stanislavnba 19 #1 Публикувано 18 Февруари, 2021 Здравейте, тия дни забелязах, че шофьорската половина не ми духа топло. Пасажерската част си работи нормално, като намаля градусите си е хладно, като вдигна е топло. Но на шофьорската е все едно и също. Има ли шанс това да се оправи без да се разглабя цялото табло? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #2 Отговорено 18 Февруари, 2021 (Редактирано) Не разглобявай нищо..., макар, че е логично да търсиш там. Дозареди фреон и си ОК 99%. Не е много логично, дискутирано е многократно, не помня имаше ли обяснение защо е така. Редактирано 21 Февруари, 2021 от Pavel_Pavlov Предходно мнение не се цитира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #3 Отговорено 18 Февруари, 2021 (Редактирано) В момента съм без климатик От над година вече. Имам един компресор в багажника , но все не ми остава време да ида на майстор да го сложи и си карам без климатик. Освен 1 година да съм бил така и да не съм разбрал. Редактирано 21 Февруари, 2021 от Pavel_Pavlov Предходно мнение не се цитира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #4 Отговорено 18 Февруари, 2021 (Редактирано) Сори, по инерция написах, за случая когато не духа студено от двете страни... Забравих, че е зима и става дума за топло... Редактирано 21 Февруари, 2021 от Pavel_Pavlov Предходно мнение не се цитира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #5 Отговорено 18 Февруари, 2021 Наведи се при педалите и погледни към централната конзола. При мен клапата топло/студено беше залепнала поради употребата на пяна за почистване на климатика и беше излязла от улея, по който се движи. Като се сменя температурата и се гледа към конзолата си лочи дали лкапата се върти или не 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #6 Отговорено 18 Февруари, 2021 (Редактирано) ще го погледна утре това, ако стане супер Редактирано 21 Февруари, 2021 от Pavel_Pavlov Предходно мнение не се цитира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #7 Отговорено 19 Февруари, 2021 Ето клип, за какво трябва да гледаш. received_3808310619179433.mp4 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #8 Отговорено 20 Февруари, 2021 Моята се движи по същия начин, което е още по странно. Променям температурата и се движи клапата. Защо духа студено тогава , вместо топло от шофьорската страна? Някакви идеи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #9 Отговорено 20 Февруари, 2021 При мен също се движеше белия лост, но беше излязъл от улея на клапата и реално тя не се отваряше. Ако не е това, нямам други идеи. Като дебит въздуха еднакъв ли е през левия и десния въздуховод? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #10 Отговорено 21 Февруари, 2021 Като дебит няма разлика. После ще ида да проверя, и това с клапата пак. Но ми се стори , че всичко се движи както трябва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #11 Отговорено 21 Февруари, 2021 Моля, обърнете внимание на правилата и не цитирайте целият предходен пост. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #12 Отговорено 21 Февруари, 2021 @stanislavnba Можеш да махнеш капака на централната конзола и през въздуховода да видиш дали клапата се движи физически. Не знам какво и е устройството и възможно ли е оста да е превъртала и клапата да не отваря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #13 Отговорено 21 Февруари, 2021 При мен, на Сивик 8, 2.2, беше точно така и се оправи с дозареждане с фреон. Вече близо 2 г няма никакъв проблем.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #14 Отговорено 21 Февруари, 2021 преди 25 минути, Legal написа: При мен, на Сивик 8, 2.2, беше точно така и се оправи с дозареждане с фреон Това го предположих, но е когато става дума за охлаждане, тук е за отопление... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #15 Отговорено 21 Февруари, 2021 Значи клапата се движи. Когато регулирам на 20-30 градуса духа едно леко хладно към топло, на пасажера духа горещ въздух. Когато дам до 16 градуса на шофьора духа леден , на пасажера леко хладен. Което значи че клапата си работи и вътрешно а проблема е нещо друго. А и външно като погледна двете страни си работят еднакво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #16 Отговорено 21 Февруари, 2021 Значи пробвай с фреон, както са писали колегите да видиш и това. Разглобяването ще е тегава работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #17 Отговорено 21 Февруари, 2021 преди 16 минути, Ivan_Ch написа: Значи пробвай с фреон, както са писали колегите да видиш и това. Струва си да пробва, ако и на охлаждане е работело на ръба. И нека накрая да каже как се е оправил проблема...това е валидно за всички питащи в някоя тема. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1843 #18 Отговорено 21 Февруари, 2021 Значи, фреона ти е най-малкия проблем и няма нищо общо с духането на топло ! Неприятно но, по всяка вероятност отиваш на частично запушено радиаторче, "или въздушна възглавница". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Olmy 35 #19 Отговорено 21 Февруари, 2021 (Редактирано) преди 29 минути, Emicha написа: ........... по всяка вероятност отиваш на частично запушено радиаторче, ".... Да не съм лош пророк, но на 99,9% е това проблема ! Ето за какво иде реч: Ето и тема по въпроса https://www.drive2.ru/l/545235172904141525/ За съжаление често срещан проблем, съпроводен с много трудности по отстраняването му. В 99% се дължи на нередовна смяна на антифриз или използването на евтини и некачествени такива с фосфати и амини. П.С. ето една добра тема за антифриза: https://www.drive2.ru/l/7495990/ Редактирано 21 Февруари, 2021 от Olmy 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #20 Отговорено 22 Февруари, 2021 А как се отстранява този проблем? Цялата охладителна система ли трябва да се чисти? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1843 #21 Отговорено 22 Февруари, 2021 Бе имаше тема тук, с какво и как се промиваше и системата и радиаторчето, ама не си спомням коя е. Разрови се малко, може да я видиш. Иначе смяна на радиаторчето , ама било тегаво и скъпо, пък и май не се намирало лесно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1843 #22 Отговорено 22 Февруари, 2021 Ето ти примерно една тема: 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #23 Отговорено 23 Февруари, 2021 Ок, значи не е супер сложно, ще видя дали аз ще го свърша или майстора. Не ми е прекалено спешно все още, колата все пак загрява що годе бързо пък и то студеното мина. Но след някой друг месец, като го промия ще пиша дали се е оправил. Че гледам колегата в другата тема е забравил да напише. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislavnba 19 #24 Отговорено 12 Август, 2023 Да допиша , че този проблем го оправих отдавна ама не съм писал. Запушен радиатор беше проблема. Ама яко запушен. С машинно почистване се оправи проблема , като 1 буркан мръсотия излезе. Ако някой му се случи за напред да знае с машинно почистване се оправя много лесно. 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #25 Отговорено 27 Август, 2023 На 12.08.2023 г. at 12:16, stanislavnba написа: Да допиша , че този проблем го оправих отдавна ама не съм писал. Запушен радиатор беше проблема. Ама яко запушен. С машинно почистване се оправи проблема , като 1 буркан мръсотия излезе. Ако някой му се случи за напред да знае с машинно почистване се оправя много лесно. Къде го прави това почистване и какво струваше? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове