granik 2 #1 Публикувано 23 Април, 2021 Здравейте! Искам да поставя улуци, на четирискатен покрив. По правилата е нужно ,на всеки скат да има водосточна тръба. Водосборните кутии,ще са в ъглитите на отстояние от ъгловите снадки . Но не мога да се ориентирам , наклона на малкото парче улук от ъгловата снадка към водосборната кутия, противоположен ли трябва да е на наклонът на основния улук на ската? Дефакто водосборната кутия и от двете страни ли трябва да е в най ниската точка ? Ако съм обяснил неясно се извинявам предварително. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #2 Отговорено 23 Април, 2021 (Редактирано) Kato ми правиха покрива всеки скат е с наклон към отделен водосток 4 бр. Но при мен два от скатовете са доста дълги и имам и по средата им водостоци. Та от 4 ската станаха 6 водостока . Редактирано 23 Април, 2021 от fenabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #3 Отговорено 23 Април, 2021 Преди 1 час, granik написа: Но не мога да се ориентирам , наклона на малкото парче улук от ъгловата снадка към водосборната кутия, противоположен ли трябва да е на наклонът на основния улук на ската? Би трябвало да имат някакви стандарти и лимити,но по добре да вземеш мнение от специалист. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #4 Отговорено 23 Април, 2021 Има водосборна кубатура, според квадратурата на покрива. Броят и обемът на кутиите и месната им зависи не от наклона на пакрива, а от площта му. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #5 Отговорено 23 Април, 2021 Преди 3 часа, granik написа: ...... водосборната кутия и от двете страни ли трябва да е в най ниската точка ? Принципно да - логиката е такава. Но всичко зависи от: - големината и колко разчупен е самия покрив, както и от дължината на отделните стрехи и големината на отделните скатове. От там се преценява/пресмята, колко и къде ще се монтират водосборни кутии - съответно водосточни тръби, като се преценява и посоката на отичане на водата от съответните скатове, а от там и съответните наклони към въпросните кутии. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 734 #6 Отговорено 25 Април, 2021 Колеги, @granik явно вече си е определил мястото и броя на водосборните казанчета. И пита това: На 23.04.2021 г. at 17:32, granik написа: Дефакто водосборната кутия и от двете страни ли трябва да е в най ниската точка ? Да, късите парчета олук, и всички олуци, от всички страни, трябва да са с наклон към съответния водосток (водосборното казанче). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове