Двигателист 37 #1 Публикувано 16 Юни, 2021 Здравейте! Моля, за малко съдействие, защото не мога да намеря оригинален номер на част за шарнирен болт. Възможно ли е да не се предлага като оригинална резервна част? Какво се прави се прави, когато се налага подмяна? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #2 Отговорено 16 Юни, 2021 (Редактирано) За това ли говорим https://www.ebay.co.uk/itm/BALL-JOINT-FRONT-LOWER-FOR-HONDA-CR-V-MK2-01-07-51220S9A982-/264582653083 В описанието има 5 номера. Ако това не ти помага, съжалявам. Ние тук си поръчваме части по рег.номер на колата. Нямам представа кой е парт.номера на "оригиналния" шарнир. Редактирано 16 Юни, 2021 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Двигателист 37 #3 Отговорено 16 Юни, 2021 (Редактирано) Да. Точно за това става въпрос. Странното е , че в програмата която ползвам, както и в тази от твоя линк в темата за автоматичните трансмисии не излиза като отделна част, а я дава с целия шенкел. Затова реших да попитам как намирате/купувате оригинален шарнир? Прилагам и снимка: Редактирано 16 Юни, 2021 от Двигателист Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #4 Отговорено 16 Юни, 2021 (Редактирано) Той, каталога, е английски. А ние сме тарикати, зак'во да избиваме шарнир, като мо'е си купим нов шенкел, с "оригинално" набит нов шарнир?! Между другото, номерът на шенкела от каталога го дават "genuine honda car parts" (кликни на номера). Значи, номера на шарнира в ebay (51220S9A982) би трабвало също да е genuine. Редактирано 16 Юни, 2021 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #5 Отговорено 17 Юни, 2021 (Редактирано) Преди 7 часа, Krasi-mir написа: Значи, номера на шарнира в ebay (51220S9A982) би трабвало също да е genuine. Специално този, който си дал по-горе не е OEM. По окачването още нищо не съм пипал, имам някакъв спомен от други теми, че може да се смени само шарнира. Двигателист, може да провериш в amayama, hondapartsnow, japan нещо си по VIN или да питаш @fenabg Редактирано 17 Юни, 2021 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 604 #6 Отговорено 17 Юни, 2021 Миналата година направих запитване до Бултрако. От там ми отговориха, че шарнира върви със шекела. Цената беше 533 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #7 Отговорено 17 Юни, 2021 (Редактирано) В момента имам налични шарнири на CTR , с поръчка мога да доставя и 555 , Редактирано 17 Юни, 2021 от fenabg 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Двигателист 37 #8 Отговорено 17 Юни, 2021 Благодаря за информацията! Първоначално мислих, че проблема е при мен, защото не използвам оригинална дилърска програма за части, но явно, че наистина Хонда не го предлагат официално отделно, което е нещо доста странно за японски производител. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diezz 130 #9 Отговорено 24 Юни, 2021 (Редактирано) Може отделно да се сменят шарнирите, при Ванката преди 3 години ми сложи CTR и вече почти 30к км и нямам ядове. Редактирано 24 Юни, 2021 от diezz 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове