Jump to content
Velev

Мнения за ihonda автокъща

Recommended Posts

Здравейте, надявам се скоро да се присъединя към отбора на Хонда. Имате ли впечатления за автокъща ihonda в Пловдив?

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разрови се във форума, има коментари(положителни) за тази автокъща. Собственика е точен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, преди четири месеца си купих ЦРВто автомат от тази автокъща.  За сега освен смяна на консумативи и предни амортисъори, да чукна на дърво,

друго няма. Човека е точен, дори ни помогна с транзитните номера до КАТ Пловдив. Така че, пожелавам ти успех.

• Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мога силно да препоръчам. Интелигентен търговец, концентриран само върху марката. Отбрани автомобили и пълно съдействие при закупуване.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Потвърждавам казаното от колегите. Закупих от там ЦРВ, много коректно отношение, изрядни документи на колата и наистина подбрани коли. Следя му обявите, хубава кола повече от два дена не се задържа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки добрите отзиви, бъдете много внимателни при огледите ! Собствен опит 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Закупих от Ihonda CRV-3 Gen 2.0 i AT 2012, потвърждавам за коректното отношение на собственика,съдейства и с транзитните номера до КАТ Пловдив.

Колата беше една от най-скъпите предлагани на пазара но и в много добро състояние.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 26.01.2023 г. at 8:52, ste_fo написа:

Въпреки добрите отзиви, бъдете много внимателни при огледите ! Собствен опит 

Никой не казва, че не трябва да гледаш, а че сме доволни от него. Аз купих от него Джаз, миналата година. Не съм имал никакъв проблем с нея, скоро я продадох за същите пари за които я взех, защото ще купувам следващото поколение, но и колата нямаше никакви съществени забележки ... както я и взех. 

Човека отговори на всички въпроси, остави ни да я прегледаме близо час... карахме я след това, съдейства ни в КАТ. Ами, не са много такива, затова сме с положително мнение... :)

Но, както казах, никой не е казал... отивайте, купувайте и не гледайте... всичко ще е 6. 

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Закупих Honda CRV 3 2007г 2.0 бензин автомат от тази автокъща преди месец време, търговеца Иван беше учтив а автомобила закупен за 18к лв. Регистрирах колата и се прибрах, колата нямаше проблем за 350км но след като я покарах малко в града, усетих че кутията тресе с леко подаване на газ между 40 и 50км/ч при 1500-600 оборота, оказа се че това е хидротрансформатора и писах веднага на търговеца Иван. Започна да ми обяснява че на колата нищо и няма и трябва да се смени маслото на кутията, след 2-3 дни смених маслото без да карам автомобила през това време и тресенето продължи да го има, писах на Иван и той ми каза да покарам още 600-800км и да го сменя пак като той ми изпрати 3л оригинално масло за негова сметка, минах км и смених маслото но проблема остава на лице и след като пак му писах започна да ми обяснява че проблема идва от друго място а всъщност не е така. Сега ремонта ще ми струва между 1500 до 2000лв и за кола закупена на тази стойност щеше да е хубаво поне търговеца да го покрие половината защото човек като даде 18к лв за кола 2007г се очаква да е топ на пазара. Моля като ходите да гледате колите му, тествайте хубаво и преди това прочетете за какви проблеми да гледате защото аз не бях много запознат и сега ще си плащам. 

Screenshot_20251126_130057_Chrome.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега Митко Г. ,

Купил съм три коли от въпросната авто къща. За наша радост и можеби късмет са добри коли. Може би и сме били и подготвени с информация за слабостите на въпросните модели. Лично за мен Иван е доста коректен. Има други къщи които дори няма да ти дигнат телефона след покупката. В този раздел има доста такива случаи. Така че както е казал колегата над твоят пост ще го цитирам "никой не е казал... отивайте, купувайте и не гледайте... всичко ще е 6. "

Надявам се с твоята кола да няма други проблеми да си я караш със здраве и мерак. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът с хидрото се усеща след каране, та може и той да не е знаел, особено ако е дошла на автовоз.

Но поне има реакция, а то се прави.

Защо се появява този проблем при някои автомати, а на повечето не, нямам обяснение, но има теми за него във форума.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Може и да не е знаел за проблема, но когато човек плати кола за 18 хил. лв., се очаква да е в топ състояние. За мен щеше да е нормално половината от ремонта да се поеме от негова страна, защото не са малко пари. Аз се спрях специално на него, защото разчитах точно на качество за цената, на която продава автомобилите си. Едва ли на някого ще му е приятно да даде такава сума за кола и да предстои ремонт от 2 хил. от самото начало.

Редактирано от Митко.Г

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се съберат всички с този проблем с тези кутии, ще бият опашките за евраци преди НГ.

https://www.crvownersclub.com/threads/torque-converter-shudder-at-45-mph-dont-rebuild-tranny.135337/?utm_source=chatgpt.com

В общи линии проблемът е в следствие на ненавременна смяна на маслото.
Някой казват, че проблемът отшумява след няколко опреснявания, други май диреткно сменят хидротрансформатори.

Проблемът уж бил в локъп-а, който при тези обстоятелства започвал да заключва и точно това тресене е симптом.

Пробвай като почне да тресе да минеш на някакъв ръчен режим 2 или 3, там каквото има, би трябвало локъп-а да изключи и да спре да тресе.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз леко и подавам повече газ и спира или я карам към 2к оборота за да не го прави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Давай така - за сега. До напролет ще си покаже.

Проблемът не е в ЛОК-ЪП-а и никога не е бил там. Него го управлява соленоид.

Конвекторът се прецаква от стружки и частици феродова прах в маслото - определено от закъснели смени, или зверства с колата.

Вътре в него има лагер и 2 "тави" с лопатки. Ако той е износен, или те покривени от заседнали отлагания, които на съсиреци минават от там ...

Леката версия е рециклиране във Варна. Има случаи в които не става, понеже са потрошени и вече няма как.

Ти като си от Монтана, не намери ли тук читава тройка?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, Митко.Г написа:

Еми аз леко и подавам повече газ и спира или я карам към 2к оборота за да не го прави

Именно, класически симптом за 'TCC shudder', търсиш в нета, ако ти е инетерсно.

За това правиш няколко опреснявания и се надяваш.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, не пречи да се почне от по-евтина проверка - примерно за мисфайър в някой от цилиндрите - ефектът в движение е същият.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като вземеш 20 годишна кола, била тя и за 18-20к лв си приготвят 20-30% от цената на колата за ремонти и обслужвания. Няма как да я вземеш и да караш само, защото просто е стара кола и си иска нейното. Ще се ремонтира, не е кой знае каква драматургия. 

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 4.01.2026 г. at 23:28, ceco_accord написа:

Разбира се, не пречи да се почне от по-евтина проверка - примерно за мисфайър в някой от цилиндрите - ефектът в движение е същият.

Ключовото да се разгриничи дали е от хидрото или локъп-а е кога го прави, при хидро ще тресе и при потегляне, и не само, ако е от локъп-а ще го прави, само когато са налице условията да почне да заключва(както при него), а както знаеш при повечето АТ не он/офф, а с постепенно заключване, тоест започва с ограничено приплъзване и точно тогава се проявяват треморите.

Както казваш, управлява се от соленоид, който хич не обича замърсено масло, а вече дали е соленоид или самите дискове са заминали, кой да знае, за това се почва с промивки, ако е соленоид да се поизчисти, то и за това при някои проблема отшумява след няколко смени, щото в соленоида е бил проблема.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност соленоидът управлява пружината във вътрешеният щуцер на системата за ЛОК-ЪП-а. Тя е с линейна характеристика (като всяка пружина), което не е ОК за плавното сработване. Един вид има 2 маслени магистрали тази система и която и да се бъгва от кофти масло е все същото. Соленоидът може да се промие, но ако щуцерът вътре е износен, вече трябва да се цепи кутията.

А ефектът е следният:

При определени условия (като малък въртящ момент от ДВГ) компа на кутията се опитва да изравни оборотите на първичният вал на кутията с този на мотора. Това са милисекунди за сравняване на 2-те ъглови скорости на 2-та вала, в които соленоидът осигурява плавно налягане, за да няма твърдо ОН/ОФ от щуцера. При зацапано масло (с доста понижени мазителни свойства), компа усеща че изравняването на оборотите става рязко и сваля налягането в щуцера чрез соленоида. Милисекунда по-късно се оказва че то станало по-ниско от нужното за изравняване и пак пуска повече масло и така до безкрайност в определен диапазон обороти. Точно от това се усеща "треморът" - постоянното малко над и малко под налягане.

Имал съм случаи и на 3-те си Хонди с АТ в които зацепването на ЛОК-ЪП-а става доста мазно, а като ефект се вижда как стрелката на скоростомера плавно се качва, а в същото време стрелката на оборотомера спада с 200 об/мин. Като казвам плавно - в рамките на 5-6 секунди. Това е когато "давам газ само с вързанките на дясата си маратонка" на 5-а. ;) Тремор и тласъци никога не съм имал в кутиите си, но съм го усещал на други Хонди, а даже и на планетарни автоматици. Принципът на системата е аналогичен, но там са още 1 пакет дискове, а в "наще" кутии съединителят си е обикновен диск с двустранно феродо (като в механиката) и се притиска към роторната "тава".

Абее системата е много интересна, особено като се знае колко е дълговечна - само някой да я поддържа чиста.

• Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм на 100% запознат с логиката на тази трансмисия, но почти всички с такъв локъп работят идентично и при проблеми с него се държат по този начин, за това се изхождам тук, че проблемът е в сработването на локъпа, а не в самото хидро.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оо, има и покривени лопатки, но винаги мастерите искат да цепят хидрото, "па там видно будет".

За това написах че проблемите не са в ЛОК-ЪП-а, а в системите му за управление. Там на никой не му се занимава, макар че профитата пращайки хидрото във Варна, поръчват и ребилд сет за кутията, която отварят и промиват, па слагат и нови пакети фрикциони, да знаят че в тоз живот тая кутия няма да отварят пак.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...