slavib 6 #1 Публикувано 7 Август, 2019 Теч на масло – искам да споделя и да попитам. Хонда Сивик 1.4 iS 1999 г. 4 врати – англичанка Хондата си върви нормално както преди това и не пуши (имам я от 12 години и съм навъртял лично 120 хил. сега е на около 280 хил.). Факти: Имам теч на масло на двигателя от няколко места целият двигател е в масло - разход 0.5 л. на 1000 км. След каране около 300 км. И стоене на място 3 дена след това се получава петно около 4 пръста. Теста е направен най-малко 20 пъти. Ще започнем с ремонта от горе надолу. Смяна на гарнитура на горният капак на главата (ясно се вижда теча) – не знам да ли изразявам правилно. След това искам да направя измиване за да продължим с другите констатации. Въпросите ми са няколко 1. По какъв начин да бъде направено измиването на двигателя така че да не се предизвика повреда. (може да споделите и клипове и информация полезна) 2. На кои други места да започна да гледам след измиването. 3. Приятели споменаха за отдушник на маслото - има ли такъв и къде се намира и как се чисти. 4. Какви възможни други причини може да има се течовете освен гарнитури, затягания и подобни и къде. Ще Ви бъда много благодарен ако споделите опит. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 759 #2 Отговорено 7 Август, 2019 (Редактирано) Сменяш гарнитурата на капака, щом там теча е констатиран, след това си купуваш обезмаслител(меглио) и с парцали или онази синята почистваща хартия пръскаш и бършеш, след това караш и гледаш откъде ще омасли ако има други пробиви, на мен лично заради гарнитурата на капака целият двигател ми е бил в масло, така че може само там да е причината. Редактирано 7 Август, 2019 от Rakeem Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1509 #3 Отговорено 7 Август, 2019 (Редактирано) Ако там не омасляване, провери и за теч през гарнитурата на картера.Аз имах омаслянане там и при преглед се разминах с затягане на гайките и дори имаше липсваща.Провери твоите и ги пристегни. Редактирано 7 Август, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #4 Отговорено 7 Август, 2019 Евентуално някой семеринг протекъл също. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #5 Отговорено 7 Август, 2019 Преди 3 часа, dindin написа: Евентуално някой семеринг протекъл също. По-точно на коляновия вал, от към маховика,ама и делкото не е за пропускане 😉. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #6 Отговорено 7 Август, 2019 И на разпределителния трябва да има също. Трябва да се хване де точно откъде са течовете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slavib 6 #7 Отговорено 20 Август, 2019 Днес смених гарнитурата на капака на клапаните защото течеше от там - когато казах на майсторите за миене на двигателя за да продължим надолу казаха следното Има спрейове които миришат на етер и са или на бензинова или на алкохолна основа за обезмасляване на двигателя. Особеното е че след това не се налага миене с вода което аз искам да избегна. Т.е. обезмаслител който се изпарява. Някакви идеи по въпроса - виждали ли сте такива обезмаслители Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #8 Отговорено 20 Август, 2019 Преди 1 час, slavib написа: Днес смених гарнитурата на капака на клапаните защото течеше от там - когато казах на майсторите за миене на двигателя за да продължим надолу казаха следното Има спрейове които миришат на етер и са или на бензинова или на алкохолна основа за обезмасляване на двигателя. Особеното е че след това не се налага миене с вода което аз искам да избегна. Т.е. обезмаслител който се изпарява. Някакви идеи по въпроса - виждали ли сте такива обезмаслители Чистител за спирачки най съм доволен от . Фйорх, Yacco и TRW 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slavib 6 #9 Отговорено 20 Август, 2019 после чисти ли се с вода или не Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #10 Отговорено 20 Август, 2019 Изпарява се. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slavib 6 #11 Отговорено 20 Август, 2019 Преди 2 часа, fenabg написа: Чистител за спирачки най съм доволен от . Фйорх, Yacco и TRW Този ли имаш в предвид https://mototechnica.bg/trw-brake-cleaner-sprey-za-pochistvane-na-spirachki-500ml.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #12 Отговорено 21 Август, 2019 Преди 10 часа, slavib написа: Да Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове