wwalker 5 #1 Публикувано 4 Август, 2019 (Редактирано) Привет, Опитах да свържа камера за задно виждане към светлините за задната и след това колата само върти и не пали. На таблото светва само иконката за ключа и също така светлините за задна не светят. Предполагам, че нещо съм окъсил. Веднага разкачих кабела на камерата, но без промяна. Пробвах и с втори ключ и пак същото. Къде да търся проблема? Редактирано 4 Август, 2019 от wwalker Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #2 Отговорено 4 Август, 2019 (Редактирано) Иконата за ключа е имобилайзера,а той обикновено прекъсва притока на горивото като се задеиства и за това върти и не пали.Може да не ти разпознава ключа. Редактирано 4 Август, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #3 Отговорено 4 Август, 2019 Чека светва ли? Иконата светва и изгасва , или светва и започва да мига . Проверяваш бушони. (По лесно като свалиш кората под волана . Но не тази около волана а другата която отива надолу. После сваляш петленцата на жабката смъкваш я надолу , бръкваш станично към централната конзола и напипваш едно колкото малка топка с гумена част отгоре. Натискаш гумичката отгоре надолу кръгчето където е и чуваш евентуално щтрак , и готово . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wwalker 5 #4 Отговорено 4 Август, 2019 (Редактирано) Бушона за таблото 7.5А се оказа. Долния ред най-вдясно. Взех същия от мигачите и таблото светна и колата си запали, както и задните светлини работят. Благодаря за бързата реакция на колегите. Темата може да е полезна за други, които сами си монтират камерата за задно виждане. ПС: Няма ли някаква щипка за сваляне на бушончетата, че бая зор видях с проверката? Редактирано 4 Август, 2019 от wwalker 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #5 Отговорено 4 Август, 2019 Тези щипки не вършат работа ето това е много по-добро. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #6 Отговорено 4 Август, 2019 Трябва да имаш оригинална щипка черна на цвят пъхната на таблото с предпазителите. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 789 #7 Отговорено 4 Август, 2019 Аз имам такава щипка при бушоните под капака, но за да я и извадя ми е нужна щипка, дори е по-лесно да извадя бушон, отколкото щипката. Общо взето куриозна история. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wwalker 5 #8 Отговорено 4 Август, 2019 Вече по-внимателно свързах камерата към задната и двата трансмитера светнаха, както и диодите на самата камера. Проблемът е, че на екрана нищо не излиза. Мултимедията е с андроид 9.1 и въпросът в някакъв софтуер ли трябва? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Glavanov 54 #9 Отговорено 4 Август, 2019 (Редактирано) Принципно трябва да се появи картина при включване на задна предавка, но това ако е пуснат проводник от датчика към ММ-та. Ако камерата е от комплекта, би трябвало да има инсталирано приложение, с което да я стартираш принудително. Няма ли нищо в инструкцията? Не е изключено да си опукал камерата или входа на ММ-та с това късо, но не бързай със заключенията... Редактирано 4 Август, 2019 от Glavanov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wwalker 5 #10 Отговорено 4 Август, 2019 Това представлява кабела към мултимедията. Интересно тези двата крайни просто така стърчащи ли си стоят? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Glavanov 54 #11 Отговорено 4 Август, 2019 А от страната на камерата как е. Обща практика е, там да има възможност за подвързване на светлината за заден ход в единия от стоповете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wwalker 5 #12 Отговорено 4 Август, 2019 Камерата е WiFI, т.е. откъм мултимедията и камерата по един трансмитер, което поне значи, че не е изгорял входа. Както писах точно от стопа взима ток от светлината за заден ход. Някой може ли да даде реална снимка на кабела, който влиза в мултимедията, който съм закачил в предното мнение. Подозирам него, защото двата средни кабела, които всъщност предават сигнала (жълт и черен) се бяха измъкнали от буксата и не съм сигурен, че съм ги върнал точно в правилните дупки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове