Lyubomir13 0 #1 Публикувано 20 Септември, 2021 Здравейте колеги, след 6 години с Хонда Сивик 8 серия 2.2 дизел съм се спрял на Сивик 9 серия, 1.6 дизел, фейслифтовата спорт версия от 2016 година, която е с навигация. Имам няколко въпроса за автомобила. 1. Какви са често срещаните проблеми за двигателя, припокриват ли се с 2.2 дизела от предишната генерация? Колата ще се кара основно градско и 2-3 пъти в месеца на дълго разстояние (700 - 800км). 2. Със същата твърда возия ли е като предния модел, тоест да се усеща дори и най-малката неравност на пътя? 3. Как се държи мултимедията, може ли да се свързва с Bluetooth аудио от телефона. Налични ли са обновления на картите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #2 Отговорено 20 Септември, 2021 1. Не знам, аз карам бензин чувал съм, че е добър, доста икономичен, но като всеки дизел си има специфичните проблеми - демпферен маховик, ДПФ, ЕГР но след като ще имаш и дълги разходки не би трябвало да имаш проблеми, 2. Не, вози доста по-добре от 8ген. 3. Като цяло мултимедията е дърво - стар андроид мисля че 4.0.4 беше (трябва пак да видя), не може да се ъпгрейдва до новите. Аз Гармин не харесвам, разкарах го и си сложих iGo - нови карти има през няколко месеца. Има връзка с Bluetooth, има wireless, има и USB и HDMI. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #3 Отговорено 14 Януари, 2023 Знае ли някой дали има седан 9 серия Сивик или са само хетчбек в Европа? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #4 Отговорено 14 Януари, 2023 Няма, но има комби, което е доста добро. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #5 Отговорено 15 Януари, 2023 Голям камион бе... Добро е за който иска комби..., вероятно доста по-дълго от хетчбека и седана, не съм проверявал... Седана най-ми харесва..., ама няма пълно щастие... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #6 Отговорено 16 Януари, 2023 (Редактирано) Педя по-дълго е комбито спрямо хеча и малко по-тежичко, но пък трюма е достоен. Но може вместо от изток, от запад да те огрее. От 11-та до 15-та година в щатите са продадени над 1,3 милиона. US Sedan Civic 9 Имам познат от Вършец, дето продава 9-ка хеч, но е малко дизел, а ма пък е без пари. Редактирано 16 Януари, 2023 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #7 Отговорено 16 Януари, 2023 Да, седана ми харесва, но няма да стигна до внос от Щатите... Дизела не ми е опция... Ако имах мерак за дизел (ако карах много), според моите разбирания, трябва да е до 5-6 годишен и след някоя година продажба..., ама да не обсъждаме спора дизел/бензин... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Българин 0 #8 Отговорено 14 Юли, 2023 Здравейте, Голяма скука в раздела за Сивик 9. Никой не пише за нищо! За това реших да споделя добро впечатление от климатичната инсталация на мойта 9-ка Струва ми се, че компресора е много добре изчислен спрямо нуждите на купето и мощността на двигателя. При работа на извънградско не усещам разлика в динамиката и в разходът на гориво. Сигурно има такава, но аз не я усещам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shinobi 4 #9 Отговорено 12 Септември, 2023 Здравейте, имам 9та генерация фейслифт 1.8 АТ 2016г. , карам я малко и сега е на 58000км, въпроса ми е за смяна на маслото в скоростната кутия, пише 120000км или 6 години. Да го смяням ли и кога, или да си карам с оригиналното до 120к? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 170 #10 Отговорено 12 Септември, 2023 Здрасти, 120000км ми се струва прекалено. Аз карам Акорд с ръчна кутия и майсторът ми каза да я сменям на 40-50К. Човекът прави само Хонди от сто години, та му имам вяра. А за автомат пък съвсем не бих чакал толкова много. Можеш да му провериш цвета на пръчката, но една опреснителна смяна би била добре дошла, тъкмо ще му видиш истиниския цвят и ще прецениш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове