Jump to content

geshev2000

Фен
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно geshev2000

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Accord Touring 2.2 Dtec
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    BG

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Точно тя е. Но аз говорих само за пластмасовата част, която се вижда в нея.
  2. Според механика е трети клапан. И не е особенно магична. И някой модели на Toyota също я имат.
  3. Здравейте ! Понеже ако има повече информация във форума, той ще е по-полезен , ще споделя с езика на лаик, как се разреши проблема. Климатичната системата има не два, а три клапана. Единият е ТРВ, другият е от пасажерската страна в ляво под калника. И третият е в тръбичката (черната) за мисля ниското налягане, която излиза от ТРВ-то и отива в купето. Представлява малка пластмасова част, която потокът от фреон трябва да отваря и затваря вътре в самата тръбичка. Но с времето тя си е загубила свойствата. Когато се включи климатикът, тя стои в затворено положение , губи се ниското налягане и климатика не работи. След смяната на тази пластмасова част климатика работи перфектно.
  4. Разбира се. Тестваме я в закрито помещение на 20 градуса . Работи, но не изстудява достатъчно.
  5. Да. И на мен ми казаха за тези неща. С проверка на релето се започна сагата. Работи си.
  6. От това, което наблюдавам, компресора работи нормално. Нямам против да е за съединител, но защо не изстудява достатъчно докато е включен компресора ?
  7. Здравейте ! От скоро имам колата. За съжаление климатика не работи. Сменени бяха радиатора на климатика и термо регулационния клапан + фреон. Преди да бъдат сменени първоначално тръгваше и после му падаше налягането и забиваше-спираше да работи. Сега работи, но много слабо. Ако някой знае да помага. Благодаря предварително ! П.С. Компресорът работи- включва и изключва с пускането/спирането на климатика. Системата няма теч. Държи налягане и фреон. Интересното е , че тръбите не замръзват при пускането на климатика, а по скоро при спирането му. Преди всички ремонти в системата имаше 100-тина гр. фреон.
×
×
  • Създай нов...