jungles 78 #1 Публикувано 25 Април, 2019 Здравейте колеги , обтегача ми е сдал багажа ( има шум и тялото доста резонира при подаване на газ) и се поразрових и прочетох , че някой афтър-маркети не изкарват много дълго... Някой от вас имали такова наблюдение и съответно ако има насоки отностно марка ,която що годе издържа ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #2 Отговорено 25 Април, 2019 Имам опит с INA - 31170-PNA-023 около 120лв. до тук 40к км и нямам проблеми. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 306 #3 Отговорено 25 Април, 2019 Свали ремъка, завърти ролката на ръка, огледай, щом шуми, сменяй само лагера, той е евтин. Ако е отслабнала/счупена пружината, би трябвало като натиснеш ремъка да се усети... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #4 Отговорено 25 Април, 2019 Лагера го смених , първоначално гледах само ролката ,и имаше голяма амплитуда и си помислих ,че лагера е аут , но се оказа обтегача. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6144 #5 Отговорено 25 Април, 2019 На угасен мотор, дърпаш силно ремъка напред към фара. Ако ти е лесно и не се връща рязко, а се бави е отслабнала пружина на самия обтегач. При работа на мотора издава странен звук и маркера танцува отвъд диапазона си. Имах такъв проблем и го смених с втора употреба - оригинален. Не знам колко ще изкара, но вече 3 години се държи прилично. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #6 Отговорено 25 Април, 2019 Странният звук го имам ! Чудя се дали си струва дам 20-30 лева са втора ръка... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6144 #7 Отговорено 25 Април, 2019 Никой не може да гадае - това е чарк. Може да изкара 5 дена или 5 години. И с новия е така, но е в гаранция. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #8 Отговорено 25 Април, 2019 И като се сетя ,че тия със втората ръка колко са полудели ... Скоро ми искаха 250 лева за щора за багажник .... Иначе за малшанса е ясен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1262 #9 Отговорено 26 Април, 2019 Купи си нов бе човек,защо го подлагаш на съмнение! Как ще сложиш обтегач втора употреба,какво ли ще очакваш от него. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Grozio 0 #10 Отговорено 1 Май, 2019 Привет, лагера на обтяжна ролка добре си го сменил,другото като шум е от ролката на алтернатора ,тя здава багажа и може да блокира също се сменя. Пружината е много яка едва ли ще се е разтегнала . При мен се случи да сменям (лагер +ролка на генератор) на около 165000км. Успех! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #11 Отговорено 1 Май, 2019 Това за ролката на алтернатора само от твоя опит с твоята кола ли го казваш, или имаш наблюдения върху много автомобиили / чул си от сервиза? Любопитно ми е, не се заяждам. Просто хората често си вадят изводи от една случка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6144 #12 Отговорено 1 Май, 2019 И на моята алтернатор ролка лагера е сменен, горе долу на посочените от колегата км. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Grozio 0 #13 Отговорено 15 Май, 2019 Привет колега, не отварям дискусия, а споделих какво се е случило на моята кола преди време . Оправи се след смяната на ролката на алтернатора и лагера на опегача. 2.2 дизел. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове