serafim4e 10 #1 Публикувано 20 Юли, 2021 Здравейте колеги! Имам странен проблем и не знам дали да се плаша. Тази сутрин запалих и тръгнах след 50м кривнах малко и ми се изля вода на десния крак, който беше върху газта. Малко вода, но ми се случва втори път, но тогава не му обърнах внимание, може би защото беше малко и беше валяло току що и въпреки че се зачудих какво става, го отдадох на вода върху педела. Този път обаче водичката беше повече и разбрах, че имам проблем - не може да ми тече в колата. В неделя карах по магаистралата валя дъжд и нищо не се случи. В понеделник валя като се прибирах от работа и нямаше теш, а днес 2 пъти, защото след 1 км при един завой пак леко ме намокри. Предполагам някъде се събира вода и в даден момент се излива на педала на газта. Пробвах на вкус и мирис - няма вкус, за мирис не съм сигурна, че аз ту имам ту нямам обоняние. Цвят няма също. От какво може да е? Предполагам някъде има гумено уплътнение, което е сдало багажа, на предната кола имах едни тапи,ако са стари и оръфани - тече вода където не трябва.Лично аз не съм имала, но други да. С хондата как стоят нещата не знам.Предположения, решения?Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #2 Отговорено 21 Юли, 2021 Обикновено вкарва вода през отвора за влизане на въздух към парното. Намира се в коритото под черната пластмаса, там, където са монтирани чистачките за предното стъкло. В двата края на това корито има тръбички за оттичане на водата при дъжд. Ако са задръстени прелива през отвора за парното. Сипи вода през решетките около чистачките и виж дали ще изтече отдолу, при калобраните зад предните гуми. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
serafim4e 10 #3 Отговорено 22 Юли, 2021 В тази решетка ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #4 Отговорено 23 Юли, 2021 Под тези решетки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
serafim4e 10 #5 Отговорено 23 Юли, 2021 И трябва да сваля това захванатото отпред с щипки и чистачките? Ако етака, е чудно защо са го направили толкова сложно достъпа до това "коритце". А резервни щипки продават ли се за тази кола? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #6 Отговорено 23 Юли, 2021 Да, трябва. Защото има едни места наречени Автосервиз. Там има едни хора, на които това им е работата. Тези хора ще свалят всичко за 3 мин. и 24 сек., без да счупят нищо. За да ти вземат едни пари. Щипките се вадят с чалъм, не с груба сила. Има резервни, ама не знам, къде в България. Не е задължително да са с емблема Хонда. Ползват се и при други коли, т.е. има универсални. Важен е размера. 😜 Ако имам време преди работа ще погледна, как се свалят, ако не, довечера. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #7 Отговорено 23 Юли, 2021 Тази тема може да ти помогне. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #8 Отговорено 23 Юли, 2021 Темата е за 2-ра ген. Тук щипките са по-различни. Горните просто се издърпват. Малко ще щрака, ама ако пластмасата не е станала на дърво няма да се счупят. Долните, по-малките, се вадят след завъртане на 90°. Може да не е точно 90, ако са мръдднали. Абе въртиш, докато усетиш, че тръгва да излиза свободно. Моите се въртят лесно, без инструмент. Един пръст отгоре, другия одолу и въртиш. На 1-ва ген са подобни, но без клещи не можах да ги сваля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
serafim4e 10 #9 Отговорено 23 Юли, 2021 Благодаря за помощта! Налях вода в двата края на решетката - веднага изтече и не и е текло на педала.Като я мия също не ми тече.Ще видя къде да я закарам, за да погледнем под решетката. Още веднъж много благодаря колеги! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 181 #10 Отговорено 23 Юли, 2021 Що не пробваш да изчистиш дренажното маркуче на климатика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
serafim4e 10 #11 Отговорено 23 Юли, 2021 А то къде е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 181 #12 Отговорено 23 Юли, 2021 Трябва да вдигнеш колата или на канал.В средата около картера,маркуч излизащ надолу(сочи земята).Може да си вземеш един спрей за климатици,да навреш сламката в маркуча,пръскаш и оставяш да изтече. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diezz 132 #13 Отговорено 24 Юли, 2021 Ако чистиш дренажния мъркуч внимавай, защото ако прекалиш с пръскането пяната започва да излиза през въздуховодите отдолу в купето и първото място, на което отива е компютъра. Аз като си чистих питата на климатика, махнах перката с мотора и втори човек наблюдаваше какво се случва именно там. Добре че бяхме планирали да го направим по този начин, иначе щяхме да изкъпем и ECU-то :). До колкото имам спомен, колега от този форум с акорд, така си беше изгорил компютъра. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове