bobi_jeri 0 #1 Публикувано 29 Юли, 2020 Здравейте колеги. И аз да се похваля с новата придобивка хонда црв мк 3 2009 г. 2.0 бензин. За път карам японски автомобил и съм много приятно изненадан. Колата е със 6 мт и върви доста прилично. Много е тиха дори и при скорости над 150км в час. Много добре обезшумена. Досега карах опел зафира А 2.2 бензин газ 2002г 147коня и правя съпоставка с нея. Нищо че хонда е по тежка със 150кг върви повече от зафирата. Единственото има леки вибрации след включването на климатика на четох че е нормално. Колата е обслужена сravenol 5w40 за двигател и същата марка диференциал и скоростна кутия с филтрите без горивния, казаха ми че се сменя като се сменя помпа, но видях че има сервизен интервал за смяна на 120 000км. Имам питане да пипам или не . И другото ми питане е относно реглаж на клапаните. Пише че след 100 000км се прави на всеки 40000км пробег. В момента колата е на 157 000км. Какво ще ме посъветвате. По принцип смятам да я газифицирам при маркони в русе но тази година ще изкара на бензин. В момента средния разход е около 9 /100. Охладителната течност беше под минимума . Долял около 750 мл концентрат на ravenol син пишече покрива спецификации на хонда. Бих искал да Ви попитам за признаци на тръгнала верига. В общи линии това е за 300км пробег. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Искрен 16 #2 Отговорено 29 Юли, 2020 И аз карам с 5 на 40 ама май не е много правилно, 5w30 поне. Моят антифриз е червен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #3 Отговорено 29 Юли, 2020 Добре дошъл, със здраве да я караш! Ти си първият, който се радва на обезшумяването на модела - това му е една от малкото забележки. Горивният филтър се сменя при проблем. Като гледам разхода и ако нямаш оплаквания, не го пипай. Кога е правен последният реглаж на клапаните? Ако е преди повече от 40 х. км. или нямаш информация, задължително направи. За верига според мен е рано да се притесняваш, ако пробегът е реален. Моят антифриз е оригинален на Хонда, син на цвят. Случвало се е да намалее, не се притеснявай, ако го видиш на минимума. Задължително проверявай нивото на маслото редовно, не разчитай само на жълтата лампа. Дръж 1 л. масло в багажника. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #4 Отговорено 29 Юли, 2020 (Редактирано) Добър е избора на марката масло ако това си имал впредвид RAVENOL. По точния вискозитет за твоя двигател е 0W30. Антифриза е син на хонда но няма нищо общо с дригите сини ,примерно този който си налял Това е антифриза Докато не си го омешал повече вземи 5л голямата туба и го смени сменя се на 120хил км. Щом ще я водиш при Маркони не прави нищо той ще регулира клапаните и види веригата както и цялата кола. На скоростите диференциала го пише в сервизното ти ръководство е препоръчително да се слагат масла оригинални.Заместителите масла от марката която си споменал са на цени като оригиналните на Хонда,какъв е смисъла. Прочети малко теми има доста информация за модела ти. Ръководството ти за да имаш нужната информация. https://omanual.ru/Honda/CR-V/3/ Редактирано 29 Юли, 2020 от CARPERA 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 86 #5 Отговорено 29 Юли, 2020 Антифриза по препоръка се сменя на 10 г или 200к км, става въпрос за оригиналния хондовски. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #6 Отговорено 29 Юли, 2020 (Редактирано) Когато е прехвърлила вече 10 години а 3 та генерация е такава дори е по-малко на всеки 100хил и 5 години. Редактирано 29 Юли, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 476 #7 Отговорено 29 Юли, 2020 Преди 2 часа, tanas4o_ написа: Антифриза по препоръка се сменя на 10 г или 200к км, става въпрос за оригиналния хондовски. Гледам, че си от Варна. Май сме ходили при един и същи майстор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 86 #8 Отговорено 29 Юли, 2020 Много е възможно:) Аз от над 10 години съм при него. А това за антифриза го има дори на капака на мотора написано... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #9 Отговорено 30 Юли, 2020 (Редактирано) Да колега @tanas4o_ така може да пише ,а постнато от мен го пише в твоето ръководството . То е видно от снимката 100хил или на 5 години се сменя антифриза след като колата прехвърли 10 год или 200хил.км. Редактирано 30 Юли, 2020 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове