Jump to content
Sign in to follow this  
BOKLUK_CHOVEK

Stock камера за заден ход,яркост мод?!

Recommended Posts

Здрасти!

Имам фабрична камера за заден ход на акорд 8. Изображението е меко казано отвратително. Не се вижда нищо,особено при слънчев ден. Абсолютено безполезна е.

Питането ми е имате ли идея какво може да се направи? Например,как да вдигна яркостта на дисплея повече от фабричния макс ?! Освен ,че резолюцията на екрана е мега скапана (800х480) ,екрана е и много тъмен на "камера" и буквално прави камерата безполезна. 

IMG_20190607_181454.jpg

IMG_20190607_160131.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей! Като цяло диспля е доста ярък, но понеже е по старичък като модел LCD има една не приятна особенност: за да си достигне максималната яркост му трябват няколко минути работа. Т.е ако тъкмо си запалил колата и включиш на задна в слънчев ден няма да видиш почти нищо. Също и ако не го ползваш докато караш ( след като запалиш и не избереш нищо следващите 30 сек, той изгасва) и понякое време ти се наложи да паркираш и ползваш задна, тогава  се получава същото. Затова аз винаги си пускам информацията с радиото да седи на него. Просто на подсветката и е нужна няколко мин. работа за да достигне яркоста си.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Полезно би било и да се сложи допълнителна козирка над екрана и някакво черно матово покритие в котловината на таблото пред него. Целта е да се премахне попадането на пряка и отразена слънчева светлина върху екрана, но проблема е че каквото и да се измисли (и дори сръчно да се изпипа), ще си личи че не е родно, а може да стане и "колхозно". Като за проба метни парче черен велурен плат или нещо 100% черен мат на таблото пред екрана и виж ефекта на слънце.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Има начин да се освети екрана, след като включиш на задна използваш големия бутон/джйстик и го въртиш ляво/дясно и ще ти освети или потъмни екрана, но ако си в режима, който описва колегата отгое за по-тъмния екран когато си запалил на тъмно, просто трябва да изчкаш малко да превключи после с копчето няляво/надясно за светлосилата

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@joo

Мерси,яркоста наистина се увели доста посредством средния бутон (джоистик). 

Като дам на задна и пусна фаровете има забавяне 3-5 сек докато екрана мине в най-яркия режим които съм му задал,но това е приемливо на фона на предишния вариянт "неизползваема камера" :D

Сега вече,найстина мога да разчитам и реално да ползвам задната камера :D

Edited by BOKLUK_CHOVEK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...