Legal 42 #1 Публикувано 20 Май, 2021 Здравейте, ще помоля за сравнение на двата автомобила, естествено, до колкото може.В момента, карам Сивик 8, 2.2.Нямам проблеми с нея, НО!На дълъг път, почна да ме дразни твърдата возия, както и шума от вън. Знам, че сравнение, между двата е трудно, но искам да разбера, основни неща:1. Коя е по удобнна при шофиране? 2.Коя е с по удобни седалки? 3.Коя вози по меко? 4.Коя е по обезшумена?5. Коя е с по хубав саунд? Цената, която мисля да отделя е 15-18000 лв. Ако има нещо интересно ще добавя повече.Ще търся кола, минимум 2010 г, автоматик. Бензин. Благодаря Ви, ако се сетите още плюсове/минуси за съответният модел, споделете. Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #2 Отговорено 20 Май, 2021 Най-разумно е да тестваш и 2-та модела и ще имаш реални впечатления. Иначе, естествено по всички тези критерии Акорда е по-добър - по обясними причини, заради формата на купето, а C-RV е висок Сивик. Точка 1 е субективна, 3 е въпрос и на гуми, а относно другите - няма разлика в материалите, но челното съпротивление и обтекаемост на купето си е фактор. С 2 думи, ако ще пътуваш рядко надалеч и с много багаж - C-RV, ако ще е често и надалеч с нормално батаж - Акорд. За ежедневно градско и двете са поносими, нали е за кратко. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #3 Отговорено 21 Май, 2021 Ако няма да излизаш извън пътя и ти трябва кола за шосе - избирай Акорда. С C-RV-то ще имаш по-висок разход, по-скъпа поддръжка и не толкова добро пътно поведение. Аз бих си карал леката кола, ако не бях дивак-рибар. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #4 Отговорено 21 Май, 2021 Преди 16 часа, ceco_accord написа: Точка 1 е субективна За мен и т.2 е. Сигурно е от ЕГН-то ми, ама дръвената пейка на моето CR-V по ме кефи. Ако се заседя в комфортя ня Авенсиса, не мога се изправи после, кръста ме къса. Така бях и в Сивик 9. Във CR-V-то седалката е по-висока и съм по-изправен в кръста. Ама това за CR-V 2, на следващите не 7м знам седалките. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #5 Отговорено 21 Май, 2021 Знам, че повечето точки са въпрос на субективно усещане, но все пак...Иначе, колата няма да се кара по черни пътища, единствено градско и дори повече извънградско.А, какво мислите за Легенда, след 201?Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DMZ 125 #6 Отговорено 21 Май, 2021 Ако Сивика те дразни на дълъг път едва ли ЦРВ-то ще ти допадне. Продадох моето точно заради дългия път- седалките не ми бяха удобни, подлакътниците също. Лесно се уморявах на дълъг път. За мен е мудничък /моят беше бензин-ръчка, 2007г./ и определено не е тих. За други минуси не се сещам. Поддръжката му е никаква и като цяло е много добър семеен автомобил. Между посочените от теб бих избрал Акорд /ако не ти трябва пространството на ЦРВ/. Щом питаш за Леджънд явно не си стеснил строго избора до Акорд и ЦРВ. От трите бих избрал Леджънд. Има много изписано във форума и за трите автомобила. Читав Лексус РХ 350 и РХ 400 също може да се намери в твоя ценови диапазон и ако не те дразни формата му, според мен заслужава да му обърнеш внимание. За мен е по-добър избор от ЦРВ- по-мощен, по-тих, по-комфортен... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #7 Отговорено 21 Май, 2021 Моите почитания към всички които карат Акорд 8. След 6-та и 7-ма ген. и аз исках да карам 8-ма, докато не покарах. Мислех си че е крачка напред и нагоре, но е само на ширина. Разбира се е с по-модерна визия (вън и вътре), но не ми бе достатъчно. При аналогична пазарна цена с Ледженд, просто не видях здрав разум и база за сравнение, та взех си КВ1. Спрямо фейсовия, техническите разлики са незначителни, а парите - над 20 бона, отделно визията не ме кефи. Разгледай темата ми в раздела за модела, а скоро бях качил и 1 клипче във " оф топик - видео". Намери си Ледженд за тест драйв иии ... Това е релаксиращ апарат за предвижване в пространството, от който слизаш доволен от живота, без спомен за километри, трафик и синоптична обстановка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #8 Отговорено 21 Май, 2021 (Редактирано) Всеки човек, се променя с възрастта, но с нея - си променя и предпочитанията..... Когато се качиш от лагерница, на нещо малко по-голямо и возещо по-меко, се чудиш как си могъл да се измъчваш с предишната кошница... После, се качваш на още по-луксозно и пак си мислиш същото, за предишното....ама си поостарял и уж поумнял... Накрая се качваш на нещо малко по-голямо и по-високо и никога не се помисляш за връщане към нормална ниска кола.... Качи се и покарай, почуствай, прецени и ще си избереш - всичко друго е бля, бля, бля.... Редактирано 21 Май, 2021 от Emicha 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 734 #9 Отговорено 22 Май, 2021 Каквото и да си говорим, cr-v-то е висок сивик комби. Един клас по-долу е от акорда и два класа под леджънда. Ако комфорта ти е важен, няма какво да се чудиш, поне между акорд и црв. Като цяло и акорда също не е от най-комфортните, но спрямо 8-ген сивик ще е определено стъпка в правилна посока. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #10 Отговорено 22 Май, 2021 Ето, това търсих с тази тема. Ориентир. Разбирам, че Легендата е най- комфортна, но, за тези пари, които съм предвидил не мога да си купя, поне 7-8 годишна. Свика си го взех на 3 г. Сега, как да убедя сам себе си, че ще заменя кола 2006 с кола 2007 или 2008 най-много Иначе казано, 15 г. кола, за 14 или 13 г...Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #11 Отговорено 22 Май, 2021 Много е лесно. Не гледаш години и км, а модел, какво ти дава и конкретно състояние на екземпляра. Всички търсят по-нова кола, за да си гарантират относителна безпроблемност, но "совите не са това което са". Акорд 6 купих на 3 години и го карах още 11 без драми. Акорд 7 купих на 9 години и го карах още 5 без перипетии. Ледженда взех на 13 години и за 17000 км (9 месеца) ми изглежда вечен. Усещаш ли тенденцията? Първата декада на 21-ви век Хонда имат добра реколта. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #12 Отговорено 22 Май, 2021 Преди 8 часа, Emicha написа: Всеки човек, се променя с възрастта, но с нея - си променя и предпочитанията..... Когато се качиш от лагерница, на нещо малко по-голямо и возещо по-меко, се чудиш как си могъл да се измъчваш с предишната кошница... Аа, Сивика не си го давам. 1 година Акорда бе на козметика и ходихме на море с онова белото от подписа ми, та синковеца рече - "Бе къв е тоя Акорд, я да си караме тая". Жената обаче иска климатик и да не и се лашка вратът докато спи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DMZ 125 #13 Отговорено 22 Май, 2021 Преди 9 часа, Legal написа: Ето, това търсих с тази тема. Ориентир. Разбирам, че Легендата е най- комфортна, но, за тези пари, които съм предвидил не мога да си купя, поне 7-8 годишна. Свика си го взех на 3 г. Сега, как да убедя сам себе си, че ще заменя кола 2006 с кола 2007 или 2008 най-много Иначе казано, 15 г. кола, за 14 или 13 г... Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Тук вече отиваме в темата "за и против нови автомобили". Едните се радват на колкото се може по-малко години и км, ако е нова перфектно без значение каква е. Други пренебрегват новите от по-нисък клас и търсят по-стара, но в много добро състояние. Всеки с вкуса и предпочитанията си. Сега като се замисля, аз карам 13-14 годишна кола, но това въобще не ми пречи. Дори се очертава да я карам още поне 5г. надявайки се някой ден на новия МДХ /4 ген./. Не бих я сменил за MDX /3ген./ тъй като не виждам какво толкова повече ще ми предложи, докато новия МДХ е съвсем друго нещо. Все още има хора, които да ме питат дали съм я взел нова, а тя си е с видими следи нормални за годините си. Скоро ще й направя 100к реални мили. Тествах ЦРВ 5 /от чисто любопитство/, не е лошо, но не бих го сменил за МДХ, въпреки огромната разлика в годините и не само защото не мога да си го позволя и гроздето ми е кисело, а просто не ми харесва повече. Човека ме накара да му подавам газ в кръговото за да видя как различно разпределяло усилието на гумите, а аз това си го имам още в 2007г. и то с около 110к.с. повече и много по-плътен звук, радващ ухото, въпреки че определено не е бегачка. Каквото и да вземеш важното е като се качиш в автомобила да изпитваш удоволствие, че си направил най-добрия избор за възможностите, които имаш 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове