Misho75 1 #1 Публикувано 18 Март, 2019 Смених термостат датчик капачка но продължава да загрява Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #2 Отговорено 18 Март, 2019 Какъв термостат сложи за модела работи на определена температура .Кой датчик смени този в корпуса на термостат включва вентилатора,има друг показва температурата да не лъже той. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
radonik 10 #3 Отговорено 18 Март, 2019 Здравейте, понеже не е описано подробно условията при които загрява, проверихте ли дали се включва вентилатора? Ако не, каквото и да сменяш друго, ще си загрява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shokerr 0 #4 Отговорено 18 Март, 2019 смених термошланг но продалжи да грее някои имал лие такав проблем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #5 Отговорено 18 Март, 2019 (Редактирано) Я и двамата да вземете да си научите да питате.Кое грее камината в къщи главите ви ли. Може ли малко повече да обясните или ви мързи толкова. ТРЯБВА С ЧЕНГЕЛ ДА ВИ МЪКНЕМ ОБЯСНЕНИЯТА.Такива и отговори ще получите. Редактирано 18 Март, 2019 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #6 Отговорено 19 Март, 2019 Колега и аз смених три термостата и две капачки, докато не разбера, че радиатора се е запушил. Купих нов и го смених и всичко се оправи, а стария го отворих и вътре само бетон дето нямаше. Около 10-15% беше чист всички други канали бяха задръстени. За да разбереш дали е от радиатора, като започне да загрява пусни парното на топло и на max, ако стрелката почне да пада до нормално ниво, сменяй радиатора запушен е. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Misho75 1 #7 Отговорено 19 Март, 2019 Благодаря колега ще пробвам и това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #8 Отговорено 20 Март, 2019 "Газена" уредба да си слагал скоро? Ако си, търси проблема там. Газаджиите не знаят от къде да вземат отопление за редуктора или изпарителя и затова загрява. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #9 Отговорено 20 Март, 2019 (Редактирано) Да най големите неграмотници сред газаджиите да ти вържат отоплението на изпарителя на мястото на U образно то съединение,защото там е най лесно и ще спести някой лев.Такива просто трябва да ги затварят.Но си мисля че когато е вързана там реално е по висока температурата на главата а ти не го забелязваш. Но така или иначе никой от питащиите не написа какво как и кога го прави,какво показва стрелката на таблото. Редактирано 20 Март, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
А. Д. 80 #10 Отговорено 21 Март, 2019 (Редактирано) Колегите правилно са порицали автора на темата. Има няколко теми и обсъждания за това, лично мои две. А иначе може да загрява от газова уредба(монтирана лошо),термостат, датчик, радиатор, спукан маркуч, гарнитура глава и т.н. Ако искате съвет задайте правилния въпрос, после може да пишете за решаването на проблема, общо взето за това е форума. От мен Успех с ремонта. Позрави. Редактирано 21 Март, 2019 от doni правописна грешка 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Misho75 1 #11 Отговорено 24 Март, 2019 Здравейте колеги.продължавам да имам проблем с охладителната система смених всичко радиатор термостат термошланг водна помпа но колата продалжава да загрява.Някой имал ли е такъв проблем дайте съвет какво друго може да е.Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
А. Д. 80 #12 Отговорено 24 Март, 2019 Гарнитура на глава. Газова уредба.Неразбрах с газова ли си Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Misho75 1 #13 Отговорено 24 Март, 2019 Преди 6 часа, Misho75 написа: Да с газова съм но досега не съм имал проблем Вече година я карам и несъмнено имал проблем Не съм имал проблем с газовата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #14 Отговорено 24 Март, 2019 (Редактирано) Като си я карал година какво пречи сега да е за гарнитура? Какво е термошлнаг.? Духнала е гарнитурата. Отоплението на изпарителя къде е вързано? Залагам на 2и 3 цилиндър ако е духнала. Губи ли течно как се държи колата. В изречение на пост няма как да стане. Редактирано 24 Март, 2019 от fenabg 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Misho75 1 #15 Отговорено 24 Март, 2019 Не губи течност върви си много добре не пуши отзад.А термошланг е датчикък който включва перката на радиатора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
А. Д. 80 #16 Отговорено 25 Март, 2019 Зравей колега, Всички симптоми клонят към гарнитура на главата. Не е задължително да пуши и да губи много течност, това е постепенно. За да си сигурен направи проба за газове в охладителната система (около 25 лв). Друго което се сещам и "души" охладителната система е свързването на газовата на "У" образният маркуч, повечето газаджии го свързват там, а това е доста неправилно. Надявам се да се окаже нещо дребно, но това е моето мнение. П.С. Минах през твоя филм и ти говоря от опит. Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Misho75 1 #17 Отговорено 25 Март, 2019 Преди 13 часа, Misho75 написа: Не губи течност върви си много добре не пуши отзад.А термошланг е датчикък който включва перката на радиатора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Misho75 1 #18 Отговорено 25 Март, 2019 Здравей колега ходих и на газаджия добър майстор каза че всичко е нормално вързано понеже била заводска. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
А. Д. 80 #19 Отговорено 25 Март, 2019 Колега, Форума е основан на правила на взимопомощ и мнения. Мисля, че ако искаш помощ е хубаво да постнеш снимка, няколко по-подробни описания на проблема. Имам чувството че ти "Вадим с ченгел думите" а, ти ни даваш само констатации-заводска газова- ми добре, ама какво от това- разбираме ли къде е вързана охладителната система -не. Загрява -колко? до край е стрелката? Връща антифриза в казанчето и прелива? Никой не разбра. Въпреки желанието да помогна, аз съм дотук. Успех с твоя ремонт. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #20 Отговорено 26 Март, 2019 Преди 16 часа, Misho75 написа: Здравей колега ходих и на газаджия добър майстор каза че всичко е нормално вързано понеже била заводска. Хонда - и заводска газова!?! Ти вярваш ли на това? Ако да, ще продължи да грее! Ако не, намери темите тук, как правилно се връзва газовата (ако вече не е късно), защото следващата стъпка е гарнитура на главата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ra6ko 6 #21 Отговорено 26 Март, 2019 (Редактирано) Здравей колега и аз подобен проблем със загряването още от миналото лято, но дойде есента и когато е на топло завъртяно парното не вдига никаква температура. Та и аз смених термостат, датчик на температурата( беше за друг проблем но го смених така ли иначе) и радиатор понеже мислих, че е запушен понеже като завъртя на топло и градусите падаха, Но проблема продължи. Та с едно OBD свързано към телефона почнах да следа градусите от компютъра дирекно, а не какво ми показва стрелката на таблото. Забелязах, че от 85 градуса до 103 стрелката на таблото седи в едно положение и не мърда, но качи ли над 103 почва вече да реагира и се покачва. Моята газова и на баща ми( едни и същи CR-V-та ) съм ги вързал на това въпросното U маркуче, понеже помислих колко ще попречи на термостата ако толкова мине през изпарителя първо, ами достатчно много му пречи, Оказа се че когато е вързан там температурата играе от 82 до 107 градуса при мен, а при него от 80 до 103 затова при мен видях някакви признаци на загряване, а при него не. В крайна сметка върнах този U маркуч и температурата си закова 88 до 92 нито нагоре нито надолу. Сега при теб незнам къде е вързана понеже не видях да си написал, но ако е там по-добре върни въпросния маркуч на мястото му. Знам, че ако е гарнитура е за смяна при студено палене почва да надува маркучите предната ми кола беше така, ако искаш пробвай. С това мога да помогна. Редактирано 26 Март, 2019 от Ra6ko 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове