Jump to content
Данчо_

Моля за мнение: HR-V 1ва. ген. или CR-V 1ва ген.?

Recommended Posts

Моля за мнение:  HR-V 1ва. ген. или CR-V 1ва ген.? Автомобила ще се ползва  да ходене на риболов.  И последен въпрос: С ръчни или автоматични скорости? Благодаря предварително за всчко мнение.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Системата за включване на 4х4 е еднаква за двете коли.

HR-V е по-леко, т.е. вероятността да потънеш в някоя кал е по-малка. Това, заедно с по-малките размери може и да го прави по-проходимо извън пътя.

CR-V е по-голямо, по-тежко, по-голям вътрешен обем. Газовата бутилка (ако те интересува) не заема място в багажника, монтира се в пода на багажника, под масичката за пикник ;). Предлага по-голям комфорт за риболов с преспиване - събира повече хора и багаж, евентуално спане в колата.

Не съм карал HR-V на дълъг път и не смея да твърдя, че CR-V ще е по-комфортно. Въпреки това, мисля, че ще е по-комфортно.

Автоматикът на HR-V  е CVT, на CR-V е степенен хидротрансформатор. Аз лично бих предпочел автомата на CR-V, прекалено надежден е. CVT-то е по-капризно откъм поддръжка и с по-голяма склонност към дефекти.

 

Ако аз трябваше да избирам ... две думи - CR-V автоматик.

  • Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просветът на HR-V е 190мм, а на CR-V е 208.

 

Предвид, че и ако е фейсово, CR-V-то ще е 150к.с. (не, че се усещат), а HR-V-то в най-добрия случай е 124 (по спомен). А разходът, ако не същия, ще е поне сходен.

 

Не на последно място - багажникът на HR-V-то е непростимо малък. Ако се сложи и газова бутилка, нещата стават съвсем трагични.

 

Като за целта, за която ще се ползва в случая - CR-V. Ръчни скорости. Не знам автоматът колко е надежден при буксуване извън пътя, а и е с ръчка, като взета от Вартбург.

 

CR-V-то има и масичка, която ще е идеална компания по време на риболов.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Усещането при управление на ХРВ е все едно си в лек автомобил. При ЦРВ чувстваш, че управляваш джип. Голям минус при ХРВ е малкия багажник, дори и да си сложил газовата бутилка на мястото на резервната гума, защото гумата в багажника заема полувината му площ и по завои ходи наляво-надясно. При ЦРВ багажника не е много по-голям, но резервната гума е отвън и няма този проблем. Въпреки това аз лично съм много доволен от Харвито, което имам. Много здрав кон излезе...

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 35 минути, Zlatozator написа:

Не знам автоматът колко е надежден при буксуване извън пътя,

Колкото ръчната на полусъединител. Ако прекалиш с боксуването ще усетиш как мирише изгоряло феродо. Тва и в двата случая, като при автомата ще мирише и на изгоряло масло.

 

Ръчната е предпочитана за офроуд заради лашкането и полусъединителя.

Ама дали е по-дуракоустойчива, БаЛиМааМу.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви за мненията колеги! Помогнахте ми да направя избора си и се надявам в най-скоро време да покажа тук новата си придобивка за риболовни излети - CR-V .

Приятна вечер!

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже няма повече инфомация - ако е за сам човек, най-много двама - HR-V триврато ръчни скорости е най-изгодно за втори автомобил.

Ако е за двама или повече, четириврато HR-V ръчни или CR-V автоматик. За нормален път или сух офроуд (лек до среден) - HR-V автоматик. Колегата по-горе каза, че HR-V e по-проходимо и в общия случай е така. За сметка на това CR-V e по-комфортно, особено при скорост над 100-120. Зависи и какъв ще е бюджета ...

 

Аз лично карам HR-V автоматик 4 врати и за излети и разходки е перфектно, високо и маневрено, като оса е. Но определено не е правено за затъване в кал и дълбоки локви. Там ръчните скорости имат по-голям шанс да оцелеят. CVT e жилаво, но си има лимит. Един път ще затънеш хубаво, но може да го претовариш. Ако екипировката е малко, багажникът е ок и за пълен автомобил с хора. Газовата бутилка е извън багажника, под купето и не заема място.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...