Jump to content
Fen8

Въпроси отностно горене на масло и добавка за маслото - Civic 6, 1.5

Recommended Posts

Здравейте, имам няколко въпроса.От скоро имам колата от профила ми  13-14к килиметра съм навъртял, като преди първата смяна на масло до към 7-8к килиметра маслото си беше както е налято след това рязко все едно се пресече, доста бързо почна да го гори не много, колата се кара на газ. Знам че е нормално 20 годишна кола, но ми е интересно как преди първата смяна почти не го барна, a сега почна да го гори след 2500килиметра маслото е на мерцедес заводско 10/40 преди това беше със друго масло,  като за сегашното знам доста хора карат със него и нямат оплаквания като карат и със по тънко масло от мене. 
Клапаните също са регулиране със смяната на маслото 0.18-0.23 и 0.23 -0.27 направени са по средата не съм 100% сигурен за точните параметри ,но както ги дават наполовина от зададените стойности, мисля се направиха добре. Pазхода се намали ако това е критерии за добър реглаж на клапаните, но пък почна да гори масло.Та според вас на какво се дължи маслото, клапаните или евентуален проблем със сегменти? 
Друго нещо някой запознат ли е със добавка към маслото ако колата се кара на газ има ли смисъл изобщо, доколкото знам не е добре да ce слагат добавки във маслото а това се прави газ/бензин след определени обороти да впръска бензин но за такавa добавка до сега не съм чувал? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменяш маслото с друга марка и си карай.Не ти трябва система за омасляване, достатъчно масло си има там.Акосе вдигне много разхода на масло се подготви за сегменти.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно ли е придишншия собственик да е сипал добавка да не гори масло и  след смяната да е започнала да гори?

иначе е ясно за сигменти си.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако положиш повече старание в поста с въпроса си, може и да получиш повече старание в отговорите. До колкото разбрах, на първата смяна на маслото е почнало да го гори след 7–8 хиляди км. След това си направил смяна и е почнало да гори след 2.5 хиляди км? Дори да е лошо маслото, 2500км би трябвало да издържи, освен, хипотетично, ако предната смяна е била мнооого пресрочена – достатъчно, за да скапе едно нехубаво минерално 10W-40 масло (не знам какво е това на Мерцедес, за което говориш, но не мога да изключа и да е ментак). Но по-вероятното е предният собственик да е слагал добавка и с двете смени да си я поизчистил и вече двигателят ти да си проявява апетита.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се за не добре зададения въпрос  @Pavel_Pavlov правилно си разбрал.

Благодаря за отговорите, доколкото знам не е слагана добавка от предишния собственик, поразпитах го човека си ми каза всичко както си е по колата, не мисля че нямаше да ми каже ако беше със добавка. А също и доста хора карат със това масло че и по тънко нямат проблем явно нещо при мене не е както трябва надявам се да е от маслото.
Mисля скоро да го сменя да не чакам до края на смяната със старото и да видя дали ще го гори. А според вас добре ли е да ce слага добавка и каква добавка ще ми препоръчата?

 

Редактирано от Fen8

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Bardal 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не слагай нищо в маслото,разгледай общите поръчки и си вземи едно хубаво масло.Приятел си скапа мотора на субаруто от добавка хадо.Всичко вътре беше оплескано от някаква червеникава лепкава гняс.

  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...