nupi 79 #1 Публикувано 25 Януари, 2019 Привет колеги, Може ли да ми дадете информация, колко е височината на задницата. Имам съмнение, че моята е паднала отзад. Най-лесен е размера над задните гуми на най-високата част от дъгата на калника. С нормални гуми естествено. От всички manual-s не откривам височина отзад и не мога да преценя дали не е клекнала. Колата я държа винаги заредена с газ и бензин и не знам дали тове не я сваля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zzfz98 12 #2 Отговорено 26 Януари, 2019 Моята не е клекнала толкова в сравнение с другите все още. Ще измеря колко е. Има тороидална бутилка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zzfz98 12 #3 Отговорено 30 Януари, 2019 Малко късно, но...около 72см от земята до ръба на калника. Стандартен размер джанти и гуми с 1.9-2.0 налягане 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zzfz98 12 #4 Отговорено 31 Януари, 2019 Не ми даде да редактирам поста. 73-73.5см с 10л бензин и съвсем малко газ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #5 Отговорено 4 Февруари, 2019 Много благодаря колеги! Щеше да бъде странно да се залепя на чужда кола и нещо да меря. А другият проблем е, че около мене няма много CR-V-та. А повечето хонди са винаги в движение-като самолетите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #6 Отговорено 4 Февруари, 2019 Дай и на твоята колега аз карам с 16 ки и гуми 215 65 16 При мен е 71.5 см 35л газ и 25л бензин Хубаво е да се даде и с повдигната кола такава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #7 Отговорено 7 Февруари, 2019 Стандартен размер гуми на 1.9, с около 35 л бензин и 5 л газ, вече е 71 см и то при положение, че съм с шайби Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #8 Отговорено 7 Февруари, 2019 (Редактирано) Всичко се оправя с нови задни пружини при приятел беше доста разтворена задницата и провиснала.Дори могат да се поръчат и подсилени и по -високи. Ето Редактирано 7 Февруари, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zzfz98 12 #9 Отговорено 7 Февруари, 2019 Според мен не си заслужава 3-400лв за тези стари кошове само за да се вдигне задницата няколко см. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #10 Отговорено 8 Февруари, 2019 Ако взимаш от тази поръчка.Има и по-евтини задни пружини.Вложки,шайби всичко е за сметка на влошаване на други характеристики на задното окачване.Няма как да се премахне умората с годините в метала на пружината,нови и всичко идва на мястото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #11 Отговорено 11 Февруари, 2019 Да, да ....отивам към смяна на задните пружинки. За разкрачване, не е разкрачена, но се вижда, че отзад е по ниска. Реално е винаги с пълен резервоар+ газта, която и тя си тежи. Не знам предишниат горд собственик какво я е тормозил но има и теглич, което говори, че е била товарно добиче. Между другото това е голяма работа- теглича! Досега съм нямал кола с теглич, но вече вземам назаем ремарке от съсед и си е голямо удобство. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тони Паскалев 6 #12 Отговорено 25 Февруари, 2019 Колега не ти давам наклон на шапката, но по добре сложи подложки на пружините. Или от 2 ръка от мома англичанка. Не си заслужава инвестицията . Колеги са го правили и след известно време пак е на този хал. Има чертеж за подложки. Но да знаеш ,повече от това няма да се промени. И аз смятам да и слагам подложки. Но честно да ти кажа , 2год.я карам така и доста се замислям дали си заслужава. По думите на колегите и на монтьора който попитах , ми одговарят. Недей да го правиш , имаш умора на тампоните , да не стане изведнъж да ги смениш всички тампони. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #13 Отговорено 25 Февруари, 2019 Вече две год колега смени и 4те пружини и колата е видимо по-добре и не е увиснали задницата . Преди беше като стойката на немска овчарка. Подложките вдигат колата но влошават окачването отзад,имат минуси да пружини те по голяма инвестиция но всеки решава кое и как според джоба си.Има и умора на метала на пружината с подложка това не се решава. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #14 Отговорено 26 Февруари, 2019 Умората на пружините няма как да компенсирам с подложки. Имам чертеж на тези втулки, но не мисля, че ефекта ще е кой знае какъв с тези + 20-30мм подложки. Още повече, че отзад не е разкрачена. Просто е ниска от умора, бензин и газената бутилка. Омръзна ми като кача 4 човека и тръгна на море примерно колата да заприличва на "Варшава" и да опира отзад ако въобще има тампони някакви или директно отива на противоударните на амортисьорите. Пружините са по 120лв. без отстъпка. Като гледам са три болта+ скобата за пружините. Малко да става за работа и ще разчекна пусти макферсони. Винаги когато съм искал да мина тънко/примерно втулките/, съм плащал скъпото + тънкото, което не е много готино. Поздрави на всички! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #15 Отговорено 27 Февруари, 2019 Здравейте Колеги. При мен също колата беше с по-ниска задница. Реших да закупя нови пружини (Немски-100лв/бр.) не помня марката, но след смяната получиш 5мм подобрение в сравнение със старите. Проблема с провисналата задница си го реших с фланци 4см. Сега отзад е с 1см по-висока от предницата. Незнам дали съм попаднал на пружини менте, но това се случи при мен. Относно возията не съм усетил голяма разлика с и без фланците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #16 Отговорено 28 Февруари, 2019 Колега, не си ли я предобрил във височина? При мен най-голямото дразнение е не, че е много паднала отзад, колкото, че кляка от багаж 50-60кг. и от две деца на задните седалки. Както си снимал колата, която е стъпила на наклон, е доста висока. На равно ще е още по-висока! Истинското положение на купето спорен мен и сервизните тефтери е равно отпред и отзад, даже отзад е по-ниско с 10-15мм. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #17 Отговорено 4 Март, 2019 Днес я паркирах на равно място и ролетката показва 75см отзад и 74см отпред. Тези данни са при пълна газова и половин резервоар бензин. При товар в багажника от 114л вода пада на около 74,5см. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #18 Отговорено 20 Март, 2019 (Редактирано) Сега се присетих да измеря моята с нормални гуми и налягане с пълна бутилка газ и 10-тина литра бензин.Отпред е 74см отзад 73.5см без намеси от моя страна. ............ Сетих се,че съм подлагал шайби че беше лееко разкрачена. Редактирано 20 Март, 2019 от Stefan4eto 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #19 Отговорено 20 Март, 2019 (Редактирано) Е вече и аз се притесних не може така май е много китайска ролетката ми 10л газ и 10л бензин явно много тежа аз и са омекнали пружините. Редактирано 20 Март, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zzfz98 12 #20 Отговорено 21 Март, 2019 Ами ще трябва да качвате по-фини мадами отзад Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #21 Отговорено 15 Юли, 2019 Да напиша, че смених пружините преди месец! Много съм доволен и колата е много по-стабилна вече в завой. Усеща се коренна разлика и съм доволен. Като цяло трябва да знаете, че не се вдигна и остана колкото си беше реално. Момента, който мразех и исках да избегна вече го няма- туба с вода и 20-30 кг багаж+две деца и задницата е паднала с 10 см. Вече го няма този момент! Реално проблема е в омекването на пружините. Новите /Каяба/ не можех и да ги огъна, а старите си ги свивах на ръка и крак помалко. Така, че подложки, гъдели- не си заслужава. Ако някой иска стари пружини, подарявам ги! 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #22 Отговорено 7 Ноември, 2019 На 7.02.2019 г. at 19:03, kalintry написа: Стандартен размер гуми на 1.9, с около 35 л бензин и 5 л газ, вече е 71 см и то при положение, че съм с шайби И моите задни пружини са сменени. Потвърждавам - след "наместването" им колата не се вдигна с повече от сантиметър. Но се усеща разлика. Не "коренна",но все пак се усеща. Стегната е. Дори визуално е някак си повдигната. Все още не съм я товарил, както подобава, за да оценя разликата с/без товар. Пружините са шведска стомана!!;-) LESJOFORS. Щеше ми се да са Каяба. Чувал съм, че са усилени, но към момента на покупката се оказа, че няма наличности. Късане на болт, рязане на болтове, набиване на нови тампони на амортисьори... Занимавка си е и се искат знания, умения и дух Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове