Angelov_88 33 #1 Публикувано 29 Септември, 2020 Здравейте колеги, От известно време започна да се усилва при-чаткването (ако мога така да се изразя) от обтяжния механизъм на пистовия ремък..... същото чаткане се чуваше и преди но само при подаване на гас или в момента като се включи климатика и после изчезваше, сега шумът е постоянен когато работи климатика, надявах се че ще е от лагера на ролката и го смених преди половин година, но май няма да е от него, пробвах и да напълня механизма със масло като се надявах да се раздвижи нещо но и това не се получи......... Въпросът ми е някой сменял ли е, отзиви за афтер-маркет такъв, или вариант за ремонт, не съм проверявал колко ще струва в Бултрако, но първо искам да проверя за по изгодни варианти? Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6025 #2 Отговорено 30 Септември, 2020 Някъде през март 2016-та се разтропа и моят обтегач на пистовия ремък. Взех 2-ра употреба от морга - 60лв. От моргата казаха че е ок и дадоха гаранция че след монтажа ако тропа - ще си го вземат обратно. Така и не се разтропа, до миналия месец, когато продадох Акорда. Казват че такова решение не е трайно, но 4,5 години е приемлив период за цената си, а и беше оригинално, а не афтър маркет. Принципно проблема е от умора и отслабване на пружината, но на никой не му се занимава да я сменя. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #3 Отговорено 1 Октомври, 2020 Преди 16 часа, ceco_accord написа: Някъде през март 2016-та се разтропа и моят обтегач на пистовия ремък. Взех 2-ра употреба от морга - 60лв. От моргата казаха че е ок и дадоха гаранция че след монтажа ако тропа - ще си го вземат обратно. Така и не се разтропа, до миналия месец, когато продадох Акорда. Казват че такова решение не е трайно, но 4,5 години е приемлив период за цената си, а и беше оригинално, а не афтър маркет. Принципно проблема е от умора и отслабване на пружината, но на никой не му се занимава да я сменя. Малко е дразнещо това тракане, верно чува се само при натоварване, климатик, повече консумация от генератора, и най вече при смяна на обороти или празен ход.... Питах за оферти и: OEM - 460лв Афтър маркет вариант 1 - 180лв Афтер маркет вариант 2 - 200лв Ще видим дали ще дойде неговия ред, но май ще се насоча към това от 200лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #4 Отговорено 1 Октомври, 2020 На 29.09.2020 г. at 11:35, Angelov_88 написа: надявах се че ще е от лагера на ролката и го смених преди половин година, но май няма да е от него А така като щрака,снимай белязката на обтегача да я видим къде е и дали с нов ремък,би се върнала в граници. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #5 Отговорено 2 Октомври, 2020 Ремъка го смених заедно със ролката миналата година Октомври, толкова бързо ли да си е заминал.... Ще го снимам и ще пусна снимка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #6 Отговорено 15 Ноември, 2020 Колегата има предвид това. В зависимост от, коя страна е отклонението в белязката се сменя ремък или обтегач с ремък. В моя случай също лашкаше при включването на компресора. Оказа се омекнала пружина на обтяжкия механизъм. Ремък на не съм сменял, обаче според снимката белязката ми беше в норма и със стария механизъм, та не знам дали това е много акуратен начин за диагностика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 236 #7 Отговорено 31 Януари, 2021 (Редактирано) Колеги да не отварям нова тема ще задам въпроса си тук. Ако някой е сменял само лагера на ролката (знам че е възможно) да сподели какъв е, има леко свистене и ще го сменям но искам да се подготвя предварително с лагер а не знам какъв е. ПП - без да забележа съм пуснал питането си в раздел за Акорд 8, не знам дали е същото но питам за лагер на обтяжна ролка за К24А3 на Акорд 7 Редактирано 31 Януари, 2021 от CCord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
migga 20 #8 Отговорено 31 Януари, 2021 (Редактирано) Преди 7 часа, CCord написа: Колеги да не отварям нова тема ще задам въпроса си тук. Ако някой е сменял само лагера на ролката (знам че е възможно) да сподели какъв е, има леко свистене и ще го сменям но искам да се подготвя предварително с лагер а не знам какъв е. ПП - без да забележа съм пуснал питането си в раздел за Акорд 8, не знам дали е същото но питам за лагер на обтяжна ролка за К24А3 на Акорд 7 . Редактирано 31 Януари, 2021 от migga Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #9 Отговорено 1 Февруари, 2021 1 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 236 #10 Отговорено 1 Февруари, 2021 (Редактирано) Големи благодарности на <fenabg> Редактирано 1 Февруари, 2021 от CCord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове