Васил Димитров 21 #1 Публикувано 6 Юни, 2019 Привет на всички с един въпрос към знаещите! Автомобила е honda accord 7,2008 год. От известно време както си свири диска без намеса от моя страна се прехвърля на радио.В последно време и радиото започна само да се прехвърля на диска. Не че е болка за умиране,но е неприятно точно в момент,в който си се развеселил да ти секне избраната музичка. Има ли лек това и ако отговора е да какъв е той? Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #2 Отговорено 6 Юни, 2019 (Редактирано) Преди 1 час, Васил Димитров написа: -------- точно в момент,в който си се развеселил да ти секне избраната музичка. Има ли лек това и ако отговора е да какъв е той? Известно е, че Хонда диск устройството не понася чалга, за това преминава на радио. После то поверява пак диска, дали си го сменил... 🙂 Иначе сериозно- не си спомням дали има бутон за превключване CD/Радио, защото не ползвам CD. Aко има, може той да прави случайни контакти. (това теоретично) Другият по-вероятен вариант- в дисковото устройство трябва да има микро ключе, което при вкарване на диск се превключва на CD, при изваждането му- на радио. То може да прави проблем... Редактирано 6 Юни, 2019 от JapCar 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Васил Димитров 21 #3 Отговорено 7 Юни, 2019 (Редактирано) Ще отговоря на иронията така: Не слушам чалга и в дисковото устройство не е влизал диск с чалга музика! Ясно съм описал,че смяната от радио към CD и обрстното се случва в произволен момент,без да вадя или слагам диск. Благодаря! P.S. Човек не може ли да се весели и да е в настроение на музика различна от чалга? Оценявам дискретният намек,но не съм чалгар! Редактирано 7 Юни, 2019 от Васил Димитров 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #4 Отговорено 7 Юни, 2019 Колегата нямаше предвид, че слагаш диск, а че микроключето се самоактивира, ако се е развалило. За жалост няма как да помогна, понеже купих колата с развален чейнджър, но и двата съвета на колегата са валидни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #5 Отговорено 7 Юни, 2019 Преди 6 часа, Васил Димитров написа: P.S. Човек не може ли да се весели и да е в настроение на музика различна от чалга? Оценявам дискретният намек,но не съм чалгар! Всички разбраха, че колегата се шегува. Важното е да сме весели, макар че времето е мрачно 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #6 Отговорено 7 Юни, 2019 (Редактирано) Преди 7 часа, Васил Димитров написа: Оценявам дискретният намек,но не съм чалгар! Офтопик: Вкарай малко чувство за хумор...Не ме разбра, не е ирония/намек, а опит за подигравка с чалгарите...за жалост това е част от културата на значителна част от младежта...А при подобни намеци, обикновено отговорът е- Ти ли ШЪ ми казваш КВА музика да слушам? (където може е на шльокавица) 🙂 Таа, сори, не ме разбра, от твоята порода съм... А за проблемът, ако някой се сеща друго, нека каже. Когато сложиш диск, някъде вътре нещо натиска микро ключе за да превключи електрониката в CD режим. Без диск ключето е в Радио режим, но може произволно (при тръскане) да си сменя контактите... PS. Сега съм в Париж, та съм на друга вълна... Редактирано 7 Юни, 2019 от JapCar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Васил Димитров 21 #7 Отговорено 7 Юни, 2019 Няма ядове,не съм се засегнал. Просто и аз органически не понасям чалга,както може би и хората,които харесват такава музика не харесват моята. Никого не упреквам,въпрос на личен избор и манталитет е! Тъй като чалгата е болезнена тема и за мен,ще споделя, че успокоението ми е,че поне е с бг.произход и младото поколение слуша бг.музика било то и чалга! Та сега много се отплеснах! Има ли решение описания проблем(не с чалгата,той е дълбоко вкоренен),а с CD и радиото или решението е смяна на същото? Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #8 Отговорено 7 Юни, 2019 Това за което говориш, аз мисля че не е проблем на радиото, а некоректно използване на специалната радио честота, която е предвидена да дава важна информация, свързана с пътната обстановка. Ако изключиш тази функция ¨TA¨, не би трябвало да ти сменя от ЦД на радио. 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #9 Отговорено 7 Юни, 2019 Напълно е възможно от там да е визираният проблем, което значи че няма проблем. :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #10 Отговорено 7 Юни, 2019 Преди 6 часа, Васил Димитров написа: Има ли решение описания проблем с CD и радиото или решението е смяна на същото? Благодаря! Е, смяна след като някой разбиращ го отвори и провери хипотезите, но наистина споменатото от колегите за изключване на споменатата функция също е възможна причина, за това първо провери нея... За чалгата положението е трагично, но да не разлайваме кучетата, не му е тук мястото... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Васил Димитров 21 #11 Отговорено 7 Юни, 2019 Много Ви благодаря! Аз изобщо не знаех за какво е това копче. Утре ще проверя дали е активирана тази функция и ще пиша. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Васил Димитров 21 #12 Отговорено 9 Юни, 2019 Здравейте отново! Функцията " ТА"беше активирана! Наистина никога нямаше да се сетя,че може да е от нея,а и никога не съм знаел какво значи това. Надявам се занапред да не се случва това "прехвърляне". Много благодаря на отзовалите се за вещото мнение! С най-добри пожелания! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #13 Отговорено 9 Юни, 2019 (Редактирано) В БГ Акордите не идват ли си с книжка на какъв да е език? Вероятно и онлайн ръководства (PDF) за експлоатация има, не знам, защото при мен си има книжка... Когато купя кола, с кеф я преглеждам, поне да знам какво има... Вярно е, че по БГ манталитет по въпроса, правилото за каква да е техника е- Ръчкаш всички копчета и ако не се справиш, тогава чети ръководството... Редактирано 9 Юни, 2019 от JapCar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #14 Отговорено 10 Юни, 2019 @Васил Димитров Колега, прчети ето тук допълнително: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Васил Димитров 21 #15 Отговорено 10 Юни, 2019 Продължава да следя темата и отново благодаря на включилите се в нея! Вярно е че при документите имам няколко книжки за експлоатация, между които сигурно е и тази с инструкции за радиото,но си признавам, че не съм си правил труда да ги преглеждам и превеждам. За какво да си губя времето като Вие сте една отзивчива енциклопедия? Благодаря Ви отново! Колега ogi28b какво да чета,няма линк? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #16 Отговорено 11 Юни, 2019 Прилагам изгледа на страницата: Ако не я виждаш по този начин, сигнализирай на екипа на форума, за да проверят за неизправности. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове