Jump to content
Sign in to follow this  
ivovd

Мнение за Accord 9

Recommended Posts

Здравейте колеги, интересувам се от Акорд 9 генерация. Насочил съм се към 2.4 двигател и доколкото разбрах е с код К24W. Интересува ме дали е надежден като предишните 24-ки или тук 3.6 е по добрият вариант? Автоматика как е като здравина и т.н. Моля ако има колеги с такъв акорд да споделят мнение за силни и слаби страни и какво да се гледа при евентуален оглед

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз съм с 9-фейс. Ще пусна ревю за колата някой ден.

 

K24W1 е 185к.с. като за спорт версията (каквато моята не е) излиза малко повече заради изпускателната система. 2.4 не е с автоматик, а със CVT. Мога да кажа, че му понася доста по-добре от турбинираните хонди със CVT, които имаме. Другото важно да се спомене е, че двигателят е с директно впръскване т.е. не подлежи на (лесно) газифициране. Но не му и трябва - разходът е повече от приемлив. Постигал съм стойности между 5.3 и 5.1 при извънградско шофиране (не магистрала).

IMG_20210717_163606.jpg

Trip A е от София - Созопол - Стара Загора, като голяма част от пътя е с круиз контрол и климатик, а Current Drive e частта Сливен - Стара Загора по стария път.

 

Мисля, че е имало няколко recall кампании, които моята е минала. Не знам за слаби страни - не съм чел.

 

Аз бих гледал внимателно най-вече, дали колата има всичко описано в обявата. Вече на няколко пъти виждам в обяви тук "всички екстри", "андроид ауто", а то е очевидно, че тази бройка ги няма. Топ версията за модела е TOURING. В Щатите се предлага само за V6 мотота, докато в Канада се продава и с К24-ката. В темата за ръководствата мисля, че има информация за оборудването.

 

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
На 24.07.2021 г. at 18:55, Zlatozator написа:

 

Благодаря за информацията колега. По принцип мисля в даден момент и да я газифицирам и не знаех че този мотор е с директно впръскване, мислех че е като по старите ( сега съм с К24А3 на газ и съм много доволен). В такъв случай V6 не е ли по добре ако ще се газифицира и общо взето кой е по-добрият и по-безпроблемен двигател?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте и от мен, аз избрах v6 touring фейс. Първо защото не е с директно впръскване и е с обикновенна 6 степенна скоростна кутия. Автомата предполагам не е по-различен от този на старите 8ма и 7ма ген. До колкото знам са здрави. За газ още не съм мислил, но предполагам е възможно. Единствено ме притеснява системата VCM за спиране на 3 от цилиндрите... незнам дали влияе на поставянето на газ. За разхода съм очарован доста - магистрално каране 140км/ч - 8 до 8.5 на сто. В София 10-12 , в мазаляка и 15 понякога...

Но колата като возия и вървеж неможе да се мери със к24 (преди имах акорд 7 фейс).

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колеги колко е реалният разход на гориво.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...