dinko12345 4 #1 Публикувано 16 Август, 2020 Здравейте!днес пътувах за морето и преди Бургас,тръгнах да изпреварвам,140,и в един момент усещам,че колата губи мощност и започва да спира, погледнах таблото и виждам че свети индикатора за подгрев на свещите....отбих в аварийната лента,загасих,извадих ключа,пак го вкарах,запали си нормално и тръгна.срга пристигнах на морето и пиша за съвет, защото ми е притеснено все пак а тук кьопав майстор няма.някой има ли представа защо се случва това и в движение се включва този индикатор а колата губи мощност?..... благодаря предварително!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DanielDenev 35 #2 Отговорено 16 Август, 2020 Към майстор в Бургас ще те опътим няма яд. Според мен е АГР-а,на служебната кола това се случваше от АГР клапана Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1533 #3 Отговорено 16 Август, 2020 (Редактирано) ЕГР клапан и запушени пътища,някога чистил ли си ги и двете.Със сигурност са задръстени пътищата. Ако това е бензинов Акорд. Ако попълниш профила си и кажеш какво караш ,може и да са по точни отговорите ни. Редактирано 16 Август, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #4 Отговорено 16 Август, 2020 Преди 1 час, dinko12345 написа: свети индикатора за подгрев на свещите.... Дизел! Онзи проблем със забиването на муцуна от кофти горивен филтър? Тогава светваше ли нещо? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko75 66 #5 Отговорено 16 Август, 2020 И аз си мисл́я че първо филтъра да смени,ама да не бърза,наслаждавай се на почивката ,като се прибереш смен́явай.Ако продължава да прави магарии тогава търи майстор. Проблема с филтъра е когато имаш нужда от мощност ,ама не достига достатъчно гориво,при постепенно подаване на газ не би трябвало да имаш проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dinko12345 4 #6 Отговорено 16 Август, 2020 Когато сменях маслото преди година смених всички филтри,и зареждам по принцип гориво с добавки от екото.....не знам.ако е от филтъра защо се включва индикатора за подгрев на свещите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 151 #7 Отговорено 16 Август, 2020 Защото,индикатора на свещите,свети и при някакъв проблем . Не е задължително, да свети само за проблем с подгревни свещи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KrIv 32 #8 Отговорено 16 Август, 2020 Диагностика и сама ще си каже. Аз залагам на пренадуване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dinko12345 4 #9 Отговорено 20 Август, 2020 Здравейте! благодаря на всички които ми отговориха.днес се прибрах и отидох на един майстор за диагностика.показа му мисля,че се изрази нещо от сорта за ниско ниво на гориво,може и да не се изразявам правилно.та сменихме горивния филтър,и каза ако пак светне да ида пак до него и да търсим проблем вече в дюзите и помпата.покарах я извън града до 140 пак вдигнах, беше ок.накарах го да отвори стария филтър,звери се в горивото дето изтече,и ми вика,че блещукало нещо там,вика дари не са стружки.от нафтовата помпа,падало от стените след време метални парченца които влизали после в дюзите и ставало мазало.....не знам дали е така,и е прав.дано се размина само с филтъра да не е по-лошо......... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko75 66 #10 Отговорено 20 Август, 2020 (Редактирано) Горивен филтър на преди фейслифт само оригинален или Bosh,той оригиналния си е на Bosh Редактирано 20 Август, 2020 от niko75 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KrIv 32 #11 Отговорено 20 Август, 2020 (Редактирано) Преди 3 часа, dinko12345 написа: ...накарах го да отвори стария филтър,звери се в горивото дето изтече,и ми вика,че блещукало нещо там,вика дари не са стружки.от нафтовата помпа,падало от стените след време метални парченца които влизали после в дюзите и ставало мазало.....не знам дали е така,и е прав.дано се размина само с филтъра да не е по-лошо......... Къде ги намирате такива капацитети??? Редактирано 20 Август, 2020 от KrIv Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stosto 17 #12 Отговорено 20 Август, 2020 Горивен филтър на 100%. Имал съм същия проблем със същата индикация на таблото. Гаранция, че след смяната няма да имаш проблеми. Заради кофти горивата е хубаво този филтър да се сменя веднъж всяка година. Не пипай дюзи, помпи, егр и т.н. В Интернет пространството битува мнението, че филтърът трябва да е на Бош, моят е друга марка и не съм имал проблеми, но това е мое мнение. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dinko12345 4 #13 Отговорено 21 Август, 2020 Ок, мерси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове