Jump to content

UglyIPL

Фен
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About UglyIPL

 • Rank
  Начинаещ

Contact Methods

 • Skype
  ugly

Profile Information

 • Кара
  Honda Jazz 1.2
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia
 1. Значи слагането на LED крушки ще е малко по-трудно, отколкото си мислех :(.. но пък не звучи невъзможно. Благодаря!
 2. Здравейте, Дали са взаимозаменяеми фаровете от преди и след фейслифта или имат някакво разминаване? Ако някой има опит, моля да сподели. Благодаря!
 3. Здравейте, Обмислям закупуването на седма серия Сивик, бензин 1.6, автоматик.... за “учебна” кола за жена ми. Тези дни ще ходя да видя една кола и бих искал, ако е възможно да ми дадете насоки относно работата на автоматика... за какво да внимавам при пробно шофиране, на какво да обърна внимание. Аз самия карам автомат, но е DSG и не мисля, че двете кутии имат сходно държане и проблеми. Разбира се, ще се радвам да ми споделите и за други особености по колата за които да гледам... Ако беше Джаз... знам къде да гледам, ама за тази нищо не знам. Ще съм благодарен за всякакви насоки.
 4. Странна работа, в сервиза на Хонда в София - Бултрако ми обадиха 600 лева за рециклиране на рейка. Бивши техници в Хонда ми казаха, че могат да го направят за 250... На този фон, 150 ми се струва нереално.
 5. Ами, колата я взех на 62000 км... и много вероятно още е с оригиналните свещи, аз не съм ги сменял... Да ми препоръчате някакви свещи, или най-добре да си сложа пак NGK?
 6. Да беше компютър, да го пипам, ама колата я гледам като индианец... Поне ще знам, като отида в сервиз какво да искам да ми се направи... Мерси и лека!
 7. Привет, Благодаря за отговора. Почистването на дросел, сам ли го правихте...? Да ми препоръчате читав сервиз или човек за тази дейност?
 8. Здравейте, Колата е Сивик, 2006, двигател 1.8 бензин. Не знам как точно да опиша проблема, затова ще е леко в разказна форма От време на време, когато примерно тръгна да намалявам... като междувременно не съм изключил от скорост... и съответно оборотите падат леко, след като натисна съединителя... оборотите първо изведнъж падат надолу и аха да изгасне двигателя, после се качват до към 1000 и след това се успокояват. Понякога по време на изчакване на светофар например, оборотите се качват до към 1000, задържат се за малко там и после се връщат на обичайното си ниво.... Та, ако сте ме разбрали...къде да търся проблема? Ламбда сонда, свещи... нещо друго? Освен това, понякога, когато ускорявам, за малко усещам някакво... прекъсване, замисляне и след това продължава да ускорява.... Когато я закупих колата преди около месец ходих в Хонда и там ми казаха, че за смяна ми е акумулатора и спирачната течност... и нищо друго не упоменаха, като проблем. Нито грешки от компютъра - нищо. Моля, помогнете със съвет... къде да диря проблема!? Благодаря! П.С. Акумулатора го смених, но и преди това не съм имал проблеми със запалването или нещо друго... Колата ги прави рядко тези проблеми, но ги прави и ме дразни
 9. Привет, Това беше първото, което извадихме от багажника, плюс другите неща, които бяха под двойното дъно. Определено не е от тях. Чувам го, сякаш тропането е по купето, затова мислех, че са тампоните на амортисьора... но още не съм ги проверил тях... Реших да купя и да сменя направо двата амортисьора отзад, заедно с тампоните. Другия вариант беше тампона на пружината, но ми се стори наред... ще пиша, като ги сменя, дали е било от тях
 10. Здравейте, Да ми подскажете някъде сервиз, където могат да ми сменят спирачната течност машинно и да сте останали доволни?
 11. Здравейте, Малко ъпдейт... Вчера ходих при човека, който се занимава с колите ми, да погледнем какво може да хлопа/тропа. И падна голямо чудене... като вдигнахме колата, от долу не намерихме нищо, което да тропа. Оглеждахме всичко по задно дясно колело - пружини, тампони на пружините и на амортисьора, нищо не помръдва, за да тропа. Сваляхме колата, махнахме всичко от багажника, обикаляхме да чуем как и къде се чува. Накрая открихме един минимален свободен ход на амортисьорите в десния с една идея повече от левия и решихме, че тропането е при обирането на този свободен ход. Самите амортисьори поне видимо са здрави, няма течове, омясляване... работят нормално, с изключение на този минимален свободен ход. Тъй като не намерихме нищо друго, което да помръдва... кори отдолу, ауспух... нищо, всичко си е добре захванато... и остана само този минимален свободен ход от няколко милиметра. Ще покарам още малко така и ще сменя амортисьорите пък дано изчезне след това, това тропане. За амортисьорите още се чудя. За Каябата, чувам както добри така и не до там добри мнения, за Закс повечето са положителни... Монро Рефлекс ми казаха, че нямало за задницата на нашите Хонди (в Тех-Ко)... и другите за които се чудя са Билщайн. Не търся най-евтиното, а по-скоро ме интересува сигурност и комфорт. Та това е засега, ще пиша след като ги сменя,... дали тропането е изчезнало.
 12. А пак Закс (като оригиналните) ли монтира или сложи някакви други, колега? Ако са други, доволен ли си и с какво ги замени? Чудя се, дали има някакъв заместител на оригиналните амортисьори, който да омекоти малко возията... от Монро или KYB... или нещо друго? Или може би по-скоро замяна на пружините би оказало по-голямо влияние? Някой колега с опит?
 13. За сервиза ясно, ама ми се щеше да знам какво да очаквам като проблем, да не вземат да ми се упражняват и да ми казват, дай да сменим това, пък ако не, после онова... и т.н. Ако някой е имал подобен проблем и го е решил, все е по-добре да го знаем... А и досега не ми се е налагало да си купувам части и не съм много наясно от къде да ги търся - изгодно и с добро качество (доколкото е възможно тези двете изисквания да се съвместят ) @ Istarus - и при мен се усилва, а не съм минал много километри от както го чух... и пак се качих на Джазмин, 'щото това тропане адски ме влудява, само то нарушава тишината в колата
 14. Здравейте, Скоро закупих колата и единственото нещо дразнещо ме в момента е това хлопане, което се чувства отзад в дясно. Има го при движение по всяка повърхност, без гладък асфалт Известно време имах усещането, че се появява след първите 3-4 километра, но може и да си внушавам... и в началото просто да не го чувам така... Оглеждах амортисьора, но няма никакви течове... , като отворя багажника и натисна силно задницата и я пусна си се връща нормално, без никакви звуци от окачването. Предполагам, че някой тампон е заминал..., я на амортисьора, я на пружината... Всъщност не знам как е на този модел на Хонда, колко и какви тампони има отзад. Ще съм благодарен и ако може да ме насочите от къде да закупя тампоните, ако наистина се окаже от тях, или трябва да сменям и амортисьора и тампона... за всеки случай? Някой с подобен проблем... и намерил причината/решение? Благодаря на отзовалите се!
 15. Другари за това става на въпрос. http://media.snimka.bg/s1/5181/036606977.jpg?r=0 Някакви идеи. Да не би да е за течността на чистачките , понеже май е свършила. По нагоре постнах цитат от ръководството за употреба за какво е въпросният индикатор...
×
×
 • Create New...