #81 Отговорено 1 Април (Редактирано) Ето това е препарата: https://detailingbg.com/produkt/new-pitch-cleaner-420ml/ А те го рекламират точно на джантата 😆 Редактирано 1 Април от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 163 #82 Отговорено 7 Април Оказа се че съм объркал размера на гумите от сляпо вярване на писаното в интернет и нежеланието за толкова простия акт да погледна към средната колона зад вратата. Трябва да бъдат 225/45, а не 225/50 при 17" Хубавото е че от гумаджийницата се съгласиха да поръчат новия размер и да не плащам за връщането на първия. А така и товарния индекс си идва на оригиналния 91, вместо 94, че дори 98 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6539 #83 Отговорено 7 Април 1 колега, тук, в "Продава гуми / джанти" предлага страхотни 17-ки за Акорд 7 - сигурно си ги видял де? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 163 #84 Отговорено 22 Април Сложиха ги. Мишлен Пайлът Спорт 4 на 17". Айде сега пък апаратите ще трябва да се боядисват, че много потъмнели! Вярно ли ме ментят, че като се мине един цол нагоре, налягането в гумите трябва да се увеличи с 0,2 бара? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2974 #85 Отговорено 22 Април Виж в книжката на колата, или потърси в нета, за Legend, препоръчаните джанти, гуми и налягане. За моето CR-V, при 17-ки ми дават 2.3 bar, а при 18-ки ми дават 2.1 bar. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6539 #86 Отговорено 22 Април Аре - честито! Лесният начин е да облепиш диска + маншоните на апарата с хартиено тиксо и да си вземеш обезмаслител за апаратите, а след миенето, да ги пръснеш с високотемпературен спрей с цвят по избор. По-лесният начин е да не облепяш диска - накладките за нула време ще махнат боята с няколко спирания. За налягането - има таквоз нещо, понеже гумите стават по-нископрофилни. https://www.wheel-size.com/size/honda/accord/1998/ 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6539 #87 Отговорено 22 Април преди 3 минути, dandilov написа: Виж в книжката на колата, или потърси в нета, за Legend, препоръчаните джанти, гуми и налягане. Бее, по-добре да гледа за Акорд. ;) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 163 #88 Отговорено 22 Април То това е Акорд. За 16" препоръчаното е 2,2, аз карам на 2,1, заради "европейските пътеки". Сега гумаджиите казват: щом е намалял страничния профил - да са на 2,4. В интерес на истината не усетих разлика в комфорта спрямо зимните гуми на 2,1 - 2,2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6539 #89 Отговорено 22 Април Аз карам колите си с 0,2 по-ниска стойност градско, понеже с толкова се вдига налягането в тях извънградско, освен ако не са напомпани с азот, де. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 163 #90 Отговорено 22 Април 2 minutes ago, ceco_accord said: Лесният начин е да облепиш диска + маншоните на апарата с хартиено тиксо А където са накладките, там има и пластинки, дреболийки, всевъзможни дребни детайли, там да облепям ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6539 #91 Отговорено 22 Април Накладката се вижда, да, но там може челно с грес да намажеш, а после да я измиеш, освен ако не ти се играе с ножичката да си изрязваш полукръгчета. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 163 #92 Отговорено 22 Април Ясно, ОК, благодаря много. Ами да видим сега какви капаци на клапаните ще направя и после да почвам и апаратите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6539 #93 Отговорено 22 Април (Редактирано) Играчка си е с апаратите - зависи колко ти се играе. Правени са преди 4 години. Редактирано 22 Април от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 163 #94 Отговорено 22 Април (Редактирано) А накладките облепва ли ги или с греста? То този номер става само откъм видимата част, нали? Иначе си трябва да се свалят и разглобяват? Аз май ще заложа на четчица в по-забутаните места... Редактирано 22 Април от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6539 #95 Отговорено 22 Април (Редактирано) Ако си мераклия, апаратът се развива от единият водач и се завърта настрани, без дори да се разкача маркуч или друго. Тогава имаш по-добър достъп. А като го завъртиш, може и накладките да извадиш. Всичко зависи от мерака ти и дали ще отделиш 20 минути, или 2 часа от живота си. Но с тез нови гуми/жанти, просто немОе да остайш така апаратите! Редактирано 22 Април от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 163 #96 Отговорено 22 Април (Редактирано) Хмм, според този калкулатор, промяна на налягането не е необходима А някои @dandilov казват, че заради по-големия обем на гумата налягането даже трябвало да се намали А това казва Хонда по въпроса. Май не и пука особено колко души де возят, само ремарке я стряска: Редактирано 22 Април от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2974 #97 Отговорено 22 Април (Редактирано) преди 54 минути, Legend91 написа: А някои @dandilov казват, че заради по-големия обем на гумата налягането даже трябвало да се намали Моля, моля! Съвсем не съм казал това! Казах, че на CR-V III, според диаметъра на джантата, дават различно налягане на гумата (225/65/17 срещу 225/60/18) и ти препоръчах да провериш за теб дали няма такова изискване според размера на джантата. На колонката от снимката ти е дадено налягането само за размер 16". Провери за 17" колко трябва да бъде. Редактирано 22 Април от dandilov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 856 #98 Отговорено 22 Април Винаги налягането се повишава при увеличаване на джантата и намаляване на профила на гумата. По правило нископрофилните гуми се карат с по-високо налягане, по обясними причини. С 0,2 до 0,3 е оптимално при скок с един цол. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 163 #99 Отговорено 22 Април (Редактирано) Направих един чат с AI Chat GPT на Duckduckgo, (което събира информация от Интернет и я синтезира) казва дръж същото налягане, с някои уговорки. И ето още какво изрових: Старият господин не е доволен от ниско налягане в нископрофилни гуми, не че 45 профил е супер-нископрофилно Долното мнение пък е точно обратното - с увеличаване на джантата, намаляване на налягането: по спесификация на Тойота В края на краищата днес ги видях как се държат на 2,4, ще ги пробвам и на 2,2 и ще си избера. Ако се смачка прекалено страницата ще ги надуя отнов Редактирано 22 Април от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6539 #100 Отговорено 22 Април Нископрофилните гуми имат борд за джантата и не е нужно качване на налягането с цел безопасност от демиджи. Твоите хем не са супер нископрофилни, хем имат борд. Диаметрите на стари / нови са 632 / 634 - запазил си 0% разлика и това е ОК според предписанието, а имаш по-голяма контактна площ с асфалта - според ширината на водоотводните канали разбира се - тва все пак не са рейсинг сликове. И товарният индекс си уцелил, а скоростният ти е в + което по дефолт е гума с повече оплетка в странИцата. Тури им налягане "по табела" и си карай. Ако ти е меко - качваш го - ако ти е твърдо - сваляш го. Споменах вече че моите ги карам меки по улиците (щот е бавно) и твърди по шосетата (щот е бързо), а те си се саморегулират с 0.2 атмо сфери. Експериментирай бе ч0век - тва не е трамвай! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 163 #101 Отговорено сряда в 13:37 А нови гайки откъде може да си купи човек?!?!? Те трябва да са с овална присъединителна повърхност, а всичко което се продава е на конус Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 296 #102 Отговорено сряда в 15:01 https://flantsi.bg/product/gayka-za-djanta-m12h15-l27mm-r-sfera-a19 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 163 #103 Отговорено преди 12 часа (Редактирано) Замислих се за резервната гума... Ако, недай си боже се наложи, е на 25 години, със сигурност не става за нищо. Но. И не се предлага за продажба вече ... Май остава само спрей за спукани гуми? Който прави не-махащо се мазало по джантите? Редактирано преди 12 часа от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6539 #104 Отговорено преди 11 часа Ако имаш достатъчно дълбок "леген" за резервната, вземи си някаква гума/джанта и си готов 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 163 #105 Отговорено преди 8 часа Доста "сплескани" ми се виждат на 2,2 бара, асфалта е близо-близо, бррр А до мен е едно Ауди на 35 профил и направо е "цунало асфалта" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 26 #106 Отговорено преди 47 минути Ще свикнеш 😀. И на сина на Акорда са така и всеки път ми се струват меки. Същият размер. Кара ги на колкото ги оставят гумаджийте при смяна. Мисля на 2.5 ги правят и пак ми се виждат меки. Нетовите също са с борд Bfgoodrich. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове