Mkilla 983 #1 Публикувано 23 Януари, 2019 Здравейте, някой, който е монтирал детско столче в 6-та хеч, може ли да сподели информация, как и по какъв начин става това? Какъв вид столче трябва да се закупи за да пасне на 6-та хеч? Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #2 Отговорено 23 Януари, 2019 Неудобното в случая е, че сивик 6 няма isofix (накратко описано скоби, които се намират между сгъвката на седалка и облегалка, за които се захваща столчето и така детето може да се закопчава с колана на колата). Ако е за по-малка възрастова група т.е. столчето си има собствен колан, а самото то трябва да се захване с колан от колата - става. Пример: Само дето е доста неудобно за често слагане/махане - и на детето, и на столчето. Другият вариант е да е за съвсем голямо дете в стил само подложка, а детето да се закопчава с колана на колата. Пример: Най-неудачният случай е, ако столчето трябва да се захване с колана на колата, с който трябва да се закопчае и самото дете, защото тогава коланът освен тежестта на детето, трябва да възпира и столчето. Т.е. все с нещо трябва да се направи компромис. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #3 Отговорено 23 Януари, 2019 Мерси за информацията.Мисля, че първият вариант ще е най-удобен ако не се маха столчето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Николай Димитров 8 #4 Отговорено 23 Януари, 2019 Колега на мен ми се е налагало 2-3 пъти да возя малките ми братовчеди в моята кола и техните столчета са като тези от третата снимка.Не съм имал проблем относно застопоряването на столчето,понеже самата му форма отдолу пасваше идеално на седалката и така застана,че не е мърдало и не съм имал проблем с това че колата трябва да държи и столчето и детето.Но все пак колегите,които имат деца и използват такива столчета постоянно могат да дадат по-добра информация! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #5 Отговорено 24 Януари, 2019 Първият вариант е и този, който аз подзвам. Но има база на столчето, която се връзва с колана. А самото столче се щраква върху базата и е много лесно за откачане и закачане. Само съм подложил кърпа отдолу, да пази кожата и да повдигне единия край, за да е хоризонтално (както е изискването на конкретното столче). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #6 Отговорено 16 Юни, 2020 Има планки, които се монтират на болтовете за коланите за ISOFIX. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #7 Отговорено 16 Юни, 2020 Преди 3 часа, Executor написа: Има планки, които се монтират на болтовете за коланите за ISOFIX. Я подай линк ако имаш, защото не ми харесва само колана да го държи. Доста се лашка насам натам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #8 Отговорено 16 Юни, 2020 Пиши в google исофикс планка (isofix) има и в алиекспрес. Видях го при един мой познат преди време на сивика направено точно на 6-та но не го снимах. Ще го накарам да прати снимка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #9 Отговорено 16 Юни, 2020 Преди 6 часа, Executor написа: Пиши в google исофикс планка (isofix) има и в алиекспрес. Излизат ми само за ауди и ваг групата такива планки(може и в моя телевизор да е проблема),а ако някой случааайно има такава и даде размерите ,утре ще си изцъкам една на лазера😁😁😁! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #10 Отговорено 17 Юни, 2020 По-скоро сам си вземи размери и си направи една ако стане пускай за продажба. Моя човек продал хондата взел сивик 8-а (каза това не е като старите хонди ама това е друга тема). Каза че била правена неговата от познат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #11 Отговорено 17 Юни, 2020 Току-що, Executor написа: По-скоро сам си вземи размери и си направи една ако стане пускай за продажба. Моя човек продал хондата взел сивик 8-а (каза това не е като старите хонди ама това е друга тема). Каза че неговата била правена от познат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове