stivenj 35 #1 Публикувано 6 Март, 2021 Здравейте колеги, вчера си купих сивик 8 бензин 1.4-100 коля и мисля да сменя пистовия ремък, може ли помощ за номер,че търсих из темите тук и не излезе нищо,ще сменя масло за скоростите с МТФ3 мисля беше и ако някой може да помогне с клипче за смяна на филтър на купе , ще ми помогнете много.До сега съм има Джазка и някои неща са ми познати, но усещането от тази е по друго.Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Todorov1914 4 #2 Отговорено 6 Март, 2021 Филтъра купе е под джамбката в ъгъла, малко е неудобно, но ще го видиш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay_dim 19 #3 Отговорено 6 Март, 2021 (Редактирано) Редактирано 6 Март, 2021 от Nikolay_dim 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay_dim 19 #4 Отговорено 6 Март, 2021 Само че при теб предполагам– лявото е дясно , но принципа е същият. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stivenj 35 #5 Отговорено 6 Март, 2021 (Редактирано) Ще го търся,нека минат първо маслата, то лесно било.Благодаря много колега, ще потърся и номер за пистов ремък. Редактирано 20 Март, 2021 от emod Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
А. Д. 85 #6 Отговорено 7 Март, 2021 Здравей колега Честито за Сивика, много безаварийни километри. Купи го все пак.😉 Скоро сменях филтъра и е точно като на клипчето, само при мен застъпваше една пластмасова кора, та филтъра го огънах малко докато влезе. Успех с обслужването. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stivenj 35 #7 Отговорено 20 Март, 2021 (Редактирано) Благодаря колега, и при мен стана лесно с филтъра, но остана пистов ремък, не го чувам да се обажда , но ми се ще да го сменя и ако някой е сменял ,ще съм благодарен да каже номера, видях, че е 5 канален. Редактирано 20 Март, 2021 от emod Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolay_dim 19 #8 Отговорено 20 Март, 2021 Преди 2 часа, stivenj написа: ако някой е сменял ,ще съм благодарен да каже номера, видях, че е 5 канален. https://www.amayama.com/en/genuine-catalogs/epc/honda-europe/civic/2008_6MT/16617/engine/E__0600?p=1&fromMap=1 Ако не съм объркал нещо... ако има грешка може да потърсиш с по-точни данни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stivenj 35 #9 Отговорено 22 Март, 2021 Прегледах снимката ,но не разбирам, защо дават два ремъка, нали е един,който минава през алтернатора и компресора,тук са дадени два размера,ще изчакам някой сменял да сподели, че да не правя колекция от ремъци.Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xaxo 87 #10 Отговорено 26 Март, 2021 Аз на 1,8 смених с такъв, но едва ли е същия като на 1,4. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stivenj 35 #11 Отговорено 27 Март, 2021 Преди 18 часа, xaxo написа: Аз на 1,8 смених с такъв, но едва ли е същия като на 1,4. Не е такъв, аз проверих и видях, че е 5 канала но дължината не знам, надписи не се четат по него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stivenj 35 #12 Отговорено 5 Април, 2021 Никой ли не е сменял пистов ремък на 1.4 -100 коня? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stivenj 35 #13 Отговорено 19 Юни, 2021 Дойде момента и за ремъка с ролката, избрах Гейтс 5РК1140 -20 лв и ролка,jakoparts-53 лв.Мисля, че сегашната е оригиналната, не вярвам някой да е сменял нещо там в Италия,работи без шум,но за успокоение ще се сменя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1008 #14 Отговорено 24 Юни, 2021 Тия афтърмаркет ремъци са доста калпави. Оригиналният не е много по-скъп. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1576 #15 Отговорено 24 Юни, 2021 (Редактирано) Off Topic @Mkilla И аз не знам, а и не робувам на марки, ама тия ситните буквички в дясно на снимкта нещо не ме кефят. Редактирано 24 Юни, 2021 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1008 #16 Отговорено 27 Юни, 2021 @Krasi-mir, не знам вече какво да мисля. Този ремък изглежда така на 20к км. Случайно го видях като наливах течност за чистачки. Уж ги хвалят повече от Gates и то от години. Новият ОЕМ-ски беше по-скъп с 20-тина лева от този. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stivenj 35 #17 Отговорено 2 Юли, 2021 Този ремък избрах,ролката не снимах,но се спрях на известната марка, а и цената прилична -20 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1008 #18 Отговорено 4 Юли, 2021 (Редактирано) Тя цената е прилична и на оригиналният ама и аз взех първо афтърмаркет. Сигурно както казва @Krasi-mir или е от буквите ( съседите ), стоял е по складовете дълго или просто са боклуци страшни като клоня към 3-тото най-вече. На GATES ангренаж бях сложил преди години и не съм имал проблем до последно. Водната помпа обаче беше "уж" от най-читавите ама виеше като карпатски вълк но и тя изкара живота на ангренажа. Абе късмет е с тия части последните години вече. Няма го качеството от 1 време, нито при оригиналните, нито при афтърмаркет нещата. Редактирано 4 Юли, 2021 от Mkilla 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове