Jump to content
PetioHonda

Проблем с клапана на газовата бутилка

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте! 

Досега, когато колата загрее и обърне на газ, се чува едно "изчаткване" на клапана на бутилката, така че предполгам да се отвори и да пусне газта към изпарителя. Това става при всяко палене т.е при всяко минаване от бензин към газ. От няколко дни, това изчаткване се чува по време на движение, т.е карам 500-600м или повече и се чува все едно сега е обърнала на газ, но не е така, а си карам на газ. Няма придърпване, няма недостиг на мощност, гаснене и тн. Просто се чува това отваряне през неопределен интервал от време. Майстора ми каза, че сигурно е бобината, която отговаря за това (тя е една синя и се вижда на бутилката).

По-странното е, че това изчаткване се чува и когато карам на бензин. Майстора е категоричен, че звука не идва от газовото, а нещо друго примерно в багажника, но аз съм сигурен че чувам точно това изчаткване от бутилката, правих няколко теста, махнах всичко от багажника няма какво друго да е, а и познавам въпросният звук, все пак досега всеки ден съм го чувал.
Някой може ли да обясни как точно работи системата и кога се отваря клапана на бутилката, сигнала идва от изпарителя или от компютъра? 
Към момента си мисля, че може да е някакъв темп датчик, който да не работи правилно и да отваря постоянно бутилката. Въпросът е, когато е на бензин, всичко от газовото не е ли "изолирано" и "неработещо" ?

 

П.С Бутилката ми е нова на по-малко от година, инсталация, комп също е сменено с ново преди около 1.5 години. На практика целият инжекцион е на по-малко от 2 години, ако има някакво значение.

Редактирано от PetioHonda

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключи захранването на газовия компютър от акумулатора и виж какво ще стане!

Може и да разкачиш кабелите от буксата на клапана, но те съветвам да не пипаш, ако не знаеш какво правиш, за да не окъсиш някоя жица!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорът не е еднозначен.Различните марки имат различна логика на управление на клапаните.В режим бензин клапаните би трябвало да не се управляват,но са физически и електрически свързани,така че при незиправност в компютъра могат да щракат.Управлението е директно от компютъра.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за мненията. Щракането е установено вече, че е от бутилката, като най-вероятно проблемът е в компютъра. Като намерим решение ще се включа отново.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А компютъра на газовата е......?

Фобос.....?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Компютъра е GasItaly, проблемът се оказа 2 скъсани маркуча, като единият се беше извадил от един тройник т.е Мап сензора не отчиташе нищо и беше забил на едно налягане. Не запомних много каква е връзката между всичко, но човекът който я прави ми обясни че при неправилни данни, които отчита компютъра, започва да се опитва да "наваксва" и се случват странни неща, като той е подавал сигнал за отваряне и затваряне на клапана на бутилката. 
Последва смяна на маркучите и връщането на всеки на мястото му, както и възстановяване на настройки, защото компа се беше "шашнал" и трябваше повторна настройка. Това е с две думи, преглеждайте си маркучите дали са здрави и дали всеки си е на мястото и не се е извадил :)
Останах супер доволен от майстора (досега не бях го посещавал), така че с радост ще го препоръчам, ако на някого му трябва за гр.Варна, може да пише ЛС.
Поздрави.

  • Харесвам 2
  • Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...