Jump to content
Sign in to follow this  
Данчо_

Моля за мнение: HR-V 1ва. ген. или CR-V 1ва ген.?

Recommended Posts

Моля за мнение:  HR-V 1ва. ген. или CR-V 1ва ген.? Автомобила ще се ползва  да ходене на риболов.  И последен въпрос: С ръчни или автоматични скорости? Благодаря предварително за всчко мнение.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Системата за включване на 4х4 е еднаква за двете коли.

HR-V е по-леко, т.е. вероятността да потънеш в някоя кал е по-малка. Това, заедно с по-малките размери може и да го прави по-проходимо извън пътя.

CR-V е по-голямо, по-тежко, по-голям вътрешен обем. Газовата бутилка (ако те интересува) не заема място в багажника, монтира се в пода на багажника, под масичката за пикник ;). Предлага по-голям комфорт за риболов с преспиване - събира повече хора и багаж, евентуално спане в колата.

Не съм карал HR-V на дълъг път и не смея да твърдя, че CR-V ще е по-комфортно. Въпреки това, мисля, че ще е по-комфортно.

Автоматикът на HR-V  е CVT, на CR-V е степенен хидротрансформатор. Аз лично бих предпочел автомата на CR-V, прекалено надежден е. CVT-то е по-капризно откъм поддръжка и с по-голяма склонност към дефекти.

 

Ако аз трябваше да избирам ... две думи - CR-V автоматик.

 • Like 1
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Просветът на HR-V е 190мм, а на CR-V е 208.

 

Предвид, че и ако е фейсово, CR-V-то ще е 150к.с. (не, че се усещат), а HR-V-то в най-добрия случай е 124 (по спомен). А разходът, ако не същия, ще е поне сходен.

 

Не на последно място - багажникът на HR-V-то е непростимо малък. Ако се сложи и газова бутилка, нещата стават съвсем трагични.

 

Като за целта, за която ще се ползва в случая - CR-V. Ръчни скорости. Не знам автоматът колко е надежден при буксуване извън пътя, а и е с ръчка, като взета от Вартбург.

 

CR-V-то има и масичка, която ще е идеална компания по време на риболов.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Усещането при управление на ХРВ е все едно си в лек автомобил. При ЦРВ чувстваш, че управляваш джип. Голям минус при ХРВ е малкия багажник, дори и да си сложил газовата бутилка на мястото на резервната гума, защото гумата в багажника заема полувината му площ и по завои ходи наляво-надясно. При ЦРВ багажника не е много по-голям, но резервната гума е отвън и няма този проблем. Въпреки това аз лично съм много доволен от Харвито, което имам. Много здрав кон излезе...

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
преди 35 минути, Zlatozator написа:

Не знам автоматът колко е надежден при буксуване извън пътя,

Колкото ръчната на полусъединител. Ако прекалиш с боксуването ще усетиш как мирише изгоряло феродо. Тва и в двата случая, като при автомата ще мирише и на изгоряло масло.

 

Ръчната е предпочитана за офроуд заради лашкането и полусъединителя.

Ама дали е по-дуракоустойчива, БаЛиМааМу.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря Ви за мненията колеги! Помогнахте ми да направя избора си и се надявам в най-скоро време да покажа тук новата си придобивка за риболовни излети - CR-V .

Приятна вечер!

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Понеже няма повече инфомация - ако е за сам човек, най-много двама - HR-V триврато ръчни скорости е най-изгодно за втори автомобил.

Ако е за двама или повече, четириврато HR-V ръчни или CR-V автоматик. За нормален път или сух офроуд (лек до среден) - HR-V автоматик. Колегата по-горе каза, че HR-V e по-проходимо и в общия случай е така. За сметка на това CR-V e по-комфортно, особено при скорост над 100-120. Зависи и какъв ще е бюджета ...

 

Аз лично карам HR-V автоматик 4 врати и за излети и разходки е перфектно, високо и маневрено, като оса е. Но определено не е правено за затъване в кал и дълбоки локви. Там ръчните скорости имат по-голям шанс да оцелеят. CVT e жилаво, но си има лимит. Един път ще затънеш хубаво, но може да го претовариш. Ако екипировката е малко, багажникът е ок и за пълен автомобил с хора. Газовата бутилка е извън багажника, под купето и не заема място.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Upcoming Events

  No upcoming events found
×
×
 • Create New...