genadi.ivanov 10 #1 Публикувано 10 Май, 2021 Здравейте, Наскоро станах собственик на Honda CR-V 4gen 2.0 бензин 2013 Швейцарка (R20A9) и реших да си направя сам обслужването на маслата Виждам, че има доста теми и обсъждания от които видях, че най-вaжното е да сложа оригинални Honda масла. Питането ми е дали има разлика от препоръчаните масла и тези от Ato24, които виждам, че са в друга опаковка? Според описанието в сайта май причината е, защото са внос от Америка, иначе трябва да са едно към едно с европейските. Мисля да се възползвам от общите поръчки към Ato24 и се чудя тези еднакви ли са: 1. https://www.ato24.de/en/honda-dual-pump-fluid-ii-0-946-l.html# 2. https://honda-solaray.bg/product/346/diferentsialna-technost-honda-dps-f-1l.html Количество за подновяване по книжка 1,247л Автоматична 5степенна скоростна кутия: 1. https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html 2. https://honda-solaray.bg/product/352/transmisionna-technost-honda-atf-dw1-1l.html Количество за подновяване по книжка 2,6л Този мотор би трябвало да има и външен филтър на скоростната кутия, но не знам дали трябва да се сменя. Колата е на 138к километра и маслото в кутията е розово-червеникаво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1508 #2 Отговорено 10 Май, 2021 Маслата показани от теб са еднакви просто отчети че в ато24 не са 1 л тубите. Ако има външен филтър и нямаш инфо,кога е сменян задължително сменяш с оригинален. Ако ти е възможно дай обратно инфо,има малко теми за 4 ген. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #3 Отговорено 10 Май, 2021 Здрасти. Първо - честито и безаварийно! Ще препоръчам да провериш при @fenabgза течности. Последно взех за хидравликата от него на нормална цена, така че ако искаш се консултирай с него за обслужване. Поздрави! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
genadi.ivanov 10 #4 Отговорено 11 Май, 2021 Благодаря за отговорите колеги. Ще видя да кача инфо след като извърша смяната. Ще проверя в Бултрако за оригинален филтър за скоростната. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fissikela 14 #5 Отговорено 9 Август, 2022 On 5/11/2021 at 2:02 PM, genadi.ivanov said: Благодаря за отговорите колеги. Ще видя да кача инфо след като извърша смяната. Ще проверя в Бултрако за оригинален филтър за скоростната. Ако не е тайна, как видя какво е маслото на цвят при скоростите и кутията не е ли 6 степенна? Къде се намира този филтър, че у аз искам да сменям а не знаех, че има филтър. И ако си взел масла, от къде ги взе? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 86 #6 Отговорено 15 Август, 2022 (Редактирано) @Fissijkela... За цвета на маслото, от щеката колега, от щеката! Редактирано 15 Август, 2022 от tanas4o_ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fissikela 14 #7 Отговорено 15 Август, 2022 11 hours ago, tanas4o_ said: @Fissijkela... За цвета на маслото, от щеката колега, от щеката! Колега, не е хубаво когато се изказваш неподготвен. Къде е щеката на маслото за скоростите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 86 #8 Отговорено 16 Август, 2022 (Редактирано) Един от нас е неподготвен, но не съм аз. Погледни под капака на мотора в дясната му страна (шофьорската) . Там е щеката за маслото на автомата. Изцяло метална е и завършва с ухо отгоре. Редактирано 16 Август, 2022 от tanas4o_ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1508 #9 Отговорено 16 Август, 2022 Направете някоя снимка та да видим всички. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #10 Отговорено 16 Август, 2022 Младежът си пита за ръчната кутия, а вие му гледате сеира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fissikela 14 #11 Отговорено 18 Август, 2022 Останах с впечатлението, че колегата говори за ръчна кутия. За автомата съм чувал, че има щека. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Yoakim 0 #12 Отговорено 5 Ноември, 2022 (Редактирано) Здравейте Търся да закупя нов/втора ръка диференциал за Honda CRV 2.0 150h.p 2012 4х4 година ръчна скоростна кутия. Къде може да се намери в София? Благодаря предварително за всички отговори! Редактирано 5 Ноември, 2022 от Yoakim Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове