Deyan Angelov 0 #1 Публикувано 13 Май, 2019 Здравейте, колеги, Бих искал да споделите, как ви е монтирана газовата бутилка(ако може със снимки), тъй като се разколебах на варианта с тороидална бутилка. Доводите са ми следните: - Вариант 1 - ако използвам тороидална, забравям за резервна гума, тъй като е 17-ка и е голяма и ще заема доста от багажника. - Вариант 2 - ако използвам бутилка тип буре(този вариант все повече ми допада), ще заеме само едната седалка, която може да се сваля, а другата ще остане свободна(за ски или други неща, които са по-дълги). Също така, към Вариант 2, някой слагал ли е странично, зад стопа 30 л. бутилка. Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Deyan Angelov 0 #2 Отговорено 14 Май, 2019 Мисля да се спра на Вариант 1, че е най чисто изпълнение и всичко е скрито, а и бутилката ще е с голяма съвместимост. А за резервна гума или сгъваема или spare kit ще взема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailopp 291 #3 Отговорено 14 Май, 2019 Карам много извънградско и не мога да се лиша от резервната гума... за мен е прекалено голям риск за главоболия. Затова 30л зад стопа. Зарежда се често обаче, но за 2.0 двигателя е ок и изкарва около 300 км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Deyan Angelov 0 #4 Отговорено 14 Май, 2019 (Редактирано) Би ли споделил снимка? Редактирано 14 Май, 2019 от Deyan Angelov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 734 #5 Отговорено 14 Май, 2019 (Редактирано) ... и аз да споделя опит. За да си ползвам багажника съм сложил тороидална бутилка и за мен това е най-удачния вариант. Намерих изключително малка патерица 15" от Мазда 6, която заема минимално място и с толкова малки размери, че имам много опции за позициониране, за да не ми пречи. 15" не става на предно колело, но планът е да я слагам отзад ако спукам гума ... явно имам голям късмет за близо 140 000км не ми се е налагало да я правя тази схема. Отделно, не всички 8-ма ген изобщо имат резервна гума. И още по-отделно за 30лв към каското може да се добави безплатна пътна помощ, с покритие в ЕС (по спомен за ЕС, за цяла България със сигурност важи.) Та аз не бих сложил бойлер, при него неудобството е сигурно и постоянно, а ако нямаш резервна гума неудобството е потенциално (може да и доста по-голямо, но може и никога да не се случи). Редактирано 14 Май, 2019 от Чавдар K 3 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #6 Отговорено 14 Май, 2019 (Редактирано) 55л бойлер в седан акорд 8. Все още има достатъчно место за товари. Багажника е дълбок,дефакто рядко би сложил нещо близо до седалките,защото се налага да се навреш в него за да го извадиш после,което си е неприятна процедура Редактирано 14 Май, 2019 от BOKLUK_CHOVEK 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #7 Отговорено 15 Май, 2019 (Редактирано) Също така приставката за зареждане се събира без проблем при капачката за зареждане на бензин. Да знаеш,че там става супер и да не ти направят някоя цигания. Моята приставка я държа постоянно завинтена там,капака се затваря без проблеми. Редактирано 15 Май, 2019 от BOKLUK_CHOVEK 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Deyan Angelov 0 #8 Отговорено 15 Май, 2019 (Редактирано) А няма опасност, така ще е Редактирано 15 Май, 2019 от dindin Предходно мнение не се цитира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #9 Отговорено 15 Май, 2019 Преди 16 часа, BOKLUK_CHOVEK написа: 55л бойлер в седан акорд 8. Все още има достатъчно место за товари. Багажника е дълбок,дефакто рядко би сложил нещо близо до седалките,защото се налага да се навреш в него за да го извадиш после,което си е неприятна процедура Хубаво даваш акъл,ама тоя монтаж може да мине преглед само в Горно Нанадолнище...:). Идеята на тези гофри е като се пръсне нивомера ,газта да излезе през тях извън купето.При теб са монтирани само за парлама.Там се монтират скоби...трябва да имаш щутцери и в багажника и да се уплътнят идеално... Я да видим ползите от бойлера написани подред: 1.Забранена за ползване в половината ЕС.по гореописаните причини.Никога не може да се осигури дебит за изтичане на много газ за кратко време извън колата.Гофрите стареят и се късат.Трябва да се подменят на всеки 2 години.Под налягане се пръскат и пълнят колата с много газ.Това е невъзможно да се случи при тороидална бутилка.Там отвора в пода е 60мм. 2.Добавено 75кг живо тегло в задната част на автомобила.Защо това е проблем? Пружините са смачкани,нарушава се баланса на спирачното усилие, 3. Камшичен удар при всеки завой.Газта винаги се намира в равновесно състояние течна/изпарена фаза в зависимост от тепературата.Вътре няма сепаратори и при конкретния монтаж имаш люшкане на течната фаза в двата края .Това се усеща с задника на всяка рязка маневра. 4.Шумен нивомер.При полупразна бутилка нивомера трака на всяка дупка.По последни статистики дупките са на всеки 1 метър 5 .Висок център на тежестта.Разликата в монтажите е 40 см. При критичен завой задницата се мъчи да отлепи предницата от пътя и то с удар. 6.Конденз в купето.При зареждане бутилката кондензира влагата в околния въздух.Това всичкото вода ти капе в багажника на мокета.Дъното след време гние ако не се вземат мерки. Та като се замислиш по добре да си купиш нови гуми и да изхвърлиш бойлера... 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VangelZ 5 #10 Отговорено 15 Май, 2019 При мен така се е получило. Бутилката е 30-35л. забирал съм макс 31-32л. и стигат за около 220 - 330 км. според зависи. 4 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #11 Отговорено 16 Май, 2019 (Редактирано) Markony, бутилката умишлено съм я сложил там,защото 1.Ще имам резервна гума на предвиденото фабрично место за това 2. Бутилката събира повече газ.Имам друга кола с малко бутилка и повече не искам да имам такава и да търся бензиностанции постоянно. 3. Дълбочината на багажника ми,на мен лично ми е безполезна,няма какво да слагам там,ако не беше бойлера за газ най-вероятно щех да сложа 12" бас туба. Но предпопитам обемна бутилка с газ,казах защо. Всеки сам си решава според личните си виждания и според нуждите си. Колегата искаше снимки на бойлер в багажника - дадох му.Да прецени кое го устройва него. Ако все пак е наистина стане чааак пък такава драма,както го описа ти за тази бутилка ,винаги мога да я сменя за 50-60лв с такава за резервната гума.А тези "камшични удари,нестабилности в завой" и другуте неща не съм ги усетил нито на тази кола нито на другите 3 на газ които имам Редактирано 16 Май, 2019 от BOKLUK_CHOVEK 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 116 #12 Отговорено 16 Май, 2019 (Редактирано) И какъв е проблема да си носиш резервната в багажника, дори може да не и фиксираш мястото и пак ще заема по малко място от бойлера отзад, и пак ще си по спокоен при случка. Аз например дори не шофирам с резервна гума, първо си имам оригинален комплект с компресор и пяна, за всякакви такива случаи, отделно ако нося патерицата, то тва се случва при пътувания на далечни разстояния, през останалото време е заеб*на в мазата. Не знам колко гуми сте пукали, и къде карате, за 12 години аз съм пукнал 1 гума, и то си беше моя грешка, разбира се говорим за гуми, които се сменят на 4 сезона, а не се карат криви и изтъркани докато се случи лошото. В крайна сметка всеки си преценява, просто явно аз не виждам логика в избора на някои колеги. Редактирано 16 Май, 2019 от sashua 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maximus 11 #13 Отговорено 17 Май, 2019 Преди 14 часа, sashua написа: Не знам колко гуми сте пукали, и къде карате, за 12 години аз съм пукнал 1 гума, и то си беше моя грешка, разбира се говорим за гуми, които се сменят на 4 сезона, а не се карат криви и изтъркани докато се случи лошото. Аз лично за 2 месеца имах 2 рапидки в гумите и беше драма без резервна. Да не говорим, че поради липса на резервна ми набиха акт за 200 кинта, защото един кавал ме засече и за да не го ударя се ударих в бордюра (така я сцепих, че тая пяна и компресора към нея нищо не вършат) и оттам СБА, Армеец, КАТ и кОр за мен (ако имах резервна, щях да си я сменя на пътя и въобще да не се занимавам с каско и КАТ). Това че ти за 12 год. нямаш спукана гума, не означава, че и другите ще имаме същия късмет. 3 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #14 Отговорено 20 Май, 2019 Имаш акт за липса на резервна гума? Адвокат имаш ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maximus 11 #15 Отговорено 21 Май, 2019 (Редактирано) Нямах резервна и оттам се почна едно звънене на СБА, защото имам безплатна пътна помощ. Ако имах резервна, щях да си я монтирам и хич да не се занимавам нито с тях, нито с гадните застрахователи. Редактирано 21 Май, 2019 от dindin Предходно мнение не се цитира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове