Fen8 25 #1 Публикувано 29 Октомври, 2019 Здравейте , има ли как да се регулира хода на чистачките дългата от към шофьора e 60см това стандартния размер ли е ? Бях чел скоро, че има начин от вън да се нагласи но намирам темата, сваля се кората или ? Ако трябва да я сменя със по къса, удря леко във края, няма да чисти целия участък но пък няма да разваля работата на чистачката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #2 Отговорено 29 Октомври, 2019 Няма как да промениш дължината хода, без сериозна манипулация на механиката. Той винаги е определени градуси, например 90 градуса. Ако приемеш правилната позиция на рамото за 0 градуса, рамото се извърта на около 90 (примерно) и се връща. Можеш да го отместиш от шлиците, така че да започва от 10 градуса и да завършва на 100, или от 5 до 95, или от 15 до 105, но разликата между крайно и начално положение остава постоянна от 90 градуса. Виж в основата на рамото, обикновено има капачка, под която има гайка, затягаща рамото към оста. Развива се, рамото се вади и се намества на новото положение. Не знам точния размер за твоята кола, но при повечето коли е възможно да сложиш и размери различни от оригиналните, като с всеки размер ще получиш различни резултати на почистване. Например да скъсиш дясната и да удължиш лявата с толкова - ще доведе до намаляване или изчезване на капката в горната част на крайното положение на дясната чистачка. Само че това пък ще ти намали зоната на почистване в долната дясна част на стъклото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #3 Отговорено 29 Октомври, 2019 Ако са ваденеи от леглата си и не е белязано ,после трудно ще се нацели вярното положение. Напълно възможно е да е сложена друга по голяма, и да опира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1008 #4 Отговорено 29 Октомври, 2019 Не си написал каква кола караш. Ако се съди от подписа ти, предполагам, че е 1.5 хеч 6-та. Размера на чистачката ти не е точният. С 10см е по-дълга шофьорската и затова ти опира някаде. 1.BLADE, WINDSHIELD WIPER ( 500MM ) (DRIVER SIDE) 2.BLADE, WINDSHIELD WIPER ( 450MM ) (PASSENGER SIDE) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fen8 25 #5 Отговорено 29 Октомври, 2019 Благодаря за мненията. @Mkilla Не е хеч,a e седан различна ли е дължината ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1008 #6 Отговорено 29 Октомври, 2019 Шофьорското е същото, пасажерското пише 457мм 😮 Според мен има грешка там където гледам и е 450мм. Същото като при хеча. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fen8 25 #7 Отговорено 29 Октомври, 2019 (Редактирано) Добре, че днеска не ги смених не остана време , утре ще ходя да я сменя със по къса, но се чудя дали да не взема да пробвам със 550 😁 явно предния собственик е барал по леглата и ги е разбъркал нещо защото опира но не много, чува се съвсем леко. Редактирано 29 Октомври, 2019 от Fen8 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1008 #8 Отговорено 29 Октомври, 2019 И ти да продължиш като предният собственик казваш Хубаво е да вземеш това, което е за нея пък иначе сигурно и с 300мм ще чисти нещо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #9 Отговорено 29 Октомври, 2019 Намери си твоето ръководството там трябва да пише колко са чистачките. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1262 #10 Отговорено 29 Октомври, 2019 преди 36 минути, CARPERA написа: Намери си твоето ръководството там трябва да пише колко са чистачките. Точно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fen8 25 #11 Отговорено 29 Октомври, 2019 Търсих доста онлине така и не го намерих , във книжката пише но само как да се свалят без размерите. От къде мога да го намеря да го изтегля да го имам ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1008 #12 Отговорено 29 Октомври, 2019 Хора, това са ЧИСТАЧКИ. Не е нужно да се рови никаде принципно. Отиваш, дават ти 2-3 вида и мериш като не знаеш. Всяка 1 фирма за авточасти има каталози и като влезеш в магазина да си купуваш, ти излиза модела кола и човека ще ти каже какъв е твоят размер а аз съм ти го написал горе. Да го повторя освен: Размера на шофьорската ти е 500мм или 50см. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #13 Отговорено 30 Октомври, 2019 14 hours ago, Fen8 said: Търсих доста онлине така и не го намерих , във книжката пише но само как да се свалят без размерите. От къде мога да го намеря да го изтегля да го имам ? В твоя раздел има сервизно ръководство. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове