Pani 1 #1 Публикувано 31 Август, 2020 Здравейте,колеги от скоро съм собственик на Хонда црв 1ва генерация някой сблъсквал ли се с такъв проблем. При запалване се чува тропане в двигателя,докато вдигне помпата маслото и спира.Майстора ми казва че може да от основните лагери,че колата е била прегряване.Ако някой има идея от какво може да е нека да сподели.Ще бъда благодарен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #2 Отговорено 31 Август, 2020 Тропане чак толкова ли е зле. Клапаните регулирани ли са. Да не баркате шума с нещо друго. Провери томпоните на двигателя здрави ли са. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #3 Отговорено 31 Август, 2020 (Редактирано) @CARPERA какво общо имат тампоните с Преди 10 часа, Pani написа: тропане в двигателя,докато вдигне помпата маслото и спира И кво праим са? Връща се @Pani при Майстора и му казва, че в Хонда форума са предположили тампони на двг. Аз, ако съм на мястото на Майстора го отсвирвам, т.е. казвам му повече да не стъпва в сервиза ми. Това ако съм Майстор на автомобили. Не чак, колкото @fenabg , но поне наполовина. @Pani ако нямаш доверие в Майстора, задай правилния въпрос. Той не е Преди 10 часа, Pani написа: Ако някой има идея от какво може да е По- скоро е - "Кажете, при кого да закарам колата за второ мнение?!". Проблемът ти е от типа "Око да види, ръка да пипне". Трябва ти някой, който да "чува" двигателя, в буквалния и в преносния смисъл на думата. Да чуе на живо и да разбира, какво чува. Форумни майстори с ютюб образование може и да помогнат, а може и да не. Така че, допиши в профила си това, което започва с буква "В", за да стане ясно, къде да търсиш Майстор, във Варна, или във Виена. Редактирано 31 Август, 2020 от Krasi-mir 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pani 1 #4 Отговорено 31 Август, 2020 Тампоните са прегледани и сменени,и клапаните са регулирани от хондажията в града Във Враца се намира колата,кажете при кой да отида? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #5 Отговорено 31 Август, 2020 Поне трябваше да напишеш с кой двигател си. Масло сменял ли си, какво му е нивото? Това тракане само на студен двигател ли го има или и при загрял? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pani 1 #6 Отговорено 31 Август, 2020 (Редактирано) Мотора е 2,0 147кс,менил съм всички течности преди 1000км,сложил съм оригинален маслен филтър,маслото е Motul 10w 40,чува се повече когато двигателя е студен Редактирано 31 Август, 2020 от Pani Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #7 Отговорено 31 Август, 2020 (Редактирано) С този вискозитет е възможно от него да е, сложи 5в30 следващия път. Веригата ако е тръгнала също се чува при палене, просто трябва да я види някой, който разбира. Редактирано 31 Август, 2020 от Rakeem 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #8 Отговорено 31 Август, 2020 (Редактирано) Хонда 1 ген са с ремък няма верига. С това тропане на двигателя и инфото което си дал ,толкова можем ние тук с кристалните топки. Закарай я при друг хондаджия. Хонда 1 генерация най-лесно се затлачва двигатиля с 10на40. На колко хил км го сменяш. Ако качиш клип с звука и се чува добре може и нещо да се предположи. Редактирано 31 Август, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pani 1 #9 Отговорено 31 Август, 2020 Колата я взех юни тази година нов внос от Гърция,не знам предишния собственик кога е сменял,но не беше карана дълго време защото всички тампони бяха изгорели Кажете ми някой добър майстор хондаджия,може и в София да бъде Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #10 Отговорено 31 Август, 2020 (Редактирано) Spoiler Колега не пускай нови мнения непрекъснато,имаш бутон с който да допълваш предходно мнение до определено време. Когато пускаш пост и искаш помощ давай най много информация за да получиш адекватен отговор. Започваш първо с попълване на профила си. Добър майстор на Хонди е Фена и е от Дупница. Колко време е стояла без да се кара за да изгорят тампоните,това са години Когато я купува не я ли запалихте,да не беше блокирал двигателя. Редактирано 1 Септември, 2020 от Pavel_Pavlov Скриване на офф-топик в „спойлер“ таг Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pani 1 #11 Отговорено 31 Август, 2020 Запалих я но ние с брат ми не разбираме,тя беше на 100 км от Враца,като я докарахме и после този майстор който я обслужи ми каза че се чува тропане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #12 Отговорено 31 Август, 2020 (Редактирано) КОЛЕГА писах постарай се да дадеш инфо подробно. Запалихте я,карахте я и нищо не чухте. Докарахте я на ход и пак нищо не чухте. Колко време е стояла без да е палена. Майстора казал че тропа,ами ти не я ли чуваш сега че тропа. Много интересно преди обслужване не тропа,след него почва да тропа,обикновено е обратното нещата се подобряват. Преди да започнеш да пишеш обмисли какво ще напишеш,това са 4 въпроса. Бутона за редакция на предходно мнение е Edit Редактирано 31 Август, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pani 1 #13 Отговорено 31 Август, 2020 Carpera утре ще удобно ли да се чуем да обясня по подробно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #14 Отговорено 31 Август, 2020 Няма проблем да се чуем,обади се. Според мен се чуй и с Фена да си уговориш час за преглед. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #15 Отговорено 31 Август, 2020 преди 42 минути, CARPERA написа: Според мен се чуй и с Фена да си уговориш час за преглед. Най-добрият съвет. п.п. Не е задължително след обслужване нещата да се подобрят. Със старото масло, най-вероятно е изтекла и добавката за намаляваме на тропането. п.п.п. Не всички хора "чуват" двг. Затова има такива, на които първото им име е Майсторе. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pani 1 #16 Отговорено 1 Септември, 2020 video-a3c3d01ef79637d6c45c431c6195e442-V.mp4 video-a3c3d01ef79637d6c45c431c6195e442-V.mp4 Ще покажа на клипчето как се чува,ако може да и вие да разбете 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
А. Д. 80 #17 Отговорено 1 Септември, 2020 (Редактирано) На мен повече на стартер ми се чува ама.. докато ръка не пипне. Сега видях, че Ванката(Фена) е реагирал на клипчето че е объркан. То аз какво да казвам. Редактирано 1 Септември, 2020 от Andon D. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #18 Отговорено 1 Септември, 2020 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #19 Отговорено 1 Септември, 2020 (Редактирано) Ръждясал биелен лагер това е този от дясно нали или клеясал ??? Редактирано 1 Септември, 2020 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #20 Отговорено 1 Септември, 2020 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1229862937358732&id=374197632925271&ref=bookmarks Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2829 #21 Отговорено 1 Септември, 2020 @CARPERA Не е ръждясал, а износен. Това чевеникавото е металът Мед. Открива се при лабораторен анализ на маслото и е признак за износени лагери. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pani 1 #22 Отговорено 29 Септември, 2020 На 1.09.2020 г. at 21:54, dandilov написа: @CARPERA Не е ръждясал, а износен. Това чевеникавото е металът Мед. Открива се при лабораторен анализ на маслото и е признак за износени лагери. Благодаря ви,колеги наистина бяха износени лагерите,но успяхме да сменим сами основните. Сега не тропа вече и крушката на маслото гасне по-бързо от преди това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #23 Отговорено 29 Септември, 2020 (Редактирано) преди 20 минути, Pani написа: Благодаря ви,колеги наистина бяха износени лагерите,но успяхме да сменим сами основните. @Krasi-mir моля те предай диалога ни точно за тая тема на ЛС , няма тампони няма клапани . ет ви точен пример защо жабата трябва да си знае локвата . биелните ! основните само с вадене на мотора . Редактирано 29 Септември, 2020 от fenabg 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pani 1 #24 Отговорено 29 Септември, 2020 преди 57 минути, fenabg написа: @Krasi-mir моля те предай диалога ни точно за тая тема на ЛС , няма тампони няма клапани . ет ви точен пример защо жабата трябва да си знае локвата . биелните ! основните само с вадене на мотора . Биените сме сменили извинявам се за моето невежество. Лека вечер 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #25 Отговорено 29 Септември, 2020 Off Topic На 31.08.2020 г. at 15:48, fenabg написа: Там де си писал колата е за лагери ,биелни не основни . Напиши им го да знаят . не е за тампони и реглаж клапани а скоро ще е и за колянов вал. На 31.08.2020 г. at 16:11, Krasi-mir написа: Ааааааааа не, нема ти зимам хлеба от ръцете! Я не сам Майстор, ....... добре де, Майстор съм, ама само на книга. Книгата не е ютюб, ама откак я прочетох през 1983-та повече не съм я отварял. Фен, нема оправИа с некой хора. Жив и здрав да си. Някой ден ще дойда да те видя. На 31.08.2020 г. at 16:15, fenabg написа: Заповядай ! бе пиши им че аз няма пиша повече а тоя ще си счупи мотора , ютуб джадайте станаха много и измишлйоци като мен вече място нямат . 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове