Тенев 78 0 #1 Публикувано 1 Юни, 2021 Здравейте колеги,карам Хонда CR V 3та генерация ,2.2 дизел-140к.с.,от около 3/4 месеца, започнаха да се усещат вибрации в купето и на волана при скорост 80-100км,и най вече по нанагорно, след консултации с "майстори",ми казаха че са вътрешни карета,имам предложение да отида в София в автоморга на Хонда при Станимир, лично не го познавам,говорих с него по телефона,та при него ще ли да ми сменят вътрешни карета с други втора ръка от техните Хонди, знам че има колеги, които са минали през моя проблем и бих искал съвет какво да направя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1881 #2 Отговорено 1 Юни, 2021 Той е морга - не сервиз, та едва ли ще ти ги смени там. Но се чудя, като си говорил с него, защо не го пита, дали ще се съгласи да ти ги смени там, а задаваш въпроса тук? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тенев 78 0 #3 Отговорено 2 Юни, 2021 Здравей колега, явно не съм до уточнил всичко,да ще ги сменят там,имат всичко необходимо,въпроса ми е дали си струва да се слагат втора ръка, някои който е сменял да ми даде съвет. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1881 #4 Отговорено 2 Юни, 2021 Ако са съгласни да ти ги сменят там, няма проблем, даже ще може веднага да тестваш "новите/стари" карета и ако не стават, съответно им ги връщаш (ако си се разбрал предварително де). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тенев 78 0 #5 Отговорено 2 Юни, 2021 Да такава е системата на работа,но все си мисля да не сбъркам с втората употреба. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N_Nikolov 9 #6 Отговорено 14 Март Здравейте, при мен също се получи тресене при ускорение по баир, при обороти между 2500-3000. Тресенето е съчетано със загуба на мощност - колата не се ускорява. Като отнема от газта и оборотите паднат под 2000, ако тогава започна плавно да ускорявам, без да стигам 2400-2500оборота, тогава колата си набира плавно без тресене. Моделът е CR-V 2013г., 2,2 дизел, автоматик. Чудя се дали е проблемът в прословутото дясно вътрешно каре или може да е друга причината? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 184 #7 Отговорено 14 Март Като за начало си смени горивния филтър,каретата и полуоските засега ги остави. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N_Nikolov 9 #8 Отговорено понеделник в 12:22 На 14.03.2025 г. at 20:15, zograffa написа: Като за начало си смени горивния филтър,каретата и полуоските засега ги остави. Смених филтъра, но без особена промяна. Отново започва да тресе при около 3000 оборота по баир. Заредих от по-скъпата нафта на ШЕЛ и Еко (по препоръка на сервиза, в който смениха филтъра), сякаш имаше положителна промяна, но не е решен проблема. Според мен не е проблем в каре или полуоска, а от прекъсване на двигателя. При единият тест, достигайки 3000 об/мин. колата спря да набира, както и не смени на по-ниска предавка (автоматик е), а сякаш е достигнала някакъв предел и не може да го преодолее. И точно тогава започна да тресе леко. Отнех газта и на около 2500 оборота отново подадох газ, започна отново леко тресене, но въпреки това продължих да натискам педала на газта. В следващата секунда, както тресеше, сякаш нещо се отпуши, спря да тресе и започна отново да набира. По-късно през деня, на същата отсечка отново я тествах, като тогава нещата станаха отново зле, както бяха преди смяна на филтъра - при скорост около 60км/ч и обороти 2000, при подаване на газ започва да тресе, като колкото повече газ подавам, толкова се засилва тресенето и колата спира. Отново отнех газта, изчаках да паднат оборотите до 1600-1700 и натиснах педала на газта. Започна плавно да си ускорява, без тресене и да си сменя предавките. Мисля да я закарам на диагностика в Бултрако, защото тук в Търново нямам идея кой може да я провери. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 184 #9 Отговорено понеделник в 18:36 Не са карета със сигурност.Провери си маркуча който идва от въздушния филтър.Намира се зад кората на двигателя,детска болест е,сцепва се и смуче въздух,може от там да бърка смесите при по-високи обороти.Лесно се сваля,камък 5.5 от към филтъра,другия не се сещам,като го свалиш сгъни го леко и ще си проличи.Най-добре е диагностика,аз ти предлагам лесните и евтини варианти понеже гадаем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1881 #10 Отговорено понеделник в 19:14 Не че не е възможно, но от сцепения маркуч, по-вероятно е да няма мощност и трудно ще вдига 120/130 км.ч, но едва ли ще тресе. Евентуално, Егера може да прави проблеми и да души колата, та вижте и това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N_Nikolov 9 #11 Отговорено понеделник в 19:21 преди 2 минути, Emicha написа: Не че не е възможно, но от сцепения маркуч, по-вероятно е да няма мощност и трудно ще вдига 120/130 км.ч, но едва ли ще тресе. Евентуално, Егера може да прави проблеми и да души колата, та вижте и това. EGR тръбата беше спукана и преди месец е сменена с оригинална заедно с двете уплътнения. Преди нейната смяна пак бях усетил това тресене. Сега с новата тръба е по-зле. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1881 #12 Отговорено понеделник в 19:45 Освен егер тръба, имаш и егер клапани. Тях имах в предвид (може да са запекли или блокирали), особено този предния. Те са на вакум ,та им виж и маркучетата 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan B 126 #13 Отговорено преди 23 часа Според мен, най-удачно е да се гледат живи данни в движение. Ако в Бултрако го правят, отивай. Другото е хвърляне на боб. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N_Nikolov 9 #14 Отговорено преди 23 часа преди 2 минути, Ivan B написа: Според мен, най-удачно е да се гледат живи данни в движение. Ако в Бултрако го правят, отивай. Другото е хвърляне на боб. На практика как става това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan B 126 #15 Отговорено преди 23 часа Човек с лаптоп, свързан към компютъра на колата, записва данните на всички датчици, докато колата преминава през различни режими на каране. Всички отклонения от фабричните ще се видят и причината за проблема, ще бъде установена. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1571 #16 Отговорено преди 17 часа (Редактирано) Малко са такива хора,и да знаята какво да гледат,ако някой знае такъв извършващ тази услуга да каже. Редактирано преди 17 часа от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове