Presiyan 0 #1 Публикувано 2 Май, 2019 Здравейте, от близо месец вече съм горд собственик на Хонда и за момента съм много щастлив от този факт. Обаче... имам един - единствен проблем. Не ми работи парктроника Та идеята ми е дали някой е имал подобен проблем. Изглежда системата като да работи, но зумера не пищи. Като закача колата за компютър и махна някой датчик, веднага в системата излиза грешка за откачен датчик. Казаха ми че най-вероятно проблемът е в платката, която е залепена зад таблото за скоростта. Но силно се надявам да не е там, защото ще трябва да сменя цялото табло, предполагам Ако сте имали подобен проблем и сте го разрешили или се сещата за следващи стъпки за остановяването на проблема, бих се радвал да споделите П.П. Също така като оставя фаровете пуснати и отворя вратата не се чува никакъв сигнал, който да подсети за тяхното изключване.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #2 Отговорено 2 Май, 2019 Изобщо нялакъв звук пува ли се от твоя зумер. Като оставиш ключа в таблото и не си на контакт ,зумера не спира да пищи докато не махнеш ключа или не минеш на контакт. Това пищене има ли го(направо ми къса нервите на мен :Д) Ако го няма,провери си първо зуюера дали е ОК.Зад таблото с уредите е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Presiyan 0 #3 Отговорено 2 Май, 2019 Не се чува никакъв звук в каквато и ситуация да е аз го видях зумера като свалих таблото, но ме достраша да пипам като цяло по платката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #4 Отговорено 2 Май, 2019 (Редактирано) Отпояваш зумера и го тесваш,би трябвало да бачка на 12V. Като го захраниш с 12V ако не издаде никъв звук - заминал е. Ако е с 2 крачета ще минеш с 2лв за нов. Също може да премериш с мултицет дали идва захранване на пиновете му на платката. Само сложо ключа в таблото и "глей кво става",ще ти надуе клавата с това непрестано пищене (тоес ще имаш захранване на пиновете ако всичко с платката е ОК) Редактирано 2 Май, 2019 от BOKLUK_CHOVEK Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Presiyan 0 #5 Отговорено 2 Май, 2019 Мерси, ще потърся някой, който разбира от електроника, че ме е страх да не направя нещо на платката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6042 #6 Отговорено 2 Май, 2019 Преди време течеше обсъждане, дали това може да се деактивира (от водача по желание), но не помня темата и краят и. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1241 #7 Отговорено 2 Май, 2019 (Редактирано) Преди 4 часа, Presiyan написа: Мерси, ще потърся някой, който разбира от електроника, че ме е страх да не направя нещо на платката А когато включиш на задна включват ли се светлините за заден вход? Показва ли се нещо на таблото за дистанция? Така описано не може нищо да се каже. Редактирано 2 Май, 2019 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #8 Отговорено 2 Май, 2019 @Митко Йотов За това питах колегата дали изобщо се чуват някакви звуци от този зумер и той каза,че нищо не се чува,даже и неприятното пищене на ключа в таблото. @ceco_accord Стигнахме до извода че, няма фабричен начин по който да се премахне проклетото пискане че ключа е в таблото. За това аз набедих самия зумер или проблем с захранването му. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1241 #9 Отговорено 2 Май, 2019 (Редактирано) преди 13 минути, BOKLUK_CHOVEK написа: @Митко Йотов За това питах колегата дали изобщо се чуват някакви звуци от този зумер и той каза,че нищо не се чува,даже и неприятното пищене на ключа в таблото. @ceco_accord Стигнахме до извода че, няма фабричен начин по който да се премахне проклетото пискане че ключа е в таблото. За това аз набедих самия зумер или проблем с захранването му. Да е един общ зумер.Не ми се вярва.Не,че не е възможно но това ще е първата кола която виждам така. Редактирано 2 Май, 2019 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #10 Отговорено 2 Май, 2019 Общ е зумера.Гледал съм клипове как в америка го махат за да не им надува главите пискането за ключа хаха Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Presiyan 0 #11 Отговорено 2 Май, 2019 2 hours ago, Митко Йотов said: А когато включиш на задна включват ли се светлините за заден вход? Показва ли се нещо на таблото за дистанция? Така описано не може нищо да се каже. @Митко Йотов ако на обурудване без навигация се визуализира някъде дистанцията - при мен няма визуализация Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1241 #12 Отговорено 3 Май, 2019 (Редактирано) Не ръчкай за сега нищо.Изчакай малко. Ако някой колега има снимка на работещ парктроник нека качи снимка. В ръководството е описано как работи и какво се показва. Редактирано 3 Май, 2019 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #13 Отговорено 3 Май, 2019 Показва се индикация на информационния дисплей на таблото с уредите + пищенето на зумера. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Presiyan 0 #14 Отговорено 3 Май, 2019 (Редактирано) При мен това е поведението при включена задна което ме навежда на мисълта, че или има повече от 1 проблем, или някой от пътищата по платката за пренос на данни е прекъснат... Редактирано 3 Май, 2019 от Presiyan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1241 #15 Отговорено 3 Май, 2019 (Редактирано) Направо не ти работи парка. Това на снимките е работещ парк. Не пипай зумера,проблема не е в него. Моето мнение,че ти е изключен софтуерно.И причината по всяка вероятност е,че някой от датчиците се ебава и ли нещо по веригата е дало на контакт и пищи постоянно.Търговеца за да може да продаде по бързо без да сваля от цената и да избегне неудобни за него въпроси просто го е бамнал. Редактирано 3 Май, 2019 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #16 Отговорено 3 Май, 2019 Моето ЛИЧНО мнение е, че зумера не може да се изключи софтуерно, по-скоро предния собственик е резнал кабелчетата на зумера за да не го дразнят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1241 #17 Отговорено 3 Май, 2019 преди 2 минути, Tokio написа: Моето ЛИЧНО мнение е, че зумера не може да се изключи софтуерно, по-скоро предния собственик е резнал кабелчетата на зумера за да не го дразнят. Не зумера а парктроникът изобщо.На една моя бивша кола можеше да се изключи / включи,мажеше да се настрои силата на звукът. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #18 Отговорено 3 Май, 2019 преди 3 минути, Митко Йотов написа: Не зумера а парктроникът изобщо.На една моя бивша кола можеше да се изключи / включи,мажеше да се настрои силата на звукът. Бившата ти кола вероятно не е била Хонда, а това има значение. В случая колегата няма никаква звукова сигнализация, което навежда на мисълта, че зумера изобщо не работи. Дори няма звук при отворена врата или ключ в контакта. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1241 #19 Отговорено 3 Май, 2019 (Редактирано) Така е,но при него няма и светлинен.Което ме навежда на мисълта,че парка му е мъртъв,или някой му е помогнал да заспи. https://www.bultraco-sofia.bg/ Ще кажат. Редактирано 3 Май, 2019 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KTD 3 #20 Отговорено 3 Април, 2020 Знае ли някой къде се намира този модул https://www.ebay.com/itm/HONDA-CR-V-MK-3-PARKING-SENSOR-ASSISTANCE-CONTROL-UNIT-PDC-39670-SWW-G01-OEM-/303127800778 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #21 Отговорено 3 Април, 2020 Мисля че е под кората в багажника. Тази която е в ляво. Поне моя е там хванат 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivo_vt 0 #22 Отговорено 24 Септември, 2020 Здравейте, да използвам темата за да задам и аз един въпрос. От месец имам Акорд 2009 и единственият технически проблем за момента са предните парктроници. На таблото винаги излиза съобщение, че засичат обект( дори и да няма такъв) и съответно зумера не свири като доближа нещо. Преден ляв и задните работят ОК. Мислех направо да си купя нови (или поне 1, за да видя дали е от това проблема) и да си поиграя да ги сменя, но дали някой има идея дали ще ги разпознае новите( били те оригинални или не ) или ще трябва компютърна намеса? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове