u_bo 12 #1 Публикувано 19 Юли, 2020 Надявам се, че темата не е в разрез с правилата, но се сбъсках с една от най-наглите измами от доста време. Работя на повикване като диагностик в малък сервиз и моя приятелка ме помоли да идем на оглед на Хонда в града ни - Пловдив. Хонда Джаз , само на 50 000 км със съответната височка цена. Накратко: колата е със силен удар отпред , със сменени и двата фара. Много зле направени заварки , замаскирани освен с боя и с напръскване с кал. Маслото е 1 см над макс, волана е обшит защото хондата очевидно не е на 50 000 км, много зле поправен ляв праг. Човека ' дойде специално' за да ни покаже колата, която е без номера и не се кара, а двигателя беше топъл. Та внимавайте и 'умната' :) 1 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #2 Отговорено 20 Юли, 2020 (Редактирано) То всичко хубаво ама да кажеш колата коя е кой е джамбазина и неговата автокъща Или само яка реклама е това. Редактирано 20 Юли, 2020 от CARPERA 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
u_bo 12 #3 Отговорено 20 Юли, 2020 (Редактирано) "Яка реклама" на какво?!?! Тука ти загубих мисълта..... Не мога да давам имена и обяви в карс-а и мобилето. Ако се замислиш - КОЛКО точно 10 - 11 годишни коли има на ПОД 50 000 км ??? И колко от тях са точния модел? Дал съм достатъчно данни да не изгори някой. ...... Иначе извода за мен , е че явно на Хондите лесно се въртят километражите. Преди години имаше един Акорд на 350 000++ КМ и се продаваше за 140 000... Има марки дето масово са на по 230 до 300 000 км на тези години и няма 'уникати' на по 45 000 км Редактирано 20 Юли, 2020 от Pavel_Pavlov Предходно мнение не се цитира 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 790 #4 Отговорено 20 Юли, 2020 Jazz е градски автомобил и е напълно възможно да бъде на 50к за 10г. Това, че маслото е 1см. над максимума какво общи има с пробега, може да е налято повече от некомпетентност, това че волана е обшит също нищо не свидетелства за пробега. И само за сведения, тъй като познавам хора, които внасят коли е имало не един случай, в които двигателите са били пълни до горе с масло, прави се с цел консервация, когато колата не се кара дълго време, тази е била удряна, та е напълно възможно и тук да е такъв случая. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #5 Отговорено 21 Юли, 2020 (Редактирано) За втори път се случва ВЪВ ФОРУМА някой да иска да предпази други от меко казано некоректен търговец и за втори път го нападате! Ето: https://m.cars.bg/offer/5eda5a65a6cbfd6cf30fadd4 Защото е много сложно да се разбере коя е колата. @Rakeem ще ме извиняваш, ама говориш пълни глупости. Масло над щеката на кола, която се ПРОДАВА, от АВТОКЪЩА заради НЕкомпетентност? С цел консервация? Я стига, сериозно ли? И къде колегата е казал, че маслото има общо с пробега? Волана даже няма да го коментирам. На всеки му е ясно, че кола, жена и къща по снимка не се избира. Колегата си правел реклама... Ами честно казано ако трябва да правя оглед в Пловдив ще го имам предвид. Редактирано 21 Юли, 2020 от dindin 2 5 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 790 #6 Отговорено 21 Юли, 2020 Аз по никакъв начин не нападам никого, но да ми говориш за нереални километри, на база на това, че волана бил обшит, айде моля ти се. Маслото над максимума нищо не говори, нито за състоянието на двигателя, нито за километрите, може да има съвсем друга причина, две от които съм ги посочил, въобще не е трудно да сипеш повече масло от необходимото. За консервацията на двигателя с пълнене на масло до горе, съществува като практика! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #7 Отговорено 22 Юли, 2020 Коя практика съществува? Пълнене с масло догоре или пълнене 1 сантиметър над максимума на щеката? Би ли обяснил как се консервира, като му се сипе повече масло? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 790 #8 Отговорено 22 Юли, 2020 Пълнене с масло догоре, както споменах казвали са ми го хора, които внасят коли и са имали такива случаи, според тях пазело от корозия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #9 Отговорено 22 Юли, 2020 Картера ли пази от корозия? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 790 #10 Отговорено 22 Юли, 2020 Догоре значи до капачката, картера си е в масло и при нормално ниво на маслото. Айде да спрем със спама и глупавите въпроси, нито аз съм го правил, нито аз съм го измислил, ако толко си любопитен пиши на лични ще ти дам един телефон да ти обяснят, аз лично не съм се интересувал толкова. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #11 Отговорено 22 Юли, 2020 @u_bo добави кой е търговеца или темата ще бъде премахната със съответното предупреждение за тема несъотвестваща на раздела. Все пак това е раздел "Рейтинг на търговци", а ти не даваш рейтинг на търговец. За сега казваш накратко "В Пловдив съществува Jazz, който според мен е с прикрити проблеми и неверен пробег" и нищо повече. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
u_bo 12 #12 Отговорено 25 Юли, 2020 (Редактирано) Колегата диндин по-горе си е написал кой е търговеца, но не съм сигурен, че името е истинското, в обявате записано е "Koko Georgiev". Огледи правя само за приятели, време нямам, но най-вече при липсата на законност в БГ си е опасно да се разобличават измами. "Ти какво си дошъл да ми разваляш сделката бе" е най-безобидното което става понякога. Редактирано 25 Юли, 2020 от u_bo 1 4 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #13 Отговорено 27 Юли, 2020 На 25.07.2020 г. at 11:02, u_bo написа: е най-безобидното което става понякога. Аз от две години не ходя на огледи , чак съм стигал до двете крайности .Търговеца да ми дига гири , но и този който ми звъни по телефона дето ми звъни да ида на оглед , ме заплашва. И ме заплашва че видиш ли искал да ми даде пари , а аз отказвам и не го очаквал от мен и щял да ме насоли на всякъде в интернет . 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове