geshev2000 3 #1 Публикувано 9 Декември, 2019 Здравейте ! От скоро имам колата. За съжаление климатика не работи. Сменени бяха радиатора на климатика и термо регулационния клапан + фреон. Преди да бъдат сменени първоначално тръгваше и после му падаше налягането и забиваше-спираше да работи. Сега работи, но много слабо. Ако някой знае да помага. Благодаря предварително ! П.С. Компресорът работи- включва и изключва с пускането/спирането на климатика. Системата няма теч. Държи налягане и фреон. Интересното е , че тръбите не замръзват при пускането на климатика, а по скоро при спирането му. Преди всички ремонти в системата имаше 100-тина гр. фреон. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
max_3d_3 29 #2 Отговорено 11 Декември, 2019 Съединител на компресора. Най-вероятно е за смяна. Този акорд страда от този проблем, заради неправишно изчисленият малък изпарител, който води до честото вкючване на компресоран което се осъществява чрез съединител Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geshev2000 3 #3 Отговорено 11 Декември, 2019 От това, което наблюдавам, компресора работи нормално. Нямам против да е за съединител, но защо не изстудява достатъчно докато е включен компресора ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petrun4o 7 #4 Отговорено 11 Декември, 2019 До колкото съм чел по форумите, този модел страдат от съединител на компресора и реле на климатика, което се намира в кутията с бушони над въздушния филтър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geshev2000 3 #5 Отговорено 11 Декември, 2019 (Редактирано) Да. И на мен ми казаха за тези неща. С проверка на релето се започна сагата. Работи си. Редактирано 11 Декември, 2019 от geshev2000 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #6 Отговорено 11 Декември, 2019 Колега,съобразяваш ли с времето в момента?При положение,че навън е макс 10’С,едва ли ще работи рационално на студено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geshev2000 3 #7 Отговорено 11 Декември, 2019 Разбира се. Тестваме я в закрито помещение на 20 градуса . Работи, но не изстудява достатъчно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geshev2000 3 #8 Отговорено 24 Декември, 2019 Здравейте ! Понеже ако има повече информация във форума, той ще е по-полезен , ще споделя с езика на лаик, как се разреши проблема. Климатичната системата има не два, а три клапана. Единият е ТРВ, другият е от пасажерската страна в ляво под калника. И третият е в тръбичката (черната) за мисля ниското налягане, която излиза от ТРВ-то и отива в купето. Представлява малка пластмасова част, която потокът от фреон трябва да отваря и затваря вътре в самата тръбичка. Но с времето тя си е загубила свойствата. Когато се включи климатикът, тя стои в затворено положение , губи се ниското налягане и климатика не работи. След смяната на тази пластмасова част климатика работи перфектно. 2 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 402 #9 Отговорено 25 Декември, 2019 Преди 16 часа, geshev2000 написа: След смяната на тази пластмасова част климатика работи перфектно. Как ли се казва тази магична пластмасова част? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geshev2000 3 #10 Отговорено 25 Декември, 2019 Според механика е трети клапан. И не е особенно магична. И някой модели на Toyota също я имат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 402 #11 Отговорено 25 Декември, 2019 Да не би да е така наречената капилярна тръбичка? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #12 Отговорено 25 Декември, 2019 Дайте схема да я видим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geshev2000 3 #13 Отговорено 28 Декември, 2019 On 12/25/2019 at 8:58 PM, inspektora said: Да не би да е така наречената капилярна тръбичка? Точно тя е. Но аз говорих само за пластмасовата част, която се вижда в нея. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lyubomirspasov 0 #14 Отговорено 11 Май, 2020 Здравевйте! Моят кломатроник също не охлажда както трябва. Ако може да ми препоръчате място ( София ), където разбират от модела. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове