Pharmman 4 #1 Публикувано 16 Април, 2021 Здравейте, прочетох темата за катализатора и закарах колата на тест, според майстора катализатора не е запушен(и си е на мястото). Интересното е, че чека не свети постоянно, а през около60-80 км. Няма промяна във вървежа. Прикачвам снимка на грешката, ще съм благодарен, ако ме насочите къде да търся проблема. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 158 #2 Отговорено 16 Април, 2021 Аз бих проверил Ламбда сондата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 204 #3 Отговорено 16 Април, 2021 Off Topic Ей тази Р0420....!!!🙈🙊😁😳🤔 В Субару-форумът също си имат отделна тема... ( за който иска да се информира всестранно☺️😉) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pharmman 4 #4 Отговорено 16 Април, 2021 Преди 3 часа, I_Yordanov написа: Аз бих проверил Ламбда сондата. Коя от двете? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 158 #5 Отговорено 16 Април, 2021 (Редактирано) По принцип втората. Ама без живи данни от диагностика, няма как да съм сигурен, щото тая грешка е много обща. Редактирано 16 Април, 2021 от I_Yordanov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #6 Отговорено 16 Април, 2021 Преди 3 часа, mitaka0007 написа: В Субару-форумът И тук имаме. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
martinhristov 56 #7 Отговорено 17 Април, 2021 Здравей, Скоро се сблъсках и аз със същият проблем - P0420. Реших го с поставяне на дистанционна втулка на втората ламбда сонда (тази която се завива в катализатора). Втулката може да се купи от eBey или AliExpress за няколко лева. Aко е спешно отстраняването на проблема, то има търговци които ги продават налични в България. Ключови думи за търсене на втулката - "o2 spacer" , "o2 adapter" . Поздрави, Мартин 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pharmman 4 #8 Отговорено 17 Април, 2021 Благодаря на всички, че пробвам и аз с втулката и ще пиша за развитие по темата. Благодаря на всички отзовали се! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #9 Отговорено 18 Април, 2021 Да не стане само след някой друг месец да си търсиш гърнета. Прочети темите. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pharmman 4 #10 Отговорено 4 Май, 2021 Здравейте, малко развитие по темата. Мерихме газове, всичко е в норми. Сложих втулка и проблема не се реши просто се отложи, чека не светва на 100км а на 200. Свалихме катализатора, всичко изглежда наред уж. Сега поръчах афтърмаркет, ще го сложа след няколко дни и ще пиша пак. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
midass 1 #11 Отговорено 7 Април, 2022 On 5/4/2021 at 2:40 PM, Pharmman said: Здравейте, малко развитие по темата. Мерихме газове, всичко е в норми. Сложих втулка и проблема не се реши просто се отложи, чека не светва на 100км а на 200. Свалихме катализатора, всичко изглежда наред уж. Сега поръчах афтърмаркет, ще го сложа след няколко дни и ще пиша пак. Минала е почти година, може ли да споделиш какъв катализатор сложи, как се дръжи колата и колко пари ти излезна? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pharmman 4 #12 Отговорено 24 Януари Да, сега се сблъсквам пак с този проблем, като през предходното време чека пак светеше, но през 300-400км. Сега светва през 30-40. Взех универсален, интересното е, че дори на газ и с катализатор ГТП ми казват, че едва покрива нормите... Обмислям да го махам, като така или иначе не си върши работата. Проблема е, че грешката остава, а не ми се иска да пипат екуто на колата, че тук в Бургас им нямам много вяра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 157 #13 Отговорено 26 Януари (Редактирано) @Pharmman и аз съм с автърмаркет катализатор от 3 г., понеже взех колата с изтърбушен. Само първия път при регистрацията мина преглед без проблеми. След няколко месеца ми се наложи пак да минавам тест за емисии - едва успях. От тогава ходя в пункт за ГТП, където не са толкова взискателни Но пък чека за неработещ катализатор не ми е светвал от както го сложих. Затова не го махам Явно тия автърмаркет катализатори са пълен боклук. Редактирано 26 Януари от Г.Писаров Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове