kiro123 0 #1 Публикувано 17 Февруари, 2020 (Редактирано) Здравейте колеги, Днес реших да си сменя горивния филтър на Хондата, 1.4 бензин, 90 коня, никога не е имала газ. След премахването на стария филтър и слагането на новия (намира се отзад в ляво на каросерията) осъзнах, че старият е абсолютно сух и дори не мирише на бензин, а от маркучите не потече грам бензин, както бях гледал във всички ютуб видеа със замяна. Стори ми се страшно странно? Някой предположения? Говорил съм със предишния собственик (приятел ми е) - не е правил никакви модификации на горивната система. Дори разрязах стария филтър и наистина е абсолютно сух??? Благодаря предварително! Редактирано 17 Февруари, 2020 от kiro123 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1508 #2 Отговорено 17 Февруари, 2020 Проследи горивните пътища,ясно е че не трябва да е сух горивния филтър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2788 #3 Отговорено 17 Февруари, 2020 А от къде тогава двигателят смуче бензин, за да работи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1508 #4 Отговорено 17 Февруари, 2020 Лесния начин да провериш дали тече бензин замени го с прозрачен такъв не са някъква цифра,виждам че се закача скоби този филтър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony® 100 #5 Отговорено 17 Февруари, 2020 (Редактирано) Филтъра не е ли в кошницата на бензиновата помпа в резервоара?Що за филтър е това? Редактирано 17 Февруари, 2020 от tony® Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kiro123 0 #6 Отговорено 17 Февруари, 2020 Да има един в резервоара до помпата и един външен просто не ми е много лесно да проследя кой маркуч на къде отива и от къде идва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #7 Отговорено 18 Февруари, 2020 Това е някакъв клапан на отдушник . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 154 #8 Отговорено 18 Февруари, 2020 Това не филтър за пречистване на горивото , а за улавяне на вредните газове отделяни от горивото в резервоара и/или карбуратора. Филтъра за пречистване се намира в резервоара и е потопен в гориво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kiro123 0 #9 Отговорено 18 Февруари, 2020 Благодаря ви. Объркаха ме просто хилядите видеа дето съм гледал в ютуб. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #10 Отговорено 19 Февруари, 2020 Истинският филтър е в пост #5. Sent from my iPhone using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1508 #11 Отговорено 25 Февруари, 2020 On 2/18/2020 at 2:06 PM, kiro123 said: Благодаря ви. Объркаха ме просто хилядите видеа дето съм гледал в ютуб. Важно е ти какъв сложи както разбрахме този филтър не е горивен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове